?>

Hiçbir emperyalist güç bu millete diz çöktüremez

Antep direnişi ve sonrasında gelen zaferin, Anadolu insanının bağımsızlık aşkını güçlendirdiğine işaret eden CHP’li Akif Ekici“hiçbir emperyalist güç, kanıyla kahramanlık destanı yazan bir millete diz çöktüremez” dedi.

Gündem - 8 yıl önce

Antep direnişi ve sonrasında gelen zaferin, Anadolu insanının bağımsızlık aşkını güçlendirdiğine işaret eden CHP’li Akif Ekici“hiçbir emperyalist güç, kanıyla kahramanlık destanı yazan bir millete diz çöktüremez” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici’nin, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklama şöyle:

“Antep savunması, tarihe altın harflerle yazılmış bir kahramanlık destanıdır. Antep direnişi, yalnızca toprakları işgal altındaki Anadolu halkının değil dünyadaki bütün mazlum ulusların ilham ve güç kaynağı olmuştur. Emperyalizm, bağımsızlık aşkı ve vatan sevgisi karşısında mağlup olmuştur.Şahinbeylerin, Şehitkâmillerin, Karayılanların ve daha nice isimsiz kahramanın ödediği büyük bedeller ve bizlere kazandırdıkları bağımsız Türkiye Cumhuriyeti devleti, en kıymetli varlığımızdır.

Bu kıymetli varlığımız, tıpkı 96 yıl önce olduğu gibi bugün yine tehdit ve saldırı altındadır. Emperyalist odaklar bugün yine bölgemizde terör ve iç savaş gibi yöntemlerle kaos planlarını icra etmektedir. Bu tehdit ve saldırıları ancak, yeniden Kuvayı Milliye ruhunu oluşturarak ve bu ruhla yaratılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilke ve değerlerine koşulsuz sahip çıkarak püskürteceğiz. Çünkü, hiçbir emperyalist güç, kanıyla kahramanlık destanı yazan bir millete diz çöktüremez!

Bu duygu ve düşüncelerle, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü kutladığımız bugün, Kuvayı Milliye ruhunun mimarı, milli mücadelemizin başkahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, ulusumuzun başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Şehit Kamil’ler, Şahin Bey’ler, Karayılan’lar, Özdemir Bey’ler ve daha nice isimsiz kahramanımızla birlikte bu toprakları bizlere vatan yapan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.”

Haftanın Öne Çıkanları

Beren Saat diyestisyene başladı!

2017-12-17 08:31 - Magazin

ICONOVA ne demek istiyor?

2017-12-18 14:36 - Gündem

Gaziantepli ressam çalışmalarıyla dikkat çekiyor

2017-12-20 20:13 - Kültür & Sanat

Gaziantep'te 44 acil sağlık istasyonu, 81 ambulans var

2017-12-21 09:36 - Yerel

Yasemin Allen nefes kesti!

2017-12-17 08:21 - Magazin

Gaziantep'te okul koridorunda bıçaklı kavga!

2017-12-19 18:07 - Asayiş

Mesut Yılmaz’ın oğlu intihar etti!

2017-12-16 20:34 - Gündem

Hadise saç boyası için Belçika'ya gidiyor

2017-12-17 08:34 - Magazin

Ivana Sert yılbaşına damga vuracak

2017-12-21 08:22 - Magazin

MMO'da onur gecesi

2017-12-18 20:43 - Yerel

İlgili Haberler

AKP'li Özlem Çerçioğlu'ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu

20:40 - Gündem

Gençlerden Bilal Erdoğan'a 'Nasıl para kazanıyorsunuz?' sorusu...

15:11 - Gündem

AKP'li vekilden emeklileri çileden çıkaran skandal sözler...

21:48 - Gündem

Binlerce Adanalı, Zeydan Karalar’a destek için Silivri’de buluştu

20:53 - Gündem

Aziz İhsan Aktaş davasında ikinci gün

14:23 - Gündem

Günün Manşetleri

AKP'li Özlem Çerçioğlu'ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu

20:40 - Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel depremzedeler için geliyor…

20:29 - Siyaset

Gençlerden Bilal Erdoğan'a 'Nasıl para kazanıyorsunuz?' sorusu...

15:11 - Gündem

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz: Vatandaşa ihanettir

08:23 - Siyaset

AKP'li vekilden emeklileri çileden çıkaran skandal sözler...

21:48 - Gündem