?>

Güçyetmez: Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi hiçbir zaman sönmeyecek

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı

Yerel - 3 yıl önce

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “104 yıl önce Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi hiçbir zaman sönmeyecektir” diye konuştu.

İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, bir mesaj yayımlayarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattığını ifade eden İMO Şube Başkanı Güçyetmez, “Gençlere büyük önem veren ve Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet eden Atatürk, 19 Mayıs’ı da gençlere bayram olarak armağan etmiştir. Milli bayramlarımız arasında önemli bir yeri bulunan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını büyük bir coşku, kararlılık ve sevinçle kutluyoruz” dedi.

19 MAYIS DÖNÜM NOKTASI OLDU

Başkan Güçyetmez, 19 Mayıs 1919’un tarihimizdeki önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu vurgulayarak, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, işgal altındaki vatan topraklarını kurtarmak ve milletimizin yeniden bağımsızlığına kavuşmasını sağlamak amacıyla bundan 104 yıl önce Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattı. 104 yıl önce Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi kısa sürede Anadolu’nun dört bir yanına yayılarak Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması sağlandı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu. Bu anlamda, Atatürk’ün Samsun’a çıkması milletimiz için bir dönüm noktası olmuştur” şeklinde açıklamada bulundu.

19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşinin hiçbir zaman sönmeyeceğini belirten Başkan Güçyetmez, şöyle devam etti: “Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi bugün olduğu gibi yarın da yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Ülkemizin aydınlık geleceği için bilimin ışığından ayrılmadan her türlü çabayı göstermeye devam edeceğimizi bir kez daha ifade ederken, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.”

Haftanın Öne Çıkanları

İnce'nin sahte kasetini servis eden hesabın sahibi AKP'li trol çıktı

2023-05-12 11:13 - Gündem

Menzil tarikatı ikinci turda da Erdoğan'ı destekleyecek

2023-05-17 21:18 - Gündem

4 Hizbullah tetikçisi daha serbest bırakıldı!

2023-05-18 17:29 - Gündem

Turkcell'in seçim gecesi mesajı gündem oldu!

2023-05-12 10:17 - Gündem

Yeşil Sol Parti Gaziantep'te seçimin iptali için başvurdu

2023-05-17 08:16 - Siyaset

Soylu, seçim sonuçlarını küsuratına kadar bilmiş!

2023-05-16 19:04 - Gündem

Bahçeli'nin başdanışmanından Sinan Oğan'a: Başka kapıya

2023-05-16 11:50 - Siyaset

Berat Albayrak hakkında tutanak tutuldu

2023-05-14 17:21 - Gündem

Gaziantep'te bıçaklanan 17 yaşındaki genç kurtarılamadı!

2023-05-18 12:52 - Asayiş

Demirtaş'tan Anadolu Ajansı paylaşımı...

2023-05-14 19:16 - Siyaset

İlgili Haberler

Ak Parti Gaziantep’ten geleneksel iftar buluşması

00:00 - Yerel

Şahinbey'de, İstiklal Marşımızı Güzel Okuma yarışması

00:00 - Yerel

Fatma Şahin'den Kadir Gecesi mesajı

00:00 - Yerel

Yılmaz, TÜGVA üyeleriyle sahur programında bir araya geldi

00:00 - Yerel

Bora Zor: Dezenformasyonun ilacı doğru haberi artırmaktır

10:21 - Yerel

Günün Manşetleri

Yusuf Tekin, Özgür Özel'i hedef aldı: Anlama özürlü herhalde...

19:07 - Gündem

Hüseyin Baş: Milletimizin gönül ittifakına ihtiyacı var...

17:48 - Siyaset

16. gün: Trump, İran'la anlaşmaya kapıyı kapattı!

11:53 - Dünya

Ümit Özdağ: Şeyh Said'in hatırasına hakaret etmek her Türk vatandaşının görevidir!

11:37 - Gündem

CHP’li Meriç’ten otoyol özelleştirmesine tepki: Geçiş ücreti 270 TL’ye çıkabilir!

11:44 - Siyaset