?>

Halıda moda ve trendleri Gaziantep belirliyor

Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, dünyanın en büyük halı ve zemin kaplamaları fuarı olan Domotex 2020'yi değerlendirdi.

Ekonomi - 6 yıl önce

 

Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, dünyanın en büyük halı ve zemin kaplamaları fuarı olan Domotex 2020'yi değerlendirdi. Topçuoğlu, "Başarılı bir fuar. Türk firmalarının artık sektörde modaya, trendlere ve yeniliklere öncülük ettiğini görmek gurur verici" dedi.

İNOVASYONLA GELEN BAŞARI

Dünyanın en büyük makine halısı üreticisi olan Türkiye, artık halıda moda ve trendlerin belirlenmesinde de etkili olmaya başladı. Domotex Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'nı değerlendiren Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Gaziantep halı sektörünün fuara farklı ürünler, yenilikler ve inovasyonlarla katıldığını ifade etti.

"BAŞARILI BİR FUAR GEÇİRDİK"

Domotex 2020'nin Türk ve Gaziantepli firmalar açısından son derece başarılı geçtiğini belirten Topçuoğlu, yaptığı değerlendirmede, "Domotex, Halı sektörü için çok önemli bir fuar. Fuara katılan sektörün bütününe baktığımızda, halı üreticileri, iplik üreticileri ve tedarikçiler açısından çok dinamik bir sektör, dinamik bir pazar var.  Fuarda dünyanın ülkelerinden gelen sektör temsilcileri ile toplantılar yapıldı, ürünler tanıtıldı ve iş bağlantıları kuruldu.  Domotex'in başarılı bir fuar olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

"FİYATTA DEĞİL KALİTEDE REKABET"

2020 Yılının halı sektörü açısından daha başarılı geçeceğini düşündüklerini ifade eden Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Topçuoğlu, sanayicilere, "Fiyatla değil, kalite ve ürün çeşitliliği ile rekabet edin" uyarısında bulundu. Topçuoğlu, şöyle devam etti: "Biz sanayiciler rekabeti doğru şekilde yapmalıyız. Fiyatta rekabetten uzaklaşıp, kalite ve ürün çeşitliliği ile rekabet etmeliyiz. Çünkü sektörün teknolojik yenilikleri takip ederek geleceğe hazır olması için belli bir kazanç seviyesini yakalaması gerek. Sektör olarak, ürün geliştirme, Ar-Ge, farklı kalitede ürünler ve farklı pazarlara yönelik çalışmalar ağırlık vermeliyiz. Fiyat odaklı rekabet edilince hedeflere ulaşmak zorlaşacaktır. Bu nedenle halı sektöründe, fiyatın değil, kalite, hizmet ve servisin öne çıktığı bir sektör olmasını diliyorum.  Sektör, ürün geliştirme, Ar-Ge, farklı kalitede ürünler ve farklı pazarlara yönelik çalışmalara ağırlık vermelidir."

GAZİANTEP HALI MODASINA YÖN VERİYOR

Geçmişte Gaziantepli halı firmaları sektördeki modayı ve trendleri takip etmek için Domotex'e katılırdı. Ancak, halı sektöründeki üretimle birlikte Gaziantepli sanayiciler moda, tasarım ve trendlerin belirlenmesinde de öne çıkmaya başladı. Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, bu alanda önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, "Gaziantep halı sektöründe trendleri belirlemede, dizaynlarda, pazarın ve modanın renklerini belirlemede çok başarılı çalışmalar yapıyor. Hem de her kategoride. Yani ucuz, orta ve yüksek kaliteli ürünlerin hemen hepsinde modayı belirleyen önemli şehirlerden biri oldu. Gaziantep halı sektörü artık dünya halı piyasasında trendleri belirlemeye başladı" diye açıklamada bulundu.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep eğitim camiası yasta

2020-01-07 20:18 - Gündem

Diş hekimi kendini astı!..

2020-01-06 19:34 - Asayiş

Şehidin var Gaziantep...

2020-01-08 21:10 - Asayiş

Gaziantep'te bakkal dükkanına uyuşturucu operasyonu

2020-01-12 11:20 - Asayiş

Emniyet Müdürü Zeybek, başarılı polisleri ödüllendirdi

2020-01-08 10:31 - Yerel

Gaziantep'te 33 daireye fuhuş operasyonu!

2020-01-11 11:47 - Asayiş

Şehit Uzman Çavuş toprağa verildi

2020-01-09 17:44 - Gündem

Gaziantep'te öğrenci servisi kaza yaptı: 16 yaralı

2020-01-07 18:53 - Asayiş

Gaziantep'te 9 şüpheliden 10 silah çıktı

2020-01-12 15:39 - Asayiş

Ülke olarak uykudan uyanma zamanı...

2020-01-08 22:30 - Gündem

İlgili Haberler

CHP kongresinin iptali sonrası borsa yüzde 5 düştü!

16:25 - Ekonomi

Emlak vergisindeki artışa halk isyan etti ! AKP'den geri adım geldi

15:02 - Ekonomi

DEİK heyeti Irak Başbakanı ile görüştü

10:48 - Ekonomi

Türkiye, Uluslararası Şam Fuarı’nda güçlü şekilde yerini aldı

00:00 - Ekonomi

GAİB’den Şam’da dev organizasyon!

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Başarır: Artık davaların bittiğini, önümüze bakmamız gerektiğini söylemeli...

14:52 - Siyaset

Fatih Altaylı kurultay davasında ikinci perdeyi açıkladı!

14:39 - Gündem

Seçim kurulu kayyum Gürsel Tekin'in talebini reddetti!

12:19 - Gündem

İsrail ordusu Gazze'ye kara harekâtı başlattı!

09:57 - Dünya

Kayyum Gürsel Tekin sözlerini geri aldı

19:37 - Gündem