?>

Halı tasarımı tercih eden öğrencilere burs...

Yetenek sınavında ilk yirmiye giren öğrencilere asgari ücretin yarısı oranında GAHİB tarafından burs verileceği açıklandı. 

Yerel - 5 yıl önce

 

Gençler için gelecekte istikbal vadeden gözde mesleklerinden birisi olduğu ifade edilen halı tasarım bölümünü tercih edecek olan öğrencilerden yapılacak sınavla ilk yirmiye girecek öğrenciye eğitim süresince asgari ücretin yüzde ellisi oranında burs verileceği açıklandı.

GAÜN Halı Tasarımı Anasanat Dalında eğitim alacak olan öğrenciler arasından yapılacak olan yetenek sınavında ilk yirmiye giren öğrencilere asgari ücretin yarısı oranında GAHİB tarafından burs verileceği açıklandı.  GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü “Halı Tasarımı Anasanat Dalı” bu yıl ilk kez öğrenci alacağını belirterek yetenek sınavıyla alınacak öğrencilerden ilk yirmisine burs verileceğini sözlerine ekledi.

Asgari Ücretin %50’si oranında burs GAHİB’ten

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) arasında imzalanan protokolün ardından Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü altında “Halı Tasarımı Anasanat Dalı” açıldığını ifade eden GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan bölümüne sınavla öğrenci alınacağını ve yetenek sınavında ilk yirmiye giren öğrenciye asgari ücretin %50’si oranında burs verileceğini ifade etti. Başkan Kaplan yaptığı açıklamada “Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) arasında; altyapı geliştirme, burs ve staj imkanları amacıyla imzalanan protokol çerçevesinde, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü altında “Halı Tasarımı Anasanat Dalı” bu yıl eğitim öğretime açılmıştır ve ilk öğrencilerini alacaktır. Bu kapsamda programa özel yetenek sınavı ile öğrenci alınacak olup, sınava katılabilmek için 16-20 Ağustos 2021 tarihlerinde ön kayıt yaptırılması gerekmektedir. 24 Ağustos 2021 tarihinde saat 10:00’da 1. Aşama canlı modelden desen sınavı, 25 Ağustos 2021 tarihinde saat 10:00’da 2. Aşama Özgün Tasarım sınavı yapılacaktır. Sınavda başarılı olan ilk 20 öğrenciye asgari ücretin %50’si oranında burs verilecektir. Yetenekli gençlerimizi sektörümüzde görmek istiyoruz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Barış Terkoğlu bombayı patlattı! İnanılmaz ilişkiler ağı...

2021-08-12 09:28 - Gündem

İl Müftüsü yardım parasıyla makam aracı aldırdı!

2021-08-15 20:46 - Gündem

"Hudut namustur" diyen gençler serbest bırakıldı!

2021-08-17 22:38 - Gündem

Dilipak: 20 yıldır iktidarız, sınıfta kaldık...

2021-08-18 12:35 - Gündem

Sedat Peker, Şehit Eren Bülbül'ü unutmadı...

2021-08-11 16:58 - Gündem

Cübbeli Ahmet, şimdi de Ebrar'ı hedef aldı!..

2021-08-16 16:48 - Gündem

Peker'in 'Helalleşme' paylaşımı gündem oldu!

2021-08-18 10:50 - Gündem

Sedat Peker'den FETÖ'cü isme tokat gibi cevap!

2021-08-17 17:46 - Gündem

'Hudut namustur' pankartı asan 6 kişiye gözaltı!

2021-08-17 16:07 - Gündem

Köprüdeki icra dosyaları da AKP'linin oğluna...

2021-08-15 10:14 - Gündem

İlgili Haberler

CHP’li Meriç’ten kırmızı biber üreticisi için soru önergesi

00:54 - Yerel

GASMEK, istihdama katkı sunmaya devam ediyor

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de Sanat Akademisi başvuruları başladı

00:00 - Yerel

Türk Eğitim-Sen Gaziantep: Düşük promosyon tekliflerini kabul etmiyoruz!

00:17 - Yerel

Şahinbey'den çiftçilere gitar ve bağlama kursu

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Muhittin Böcek'in şoförleri gözaltına alındı!

13:47 - Asayiş

Akın Gürlek'in tapu kayıtlarına bakan bir kişi daha gözaltına alındı

13:28 - Asayiş

Fikret Orman, Hande Erçel, Hakan Sabancı dahil 7 isim hakkında gözaltı kararı!

07:49 - Asayiş

CHP'li Murat Emir iddialara yanıt verdi, malvarlığını açıkladı...

07:46 - Siyaset

İBB ‘itirafçısı’ Murat Kapki’nin dilekçesi ortaya çıktı!

07:43 - Gündem