?>

Hayvan yetiştiricilerine yem desteği

Hayvan yetiştiricilerine yem desteğini sürdüren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 7.000.000 kg daha hayvan yemi desteğinde bulunmak, için protokol imzaladı.

Yerel - 2 yıl önce

Hayvan yetiştiricilerine yem desteğini sürdüren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 7.000.000 kg daha hayvan yemi desteğinde bulunmak, için protokol imzaladı.

Çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine arpa, buğday, fide, zeytin, fıstık fidanı gibi önemli desteklerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hayvan yetiştiricilerine 7.000.000 kg yem dağıtımı için protokol imzaladı. Gaziantep Valiliğinde düzenlenen imza törenine, Vali Kemal Çeber ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu katıldı. Dağıtılacak olan 7.000.000 kg yem ile birlikte Şahinbey Belediyesi hayvan yetiştiricilerine 45.000.000 kg hayvan yemi desteğinde bulunmuş olacak.

VERİLEN DESTEKLER ÇOK KIYMETLİ

Çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine çok önemli destekler verildiğini ifade eden Gaziantep Valisi Kemal Çeber “Benim burada olduğum son 6 aylık dönemde Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte birçok önemli protokole imza attık. Şahinbey Belediyemiz tohumdan büyük ve küçükbaş hayvana kadar çok önemli destekler veriyor. Bu destekler çiftçilerimiz ve hayvan yetiştiricilerimiz için çok önemli destekler. Şehrimizin en önemli özelliklerinden biriside ekilen alanların verimliliği. Ve bu topraklara ne ekersen yetişiyor. Bu ilin bereketli topraklarını üretimle buluşturabilmek ve çiftçilerimizi mutlu edebilmek adına yapılan her faaliyet bizler için çok kıymetli. Verilen bu desteklerin alan gezilerinde de ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Çiftçilerimizden ve hayvan yetiştiricilerimizden bizlere güzel dönüşleri oluyor. Çiftçi üretmeden karnımız doymaz. Hayvan yetiştiricilerimiz bu işi yapmazlarsa hiçbirimiz adeta bu hayatta kalamayız. Bu anlamda bu destekler bizim için çok önemli. Şahinbey Belediyesi’nin bu destekleri kendine vazife görmesi toplumla ne kadar iç içe olduğunun en önemli göstergelerinden birisidir. Verilen desteklerden dolayı şahsım ve devletimizin kurumları adına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

ÜRETİM ARTIYOR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilerin ve hayvan yetiştiricilerinin her zaman yanında olduklarını belirterek, “Şahinbey Belediyesi olarak Valiliğimizin koordinasyonunda Tarım İl ve İlçe Müdürlüğümüz ile birlikte çiftçilerimizin ihtiyacı olan destekleri sağlamaya devam ediyoruz.  Daha önce çiftçilerimize gübre, arpa, buğday ve mercimek tohumu dağıtımı gerçekleştirdik. Şimdide Şahinbey’de kayıtlı 4.000 hayvan yetiştiricimize 7.000 ton büyük ve küçükbaş hayvan yemi dağıtımı gerçekleştireceğiz. Çiftçilerimize daha önce silajlık mısır, yonca ve 900 bin adet zeytin ve fıstık fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Hayvancılıkla uğraşan ve maddi imkânı olmayan hayvan yetiştiricilerimize 2 tane gebe büyükbaş veya 16 koyun bir koç küçükbaş hayvan desteğinde bulunduk. Destekte bulunduğumuz hayvan yetiştiricilerimiz hayvan sayılarını çoğaltarak kendi üretimlerini sağlayıp, geçimlerini sağlayabiliyorlar. Amacımız; çiftçilerimizi ve hayvan yetiştiricilerimizi destekleyerek, üretimi arttırmak. Gıda üretiminin ne kadar önemli olduğunu özellikle pandemi sürecinde iyi gördük. Çiftçilerimize destek sağlamaya başladığımız günden itibaren Çiftçi Kayıt Sisteminde önemli derecede artış oldu. Çiftçilerimize ve Hayvan yetiştiricilerimize verdiğimiz desteğin maliyeti 1.348.000.000 TL’ye ulaşırken bunun 760.000.000 TL’si Şahinbey Belediyemiz tarafından karşılandı. Çiftçilerimiz ve hayvan yetiştiricilerimiz ürettikçe vatandaşlarımızda daha ucuz ürüne ulaşma imkanı buluyor. Verdiğimiz destekle yüzde 50 oranında artan hayvancılık, aynı artış oranıyla devam edecek. Bizlere destek olan Valimiz Kemal Çeber’e, Şahinbey Kaymakamımız Mehmet Emin Taşçı’ya, İl Tarım ve Orman Müdürümüz Mehmet Karayılan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Haftanın Öne Çıkanları

CHP'li Şencan, İYİ Partili vekile dava açtı!

2024-01-17 09:33 - Siyaset

CHP’li Meriç: Doktorlar gidiyor, tedaviler aksıyor!

2024-01-16 11:18 - Yerel

İddia: Hafize Gaye Erkan'ın babası çalışanını işten kovdu!

2024-01-18 10:27 - Gündem

Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan konuştu

2024-01-20 13:50 - Gündem

Destici'nin sildiği paylaşımları ortaya çıktı!

2024-01-15 17:24 - Gündem

Ümit Özdağ'dan Halil Konakçı'ya "Zibidi" yanıtı!

2024-01-20 17:44 - Gündem

Saray’ın günlük masrafı 3 bin 500 emeklinin maaşı...

2024-01-21 11:58 - Gündem

Erkan Baş'tan TKP'ye Kadıköy resti: Aday çıkaracağız... 

2024-01-17 13:50 - Siyaset

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu başladı

2024-01-19 09:29 - Gündem

Mustafa Topaloğlu’ndan uzay paylaşımı

2024-01-21 10:44 - Magazin

İlgili Haberler

Gaziantep’te Yeşil Okullar Projesi'nde büyük başarı

00:00 - Yerel

AK Parti Gaziantep, Turdu bebek için seferber oldu!

00:00 - Yerel

Şahinbey ekipleri LGS için seferber oldu

00:00 - Yerel

Yılmaz, Beykent'te “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” programına katıldı

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan milli maça davet

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Bakan Çiftçi: Tüm sokak köpekleri barınaklara alınacak

17:03 - Gündem

Özşen Madencilik’ işçilerinin ve ailelerinin üzerine ateş açıldı!

20:00 - Gündem

Bizim çoçuklar Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı!

11:00 - Spor

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset