?>

Günaydın: Meclis’teki tüm milletvekillerinin diploması kontrol edilsin!

CHP'li Gökhan Günaydın, sahte diploma iddialarına karşı Meclis’te kapsamlı bir doğrulama süreci başlatılması için çağrı yaptı.

Siyaset - 3 ay önce

CHP'li Gökhan Günaydın, sahte diploma iddialarına karşı Meclis’te kapsamlı bir doğrulama süreci başlatılması için çağrı yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Eğer ilkokul ya da başka bir diplomasını sahte olarak bu Meclise teslim eden bir sahtekar varsa, bu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden bir an evvel ayıklansın. Hadi gelin bu kanun teklifine imza atın. Hep beraber doğruluğumuzu, dürüstlüğümüzü bir teyit edelim" dedi. 

Günaydın, X hesabından yayımladığı video mesajda, şunları kaydetti:

"Arkamda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni görüyorsunuz. Burası 23 Nisan 1920'de açılmış 105 yıllık parlamento. Gazi Meclis, Kurtuluş Savaşı'nın verildiği karargah aslında. Burada 600 milletvekilimiz var. Bu 600 milletvekilinin seçilebilmesi için ilkokul diploması yeterli oluyor. Ancak Anayasa'nın 76. maddesi milletvekili seçilebilmek için sahtekârlıktan dolayı bir hüküm giymemiş olmayı da bir koşul olarak sayıyor. Son zamanlarda 40 milletvekilinin diplomasının sahte olduğuna yönelik çeşitli söylemler kamuoyunda dillendiriliyor. Bu ilkokul diploması olabilir ya da Meclise teslim ettiği başka diplomalar da olabilir.

40 milletvekilinin diplomasının sahte olduğu iddia edilirken, TBMM sessiz kalamaz.Tüm milletvekillerinin diplomalarının gerçekliğinin üç ay içinde teyit edilsin, varsa sahtekarlıklar ortaya çıkarılsın, milletvekillikleri düşürülsün.Kanun teklifimiz ???????? pic.twitter.com/jCwcJpnldy

— Gökhan Günaydın (@gunaydingokhan) November 15, 2025

"MECLİS BAŞKANLIĞI 3 AY İÇERİSİNDE İLGİLİ EĞİTİM KURUMUNDAN DİPLOMALARIN GERÇEKLİĞİNİ TEYİT ETMEK ZORUNDA"

Biz bir kanun teklifi verdik. Diyoruz ki: Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne hangi diplomayı, hangi milletvekili teslim ederse etsin, Meclis Başkanlığı 3 ay içerisinde ilgili eğitim kurumundan bu diplomanın gerçekliğini teyit etmek zorunda. Önce benimkinden başlasın. Benim diplomalarımı ve tüm Meclis'te bulunan milletvekillerinin diplomalarını kontrol etsin. Böylece 'Herhangi bir milletvekilinin diploması sahte değildir' açıklamasını yapsın ve kamuoyunda bu tartışmalar bitsin. Eğer ilkokul ya da başka bir diplomasını sahte olarak bu Meclis'e teslim eden bir sahtekar varsa da bu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden bir an evvel ayıklansın. Hadi gelin bu kanun teklifine imza atın. Hep beraber doğruluğumuzu, dürüstlüğümüzü bir teyit edelim."

Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Tekin'den skandal talimat: Kapıları kilitleyin de Atatürk'ü anmasınlar!

2025-11-10 13:05 - Gündem

TFF, bahis skandalına karışan futbolcuları açıkladı!

2025-11-10 18:37 - Spor

PFDK cezaları açıkladı! İşte ceza alan tüm futbolcular...

2025-11-13 15:10 - Spor

Başkan Serdal Adalı'dan Rafa Silva'ya gözdağı!

2025-11-15 14:25 - Spor

Kayyum atanan Tele1 çalışanları Tele2 Haber'i kurdu!

2025-11-13 15:23 - Gündem

Fenerbahçeli Mert Hakan ve Oosterwolde'ye hapis cezası istemi

2025-11-13 14:00 - Spor

Süper lig takımının başkanı ile üç hakem cezaevine gönderildi

2025-11-10 19:30 - Spor

BDDK' dan Kredi kartlarına nakit çekim kısıtlaması!

2025-11-11 00:00 - Ekonomi

Dilek İmamoğlu'ndan çağrı: Madem bu kadar eminsiniz...

2025-11-14 15:38 - Gündem

Türkiye şehitlerine ağlarken, AKP'li Başkan düğünde halay çekti!

2025-11-13 15:20 - Gündem

İlgili Haberler

Erdoğan: Baskıcı zihniyete rağmen hedeflerimize yürüyoruz

17:12 - Siyaset

Hüseyin Baş: Kemal Kılıçdaroğlu verdiği sözü tutmadı!

16:34 - Siyaset

CHP'li Murat Emir: Akın Gürlek'in yemini tutanaklara geçilmedi

18:02 - Siyaset

CHP'li Meriç: TCK 158 mağduriyet üretiyor

00:18 - Siyaset

Öztürkmen: Şubat ayında konkordato ilanları zirve yaptı

00:14 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sedat Peker vatandaşın umudu olmaya devam ediyor...

17:58 - Gündem

Hüseyin Baş: Kemal Kılıçdaroğlu verdiği sözü tutmadı!

16:34 - Siyaset

FETÖ'nün Hazine Bakanlığı yapılanmasına operasyon: 93 gözaltı!

09:03 - Asayiş

Akın Gürlek: TCK ve infaz sisteminde değişiklikler düşünüyoruz

06:53 - Gündem

Furkan Torlak, Akın Gürlek'in basın müşaviri oldu!

20:22 - Gündem