?>

Hem meslek öğrenecek hem de para kazanacaklar

Şehitkamil Belediyesine bağlı hizmet veren Yetim Koordinasyon Merkezi’nden yararlanan yetimler ve anneleri, açılacak meslek edindirme kursu sayesinde hem meslek öğrenecek hem de para kazanacaklar.

Yerel - 6 yıl önce

Şehitkamil Belediyesine bağlı hizmet veren Yetim Koordinasyon Merkezi’nden yararlanan yetimler ve anneleri, açılacak meslek edindirme kursu sayesinde hem meslek öğrenecek hem de para kazanacaklar.

Şehitkamil Belediyesi ile İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamında yetimler ve anneleri hem meslek öğrenecek hem de para kazanacak. Yetimlerin ve annelerin işgücü piyasasına katılmasını amaçlayan proje kapsamında 100 kişi eğitim görecek. Eğitimler, Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi tarafından verilecek. 16-60 yaş arasındaki kişilerin yararlanacağı kursa katılanlar, günlük 30 TL yevmiye kazanacak. Toplam 381 saat, 64 fiili işgünü devam edecek kurs sonunda kursiyerlerin giyim konusunda işletme açabilecek seviyeye ulaştırılması hedefleniyor.

MESLEK SAHİBİ OLMAK İÇİN BURAYA GELDİK

Şehitkamil Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezi’nde açılacak kursa kayıt yapan Hatice Çevik, “Meslek sahibi olmak için açılan kursa kayıt yaptırmak için bugün buraya geldik. Hem yevmiyemizi alacağız hem de arkadaşlarımızla birlikte yeni bilgiler öğreneceğiz. Şehitkamil Belediyemize ve İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğüne bize katkı sağladıkları için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BELEDİYEMİZ, GELECEĞİMİZE YATIRIM YAPMAK AMACIYLA İMKAN SAĞLADI

Kayıt sonrası açıklamada bulunan Sibel Kılınç, “Buraya açılacak kursa kayıt yaptırmak için geldim. Belediyemiz, geleceğimize yatırım yapmak amacıyla böyle bir imkan sağladı. Bu kursa katılarak el becerimizi geliştireceğiz. Bu imkandan dolayı Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na, İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğümüze, hocalarımıza çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Bakanlara ömür boyu millet bakacak!

2019-11-21 10:54 - Gündem

Gaziantep'te taksiciyi iş arkadaşı öldürdü!

2019-11-22 12:55 - Asayiş

Gaziantep'te av bayisi ve tamir atölyesine operasyon

2019-11-21 21:25 - Asayiş

Gaziantepli avukat evinde ölü bulundu!

2019-11-24 20:43 - Asayiş

Gaziantep'te 3 ayrı adreste çok sayıda silah ele geçirildi

2019-11-21 21:13 - Asayiş

MB Holding Hırvatistan’da enerji üretiyor

2019-11-24 14:23 - Ekonomi

İMO'dan cami inşaatı için suç duyurusu!

2019-11-18 15:24 - Gündem

Gaziantep'te alacak meselesi can aldı!

2019-11-20 19:13 - Asayiş

'Cami adı altında bir sürü imar yolsuzluğu yapıldı'

2019-11-20 20:40 - Siyaset

Gaziantep'te rezidansa silah operasyonu

2019-11-23 10:12 - Asayiş

İlgili Haberler

CHP’li Meriç’ten kırmızı biber üreticisi için soru önergesi

00:54 - Yerel

GASMEK, istihdama katkı sunmaya devam ediyor

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de Sanat Akademisi başvuruları başladı

00:00 - Yerel

Türk Eğitim-Sen Gaziantep: Düşük promosyon tekliflerini kabul etmiyoruz!

00:17 - Yerel

Şahinbey'den çiftçilere gitar ve bağlama kursu

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Emine Ülker Tarhan yeniden CHP'ye katıldı

14:39 - Siyaset

Akın Gürlek'in tapusunu sorgulayan memur gözaltına alındı!

10:23 - Asayiş

Futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde 7 şüpheli tutuklandı!

06:54 - Asayiş

Hüseyin Baş: İran'ın dolar hamlesi füzelerden daha etkili oldu

00:56 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten kırmızı biber üreticisi için soru önergesi

00:54 - Yerel