?>

Güçyetmez: 19 Mayıs'ta tarihin akışı değişti

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak tarihin akışını değiştirdiğini söyledi.

Yerel - 4 yıl önce

 

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak tarihin akışını değiştirdiğini söyledi.

İMO Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Güçyetmez mesajında, "Atatürk ve silah arkadaşları, işgal altındaki vatan topraklarını kurtarmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak tarihin akışını değiştirmişlerdir" diye konuştu.

"19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını coşku ile kutluyoruz" diyen İMO Şube Başkanı Güçyetmez, şöyle devam etti:"19 Mayıs 1919 tarihi, işgal altındaki vatan topraklarının kurtarılarak Cumhuriyetin kurulmasındaki en önemli dönüm noktalarından birisidir. 103 Yıl önce Samsun'da yakılan özgürlük meşalesi sadece Anadolu'yu aydınlatmakla kalmamış, bağımsızlık mücadelesi veren bir çok mazlum millete de yol göstermiştir. İşgal altındaki bir çok ülke, şartlar ne olursa olsun esareti kabul etmeyerek bağımsızlığından ödün vermeyen milletimizin canı pahasına verdiği Kurtuluş mücadelesini örnek alarak bağımsızlığını kazanmıştır.

19 Mayıs'ın bayram olması Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere verdiği önemi ve güveni göstermektedir. Atatürk, gençlere yönelik hitabında, 'Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu sonsuza kadar yaşacak olan sizlersiniz' diyerek Türk gençliğine tarihi bir sorumluluk yüklemiştir. Gençlerimizin, Cumhuriyetimizin korunması ve daha da güçlendirilmesi konusunda üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapacaklarına inancımız tamdır.  Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.

Haftanın Öne Çıkanları

Ahlat'taki saraya bakan konutları yapılacak!

2022-05-16 10:18 - Gündem

Hizbullahçıların tamamı serbest bırakıldı!

2022-05-17 10:32 - Gündem

Sedat Peker, SADAT'ın gölge adamını ifşa etti!

2022-05-14 12:27 - Gündem

Sedat Peker'den Deniz Gezmiş paylaşımı

2022-05-16 19:45 - Gündem

AKUT kurucusu Nasuh Mahruki AKUT'tan atıldı!

2022-05-14 18:10 - Gündem

'Süslü Sülo' dedi böyle gözaltına alındı...

2022-05-17 19:51 - Gündem

Ortaylı bu kez 'Suriyelileri göndermek lazım' dedi

2022-05-13 10:54 - Gündem

Zafer Partisi, Memleket Partisi'ni geçti!

2022-05-14 10:18 - Siyaset

Nebati: İzledim ama gözlerimdeki ışıltıyı göremedim!

2022-05-15 07:56 - Gündem

Melis Sezen: Ruhumuz nasıl isterse öyle...

2022-05-13 21:06 - Gündem

İlgili Haberler

GASMEK Olimpiyatları'nda Yaz Okulu Finali

00:00 - Yerel

Beykent Sosyal Kompleksi’nde çalışmalar devam ediyor

00:00 - Yerel

“Üreticiden Tüketiciye Tarla Fiyatına” projesi ilgi görüyor

00:26 - Yerel

Gaziantepliler meteor yağmurunu Agro Park’ta izledi

00:00 - Yerel

Şahinbey'in çiftçilere fide desteği sürüyor

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Erdoğan, 3 milletvekili ve 7 belediye başkanına daha AKP rozeti taktı!

22:50 - Siyaset

Yeni Yol Grubu’nun imdadına CHP yetişti!

20:44 - Siyaset

Ümit Dikbayır'dan AKP'ye geçeceği iddialarına yanıt

14:24 - Siyaset

'Taciz' iddiasıyla darp edilen CHP'li milletvekili Ahmet Baran Yazgan'a kesin ihraç istemi

11:11 - Gündem

Meriç’ten iktidara 62 bin liralık soru

00:59 - Siyaset