?>

Güler Sabancı’ya Japonya Büyükelçisi Ödülü 

Türkiye'de görev süresi sona eren Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki'ye veda töreni düzenlendi.

Yerel - 2 yıl önce

Türkiye'de görev süresi sona eren Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki'ye veda töreni düzenlendi. Törende Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’ya Japonya Büyükelçisi Ödülü takdim edildi. Güler Sabancı, “Büyük bir başarıyla sürdürdüğümüz iş birliğimizde önemli payı olan Sayın Büyükelçi Kazuhiro’ya, Türkiye’de geçirdiği süre boyunca gerçekleştirdiği çalışmaları için teşekkür ediyorum. Kendisine Avustralya’daki yeni yolculuğunda başarılar diliyorum.” dedi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Japonya Büyükelçilik Rezidansı’nda düzenlenen Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki’nin veda törenine katıldı. 

Törende konuşma gerçekleştiren Büyükelçi Suzuki, Güler Sabancı'nın iki ülke arasındaki ikili ticari ve ekonomik bağları güçlendirecek çalışmalar yaptığını kaydederken kültürel alanda da katkılarına değinerek, "Güler Sabancı, Kırşehir'de büyük bir arkeolojik alan olan Kaman Kalehöyük'te bulunan Prens Mikasa Vakfı'nın çok aktif bir yönetim kurulu üyesidir. Bu, imparatorluk ailemizin adını taşıyan dünyadaki tek Japon vakfıdır. Sabancı, Vakfın 2017 yılındaki kuruluşundan bu yana faaliyetlerinin özel bir destekçisi olmuştur." dedi.

Törende kendisine Japonya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin geliştirilmesine katkılarından ötürü Japonya Büyükelçisi Ödülü takdim edilen Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı yaptığı konuşmada “Japonya ile Türkiye arasındaki dostluk bağı, 133 yıllık köklü bir geçmişe uzanıyor. Bu sene ayrıca iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin 100. yılını kutlamaya hazırlanıyoruz. Sabancı Ailesi ve Sabancı Topluluğu için de Japonya çok büyük bir önem taşıyor. Japonya ve Japon şirketleri ile ilişkilerimiz rahmetli amcam Sakıp Sabancı ile Özdemir Sabancı’nın neredeyse yarım asır önce gerçekleştirdikleri Japonya seyahatine dayanıyor. Benim de, Japonya'ya ilk seyahatim 1988 yılında oldu. Japon kültürünün, yemeklerinin ve insanlarının eşsizliği beni derinden etkilemişti. Bununla birlikte Kırşehir Kaman’da Prens Mikasa Vakfı ile 1985 yılından beri yaptığımız kazı çalışmaları, Merhum Prens Mikasa’nın beni Vakfın Mütevelli Heyeti’ne kurucu üye olarak davet etmesi, benim nezdimde tüm Sabancı Ailesi üyelerine onur ve mutluluk verdi. Büyük bir başarıyla sürdürdüğümüz iş birliğimizde önemli payı olan Sayın Büyükelçi Kazuhiro’ya Türkiye’de geçirdiği süre boyunca gerçekleştirdiği çalışmaları için teşekkür ediyorum. Kendisine Avustralya’daki yeni yolculuğunda başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Kılıçdaroğlu uyarmıştı, dark web ağı baskını: 288 gözaltı

2023-05-02 16:42 - Gündem

Sahte broşürü AKP gençlik kolları yöneticileri bastırmış!

2023-04-26 23:30 - Siyaset

Erdoğan'dan Menzil'e, Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası!

2023-04-26 17:27 - Gündem

İzmir Folkart'ta büyük yangın!

2023-04-27 23:06 - Gündem

Şahinbey'in dev tünel projesinin temeli atıldı

2023-04-30 08:36 - Yerel

Bozdağ 'şampanya' dedi, 'AKP Çocukları'nın arşivi açıldı

2023-04-28 14:02 - Gündem

Erdoğan'ın katıldığı canlı yayın yarıda kesildi!

2023-04-26 00:21 - Gündem

Murat Ağırel: Meğer açılışlar açılmamış!

2023-04-29 08:55 - Gündem

Şahinbey Belediyesi bisiklet dağıtmaya devam ediyor

2023-05-02 21:00 - Yerel

Kılıçdaroğlu'ndan Fahrettin Altun ve ekibine uyarı

2023-05-02 00:15 - Siyaset

İlgili Haberler

Arif Kurt’tan 19 Mayıs mesajı: Gençliğin Gücü, Basının Sorumluluğuyla büyür

00:00 - Yerel

GTB Başkanlarından 19 Mayıs kutlama mesajı

00:00 - Yerel

Sanko Üniversitesi’nde 19 Mayıs programı

00:00 - Yerel

GSO Başkanı Ünverdi'den 19 Mayıs kutlama mesajı

00:00 - Yerel

Sermet Kileci'den 19 Mayıs mesajı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

ORC Araştırma anketinde 4 il daha AKP'den CHP'ye geçti!

14:34 - Siyaset

Azerbaycan'dan İsrail'e 12 tam puan

11:40 - Gündem

Ali Koç, kongre için imza toplayan derneği bastı!

11:27 - Spor

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç’in acı günü

11:23 - Yerel

Bilal Erdoğan: Gelir artınca çocuk sayısı azalıyor!

10:50 - Gündem