?>

Haksız fiyat artışlarına denetim

Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü, haksız fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla market, eczane ve medikal ürün firmalarına denetim yaptı.

Yerel - 5 yıl önce

Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü, haksız fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla market, eczane ve medikal ürün firmalarına denetim yaptı.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Koronavirüs tedbirleri kapsamında haksız fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğümüz tarafından 9 Mart 2020 tarihinden bu yana il genelinde market, eczane ve medikal ürün firmalarına muhtelif zamanlarda denetimler gerçekleştirilmiştir.

Bununla birlikte rutin denetimlere ek olarak haksız fiyat artışlarına dair şikayetlerin değerlendirildiği ALO 189 ihbar hattına aynı tarihten bugüne kadar yapılan bütün şikayetler denetimler vasıtasıyla kontrol edilmiş ve söz konusu hatta toplamda 690 ihbar yapılmıştır.

Ayrıca Valiliğimizin talimatları doğrultusunda Market Eczane ve diğer işyerlerinde tüketicilerin sosyal mesafe kuralına uymaları ve koruyucu maske takmaları konusunda işyerlerinde alınan tedbirler denetlenmiş, kurala uymayan ya da yetersiz tedbir alan işyerleri bilgilendirilmiştir. Bilgilendirme yapılan işyerlerine bir sonraki denetimde kural ihlali görülmesi halinde idari ceza uygulanacağı konusunda uyarıda bulunulmuştur.

Söz konusu tarihten bu yana yapılan denetimlerde haksız fiyat artışı uyguladığı tespit edilen firmalar Ticaret Bakanlığı’na bildirilmiş ve Bakanlık tarafından firmaların bir kısmına bugüne kadar 125 Bin TL para cezası verilmiş olup, tespiti yapılarak Bakanlığa bildirilen diğer firmalara ceza yazılma süreci devam etmektedir."

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

İmamoğlu’ndan 3 gazeteciye suç duyurusu!

2020-04-02 20:26 - Gündem

'Milletimize üç ay bakamıyorsunuz'

2020-04-01 09:08 - Gündem

Konukoğlu Ailesi'nden 22 milyon liralık yardım

2020-04-01 17:13 - Gündem

Almanya iki günde 1.3 milyar euro dağıttı

2020-04-05 09:49 - Dünya

Prof. Dr. Feriha Öz'ü de kaybettik...

2020-04-02 15:34 - Gündem

‘Bağış yap, dekont gönder’ baskısı!..

2020-04-01 11:22 - Gündem

Erdoğan'a IBAN şiiri gündem oldu

2020-04-01 08:31 - Gündem

Haluk Levent'ten 10 bin aileye daha destek

2020-04-02 23:37 - Gündem

İşçilerin maaşından kampanya parası kesecekler!

2020-03-31 23:36 - Gündem

Cengiz Holding’ten 34 milyon TL’lik bağış!

2020-04-04 16:18 - Gündem

İlgili Haberler

Büyükşehir Emekliler Lokali törenle hizmete açıldı

00:00 - Yerel

Kileci'den ihracatçılara tebrik

00:00 - Yerel

Şehitkamil'den Seyrantepe'ye Çocuk Etkinlik Merkezi

00:00 - Yerel

Toplu taşıma araçlarında klima denetimi

00:00 - Yerel

Erdoğan’a hediye edilen aslanların üçüzleri oldu!

00:55 - Yerel

Günün Manşetleri

LeMan Dergisi saldırısına ilişkin Vali Gül’den açıklama

07:40 - Gündem

Leman Dergisi'ne saldırı: 'Ya onlar ölecekler, ya biz öleceğiz'

07:18 - Gündem

Abdullah Gül'den dolandırıcılık içerikleri hakkında şikayet

22:38 - Gündem

Bakan Tunç duyurdu: Leman dergisine soruşturma başlatıldı!

22:08 - Gündem

Hakkari’deki depremin ardından Naci Görür’den kritik uyarı

21:39 - Gündem