?>

Haksız fiyat artışlarına denetim

Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü, haksız fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla market, eczane ve medikal ürün firmalarına denetim yaptı.

Yerel - 6 yıl önce

Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü, haksız fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla market, eczane ve medikal ürün firmalarına denetim yaptı.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Koronavirüs tedbirleri kapsamında haksız fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğümüz tarafından 9 Mart 2020 tarihinden bu yana il genelinde market, eczane ve medikal ürün firmalarına muhtelif zamanlarda denetimler gerçekleştirilmiştir.

Bununla birlikte rutin denetimlere ek olarak haksız fiyat artışlarına dair şikayetlerin değerlendirildiği ALO 189 ihbar hattına aynı tarihten bugüne kadar yapılan bütün şikayetler denetimler vasıtasıyla kontrol edilmiş ve söz konusu hatta toplamda 690 ihbar yapılmıştır.

Ayrıca Valiliğimizin talimatları doğrultusunda Market Eczane ve diğer işyerlerinde tüketicilerin sosyal mesafe kuralına uymaları ve koruyucu maske takmaları konusunda işyerlerinde alınan tedbirler denetlenmiş, kurala uymayan ya da yetersiz tedbir alan işyerleri bilgilendirilmiştir. Bilgilendirme yapılan işyerlerine bir sonraki denetimde kural ihlali görülmesi halinde idari ceza uygulanacağı konusunda uyarıda bulunulmuştur.

Söz konusu tarihten bu yana yapılan denetimlerde haksız fiyat artışı uyguladığı tespit edilen firmalar Ticaret Bakanlığı’na bildirilmiş ve Bakanlık tarafından firmaların bir kısmına bugüne kadar 125 Bin TL para cezası verilmiş olup, tespiti yapılarak Bakanlığa bildirilen diğer firmalara ceza yazılma süreci devam etmektedir."

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

İmamoğlu’ndan 3 gazeteciye suç duyurusu!

2020-04-02 20:26 - Gündem

'Milletimize üç ay bakamıyorsunuz'

2020-04-01 09:08 - Gündem

Konukoğlu Ailesi'nden 22 milyon liralık yardım

2020-04-01 17:13 - Gündem

Almanya iki günde 1.3 milyar euro dağıttı

2020-04-05 09:49 - Dünya

Prof. Dr. Feriha Öz'ü de kaybettik...

2020-04-02 15:34 - Gündem

‘Bağış yap, dekont gönder’ baskısı!..

2020-04-01 11:22 - Gündem

Erdoğan'a IBAN şiiri gündem oldu

2020-04-01 08:31 - Gündem

Haluk Levent'ten 10 bin aileye daha destek

2020-04-02 23:37 - Gündem

İşçilerin maaşından kampanya parası kesecekler!

2020-03-31 23:36 - Gündem

Cengiz Holding’ten 34 milyon TL’lik bağış!

2020-04-04 16:18 - Gündem

İlgili Haberler

Güçyetmez: Toplumsal ilerlemenin lokomotifiyiz

00:00 - Yerel

Güneydoğu’da hububat ihracatı 3,2 milyar dolar oldu

00:00 - Yerel

Kamil Ocak Spor Salonu, 25 Aralık’ta hizmete giriyor

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de 25 Aralık coşkusu yaşanacak

00:00 - Yerel

Gaziantep, Japonya'da ziyaret edilebilir şehirler arasına alındı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Saadettin Saran ifadeye çağrıldı! Evinde arama yapılıyor...

20:56 - Asayiş

CHP'li Tanal'dan AKP'li Özlem Zengin'e: Bu ülkenin Bakanı Belçika vatandaşı olamaz!

19:34 - Siyaset

Tutuklu Başkan Murat Çalık'a biyopsi yapıldı, boynundan kitle alındı!

19:30 - Gündem

Şehzadeler Belediyesinin yeni başkanı Hakan Şimşek oldu

18:26 - Gündem

Gözaltına alınan oyuncu Ezgi Eyüboğlu serbest bırakıldı!

13:12 - Asayiş