?>

Hemşireler doğumdan ölüme kadar halkın yanında...

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arzu Tuna, “Hemşirelik doğumdan ölüme yaşamın her anında, halkın yanında ve onun sesi olan bir meslektir” dedi.

Sağlık - 8 yıl önce

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arzu Tuna, “Hemşirelik doğumdan ölüme yaşamın her anında, halkın yanında ve onun sesi olan bir meslektir” dedi.

Hemşirelik haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Prof. Dr. Tuna, hemşireliğin bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını koruyan, geliştiren, hastalık halinde bakım veren bir meslek olduğunu söyledi.

“Hemşireler bu amaçla sağlıklı ya da hasta bireylerin bakım gereksinimlerini saptayarak, buna yönelik bakımı planlamakta ve sunmaktadır” diyen Prof. Dr. Tuna, şöyle devam etti:

“Ayrıca hemşireler, sağlık ekibinin etkin bir üyesi olması, mesleki etik ilkelerini göz önüne alarak bakım vermesi, halkın yanında ve halkın sözcüsü olması nedeniyle de uluslararası arenada en güvenilir mesleklerden biridir. Uluslararası Hemşireler Birliği (ICN) 2018 teması ‘Hemşirelik: Öncü Bir Sestir. Sağlık Bir İnsan Hakkıdır’ olarak belirlendi. Bu temanın işaret ettiği gibi hemşirelik doğumdan ölüme yaşamın her anında, halkın yanında ve onun sesi olan bir meslektir. Sağlığı korumak, geliştirmek ve bozulmuş sağlığın iyileştirilmesine yardım sağlamak için aldığı eğitimle, ırk, cinsiyet, dil, din ve mezhep ayrımı yapmadan tüm bireylere eşit hizmet vermek için çalışan, yüreğini onlara vermiş, motive olmuş bir değerdir.”

Türkiye’de 19 Nisan 2011’de yayınlanan Hemşirelik Yönetmeliği’nin de tüm bu değerler bir araya getirilerek hazırlandığını vurgulayan Prof. Dr. Tuna, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Hemşirelerin yasal sorumluluklarını gösteren ve hemşirelerin bakımda ve tedavi hizmetlerinde neleri yapacaklarını, net olarak açıklayan bu yönetmelik hemşireleri yasal alanda güçlendirmekte ve hemşirelik bakımının nasıl olması gerektiğini tüm sağlık çalışanlarına göstermektedir. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımın hemşireler gününü ve haftasını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Daha güzel geleceğe hep birlikte.”

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te 1 kişi silahlı saldırıda hayatını kaybetti

2018-05-07 14:51 - Asayiş

Gaziantep'e 55 bin metrekarelik yeni cezaevi

2018-05-11 09:55 - Gündem

“Testere 7” ile korkuya hazır olun

2018-05-07 10:57 - Kültür & Sanat

Gaziantepli ülkücünün isyanı: Oturma eylemine başlıyor!

2018-05-05 09:37 - Gündem

Hayri Öztürk, CHP'den aday adaylığını açıkladı

2018-05-07 12:30 - Siyaset

Berat Geyik, MHP'den aday adaylığını açıkladı

2018-05-08 14:49 - Siyaset

GKV Ortaokulu’ndan anlamlı kampanya

2018-05-11 09:09 - Eğitim

Deniz, Yusuf, Hüseyin...

2018-05-06 10:59 - Gündem

Uğur Kalkan, o kitapta...

2018-05-10 08:52 - Siyaset

SANKO Okulları'nda “Müfettiş” sahnelendi

2018-05-11 07:44 - Kültür & Sanat

İlgili Haberler

ÇOCUKLARDA KASIK FITIĞINA ERKEN MÜDAHALE ÖNEM TAŞIYOR

00:00 - Sağlık

Op. Dr. Abdullah Erzurum Medical Point Gaziantep'te

00:00 - Sağlık

Yazdan sonbahara geçişte çocuk sağlığı: Ani hava değişimlerine dikkat!

00:00 - Sağlık

Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde Gamma Knife tedavisinde 600 hasta sayısına kutlama

00:00 - Sağlık

Psikiyatride Güncel Bir Tedavi Yöntemi: TMS

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Melih Gökçek ifadeye çağrıldı

14:49 - Gündem

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Melih Gökçek hakkında suç duyurusu

10:14 - Gündem

Bolu Belediyesi'ne yeni operasyon: Tanju Özcan dahil 7 ilde 23 kişiye gözaltı kararı

10:10 - Asayiş

Gazeteci Murat Ağırel Melih Gökçek soruşturmasında ifade verdi

17:18 - Gündem

Gazeteci Kemal Öztürk için gözaltı kararı

17:00 - Asayiş