?>

'Hem işçiye hem işverene darbe vurur'

GSO Başkanı Adnan Ünverdi, işsizlik sigortası fonu işveren primlerinin iki katına çıkacağı haberlerinin iş dünyasında kaygıyla karşılandığını söyledi.

Ekonomi - 6 yıl önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, işsizlik sigortası fonu işveren primlerinin iki katına çıkacağı yönünde bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin iş dünyasında kaygıyla karşılandığını belirterek, “Bıçak sırtı bir dönemde ayakta durmaya ve istihdamını korumaya çalışan işverenlerimize yönelik alınacak böylesi bir karar hem işçiye hem de işverene darbe vurur” dedi.

GSO Başkanı Adnan Ünverdi, Koornavirüs (COVID-19) sürecinde sanayicilerin üretim ve ihracatta büyük kayıplar yaşamasına rağmen istihdamını sürdürdüğünü belirterek, “Kamu tarafından istihdamı korumak amacıyla farklı destekler verilirken işsizlik sigortası fonu işveren primlerinin yüzde 3’ten yüzde 6’ya yükseltilmesi çalışmalarını anlamak mümkün değildir. İşçi ve işverenin birlikte mücadele verdiği bu süreçte işgücü maliyetlerindeki artışın istihdama olumsuz yansımaları olacaktır. Kamu ve özel sektörün omuz omuza vererek yürüttüğü salgınla mücadelede sürdürülebilirlik adına önemli adımlar atılırken, yapıcı ve onarıcı kararların devam etmesi en büyük temennimizdir” diye konuştu.

“Biz her zamana devletimizin yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz” diyen Ünverdi, “İş dünyası olarak koşullar ne olursa olsun ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Ancak yükümüz ağır ve yolumuz uzun. Bugünleri atlatabilmemiz adına Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve hükümetimizden beklentimiz yasa taslağından vazgeçilerek, işgücü maliyetlerinin yükselmesinin önüne geçilmesidir. Ancak bu şekilde zorlukları aşabilir ve bir toparlanma sürecine girebiliriz” ifadelerini kullandı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Hakan Yıldırım Sanko Enerji ailesine katıldı

2020-06-17 11:03 - Gündem

Tayyar'dan Demirtaş'a destek tweeti...

2020-06-14 10:07 - Gündem

O ahlaksız gözaltına alındı!..

2020-06-14 21:36 - Gündem

Tai Chi yapmak için 7 iyi neden...

2020-06-15 13:00 - Spor

Gaziantep'te marangoz intihar etti!..

2020-06-10 21:11 - Asayiş

Alçı: Atatürkçülüğün ruhuna El Fatiha

2020-06-15 19:04 - Gündem

Perinçek'i çıldırtan Öcalan sorusu...

2020-06-15 23:36 - Gündem

Davutoğlu: İhalelerde neler döndüğünü gördüm

2020-06-15 19:38 - Siyaset

Polise direnince vurularak öldürüldü!

2020-06-14 09:17 - Dünya

İşsiz kaldı, eşini ve çocuklarını öldürdü!

2020-06-14 08:41 - Asayiş

İlgili Haberler

Bir sigara grubuna daha zam geldi: En düşük fiyat 100 TL oldu! 

00:52 - Ekonomi

Paraguay Büyükelçisi Güneydoğulu Hububat ihracatçılarıyla buluştu

00:00 - Ekonomi

Ocak ayı enflasyonunda büyük artış!

10:24 - Ekonomi

GTB'den Mısır'da tarım ve gıda işbirliği hamlesi

00:00 - Ekonomi

Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Çeşme Belediyesi Başkanı Lâl Denizli ifadeye çağırıldı!

20:46 - Gündem

ADD’den Atatürk düşmanı Fatih Tezcan’a suç duyurusu

20:30 - Gündem

CHP’li Meriç’ten Bakan Kurum’a Kürüm Köyü çağrısı: Bu imalatlar nasıl teslim alındı?

20:02 - Siyaset

Öztürkmen: Gaziantep’in altyapısı alarm veriyor

11:47 - Siyaset

Bir sigara grubuna daha zam geldi: En düşük fiyat 100 TL oldu! 

00:52 - Ekonomi