?>

Hayvanseverlerden AKP’li Fatih Belediyesi’nin önünde protesto: ‘Bu yasayı uygulatmayacağız’

Dün akşam saatlerinde, AKP’li Fatih Belediyesi’nin sokak köpeklerini toplama girişiminde bulunduğu iddia edildi. Bunun üzerine hayvanseverler Fatih Belediyesi önünde söz konusu olayı protesto etti.

Siyaset - 2 yıl önce

Kamuoyundan ‘Katliam Yasası’ olarak bilinen sokak hayvanlarının toplatılmasına ilişkin yasa tasarısının TBMM’den geçmesinden sonra önce Niğde’de, ardından da Altındağ’da onlarca köpeğin öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Birçok yerde de köpeklerin toplanmaya başladığına dair iddialar söz konusuydu.

Yaşatacağız Platformu ve hayvanseverler Fatih Belediyesi önünde toplanıp önce sloganlar attı, ardından bir basın açıklamasında bulundu.

Yaşatacağız Platformu Başkanı Ersin Tek, “Dün akşam saatlerinde, Fatih Belediyesi’nin sokakta yaşayan köpekleri toplama girişiminde bulunduğuna dair haberler alan onlarca kişi, Fatih’in birçok mahallesinde nöbetteydi. Bakın görün; siz bu kanlı yasayı çıkarmak için meclis salonlarını halka kapatırken, biz il il, mahalle mahalle örgütlendik. Attığınız her adımı takip ediyoruz. Tek bir köpeği almaya çalıştığınızda yüzlercemiz anında haberdar olup sokağa taşıyoruz” dedi.

“BU YASAYI UYGULATMAYACAĞIZ”

“Sizin paralı troll ordularınızın aksine bizler gerçeğiz. Biz, bu halkın katliam yasasına hayır diyen %85’iyiz. Kapalı kapılar ardında apar topar çıkardığınız katliam yasasını uygulamak için adeta fırsat kolluyorsunuz, biliyoruz.

Ancak biz bu fırsatçılığa, kana susamışlığa alışmıyoruz, olanı biteni normalleştirmiyoruz. Yıllardır birlikte yaşadığımız komşularımızı, mahalle sakinlerimizi sizin toplama kamplarınıza, kanlı ellerinize teslim etmeyeceğiz! Tekrar ediyoruz; yasal olan her şey meşru değildir. Toplum nezdinde hiçbir meşruiyeti olmayan bu yasayı uygulatmayacağız! Nereden bir toplama haberi gelse hemen orada buluşacağız” diyerek sözlerine son verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

İpek Özağan kimdir? Sandık Kokusu dizisinin yeni ismi İpek Özağan kaç yaşında, nereli?

2024-08-16 00:39 - Gündem

Ali Koç itilerek yere düşürüldü: Fenerbahçe - Göztepe maçı duraklatıldı

2024-08-17 23:38 - Spor

Dekan Savaş Duman'dan Alpay Özalan'a 'saldırı' tebriği: Çok şık oldu...Elinize sağlık!

2024-08-17 11:09 - Siyaset

İmamoğlu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı

2024-08-16 23:20 - Gündem

CHP’li Meriç’ten skandal atamaya sert tepki!

2024-08-16 23:15 - Siyaset

MHP hedef göstermiş, konserine saldırı girişimi olmuştu: Suavi’den ilk açıklama geldi!

2024-08-20 21:38 - Gündem

Bahçeli'nin Ali Koç ile görüşmesinde dikkat çeken takvim ayrıntısı

2024-08-19 20:38 - Gündem

İddialar üzerine Özgür Özel röntgen filmlerini paylaştı: 'Kurşun değil, parmak kemiklerinde kırık'

2024-08-21 11:09 - Siyaset

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'in konuşması gündem oldu!

2024-08-15 22:18 - Gündem

Ayhan Bora Kaplan dosyasında adı geçen kişi öldürüldü: Konuşmakla mı tehdit etti?

2024-08-20 22:09 - Asayiş

İlgili Haberler

Bahçeli'den 'İran' açıklaması: Ankara ile Tahran’ın ufku aynı yöne bakmaktadır

19:37 - Siyaset

Ümit Özdağ: PKK terörü Güney Azerbaycan'a yayılmadan müdahale edilmesi gerekiyor

18:27 - Siyaset

Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz

18:24 - Siyaset

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Çok kararlıysan hemen seçime gidelim!

19:24 - Siyaset

Dervişoğlu: Bu iktidar eskimiş ve yorulmuştur, milletin önünü açmaları gerekir...

19:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

Akın Gürlek'ten Özgür Özel'in malvarlığı iddialarına yanıt

16:17 - Gündem

CHP Gaziantep'ten iş bırakan işçilere destek ziyareti

00:15 - Yerel

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı!

22:17 - Gündem

Ümit Özdağ: PKK terörü Güney Azerbaycan'a yayılmadan müdahale edilmesi gerekiyor

18:27 - Siyaset

Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz

18:24 - Siyaset