?>

Güçyetmez: Cumhuriyet, bağımsızlığımızın simgesi, huzur ve güvenin teminatıdır

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, Cumhuriyetin kuruluşunun 101. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, "Bağımsızlığımızın simgesi, huzur ve güven içinde yaşamamızın teminatı olan Cumhuriyetimizi koruyarak ilelebet yaşatmak en büyük görevimizdir" dedi.

Yerel - 1 yıl önce

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, Cumhuriyetin kuruluşunun 101. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, "Bağımsızlığımızın simgesi, huzur ve güven içinde yaşamamızın teminatı olan Cumhuriyetimizi koruyarak ilelebet yaşatmak en büyük görevimizdir" dedi.

Başkan Burkay Güçyetmez, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, "Filistin başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında savaşların devam ettiği, masum insanların evini, yurdunu ve canını kaybettiği, ülkelerin haritalarının yeniden çizileceğinin konuşulduğu bir ortamda Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yılını kutluyoruz. Savaşların yıkıcı etkisini gördükçe Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözlerinin önemini daha iyi anlıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Güçyetmez, mesajında şunları söyledi: "Atalarımız, canları ve kanları pahasına savaşarak laik ve demokratik Cumhuriyetimizi kurdu. Bugün bu aziz vatan toprakları üzerinde huzur ve barış içerisinde yaşıyorsak bunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'En büyük eserim' dediği Cumhuriyetimize borçluyuz. Bu nedenle Cumhuriyet'e ve Cumhuriyet'in getirdiği kazanımlara sıkı sıkıya sahip çıkmak, onları korumak ve geleceğe taşımak en büyük görevimizdir.  Böylesine bir ortamda birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek, Cumhuriyetimizin kuruluşunu her zamankinden daha büyük coşkuyla kutlamalıyız. Bu vesile ile milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutlarken, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. "

Haftanın Öne Çıkanları

İlk ve Son dizisinin 2. sezonu ne zaman çıkacak? İlk ve Son dizisinin 2. sezon konusu ne?

2024-10-21 02:08 - Magazin

Ölümden dönen Reha Muhtar aylar sonra ilk kez görüntülendi: 'Her şey elimden alındı'

2024-10-22 15:08 - Gündem

Alaattin Çakıcı, Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti

2024-10-24 20:09 - Gündem

Hakan Fidan’ın ‘Türkçe Olimpiyatları'ndaki görüntüleri gündem oldu

2024-10-22 01:39 - Gündem

Müsavat Dervişioğlu, Bahçeli'ye kürsüden ip fırlattı!

2024-10-23 10:59 - Siyaset

Ağırlaştırılmış müebbet nedir? Ağırlaştırılmış müebbet ne demek?

2024-10-23 10:09 - Gündem

Nostaljinin doğuşu... - Aslıhan Dağıstanlı Aysev

2024-10-27 00:38 - Röportajlar

Fransa’da evcil hayvan besleyenlere devlet yardımı - Süleyman Tosunoğlu

2024-10-27 00:39 - Röportajlar

İrfan Can Kahveci'nin temsilcisinden flaş sözleşme cevabı!

2024-10-25 00:39 - Spor

Şehit Polis Hüseyin Dalgılıç'ın babası Şaban Dalgılıç'tan Bahçeli hakkında suç duyurusu

2024-10-23 06:08 - Gündem

İlgili Haberler

İnşaat sektöründen ortak akıl ve işbirliği mesajı

00:00 - Yerel

Oba Makarna sağlık yatırımlarıyla ödüllendirildi

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan kadın ve çocuklara ziyaret

00:00 - Yerel

TUA AstroHackathon Gaziantep 2026 tamamlandı

00:00 - Yerel

Zor: Onlar gazeteci ise biz gazeteci değiliz!

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın disipline sevk edildi

19:35 - Siyaset

İBB Davası, 12. gününde devam ediyor...

13:41 - Gündem

Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Gözaltılar var!

09:44 - Asayiş

Muhittin Böcek'in bu kez de başdanışmanı gözaltına alındı!

07:04 - Asayiş

Azmi Karamahmutoğlu: TBMM’de çok uluslu yabancı güç için tezkere kararı çıkmış mıdır?

00:12 - Siyaset