?>

GTO iki önemli proje için daha protokol imzaladı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) ile iki önemli proje için daha protokol imzaladı.

Ekonomi - 7 yıl önce

Hayata geçirdiği projeler ile Gaziantep’in geleceğine önemli katkılarda bulunan Gaziantep Ticaret Odası (GTO), İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) ile iki önemli proje için daha protokol imzaladı.

İKA’nın tarım ve gastronomi alanlarındaki mali destek programları kapsamında hayata geçirilecek olan “Gaziantep’te Gastronomi Turizminin Kalitesinin Arttırılması” ve “Gaziantep’te Zeytin ve Zeytinyağı Üretiminde Verimliliğin ve Kalitenin Arttırılması” projelerinin protokol imzaları GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz tarafından atıldı.

Gaziantep Ticaret Odasının adeta bir proje üretim fabrikası olduğunu vurgulayan GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, uzman kadrolarıyla Gaziantep’in gelişimi için sürekli yeni fikirler ürettiklerini, yeni projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını belirtti.

Yıldırım: Gastronomi turizminde hizmet kalitemizi daha iyi seviyelere çıkartmak zorundayız

İki yeni proje hakkında bilgi veren Başkan Yıldırım açıklamalarına şöyle devam etti:

“Biliyorsunuz ki Gaziantep Mutfağı diye bir kavram var. Türk Mutfağı, İtalyan Mutfağı yanında dünyada eşine az rastlanır bir şekilde şehir ismiyle bize has Gaziantep Mutfağı… En lezzetli şehirlerden birisi olarak gastronomi turizmiyle her gün binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyoruz. Her şey buraya kadar çok güzel fakat gastronomi alanında hizmet kalitemizi daha iyi seviyelere çıkartmak zorundayız. Hayata geçireceğimiz “Gaziantep’te Gastronomi Turizminin Kalitesinin Arttırılması” projemizle de bu alanda hizmet veren işletmelerimizin hizmet kalitelerini arttıracak, yenilikçilik kapasitelerini geliştireceğiz.

Bu hedef doğrultusunda da, işletmelerimizi bilinçlendirmek, kapasitelerini arttırmak için paneller, konferanslar düzenleyecek, danışmanlık hizmetleri sağlayacağız. Aynı zamanda da sektör çalışanlarımızın yetkinliklerini belgelendireceğiz.”

Yıldırım: Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Kooperatifi kuracağız

Gaziantep’te Zeytin ve Zeytinyağı Üretiminde Verimliliğin ve Kalitenin Arttırılması Projesi hakkında da açıklama yapan Yıldırım, zeytin ve zeytinyağının bölgemiz açısından en önemli tarım ürünlerinden olduğunu belirterek bu alanda profesyonel çalışmaların şuana kadar yapılamadığını, kalite ve marka bilincinin oluşturulamadığını, dolayısıyla da ürünün hak ettiği değere ulaşamadığını söyledi.

Bu proje ile zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin bilinçlendirilmesini sağlayacak alt yapı çalışmaları yapacaklarını ifade eden Yıldırım, “Proje kapsamında Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Kooperatifi kurarak bölgedeki örgütlenme eksiğine katkıda bulunulacağız. Üreticilere yönelik bilinçlendirme toplantıları, eğitimler, zeytin ve zeytinyağı üretimiyle ilgili raporlar hazırlayacağız. Proje tamamlandıktan sonra da Zeytincilik ve Zeytinyağı Araştırma Geliştirme Merkezi kurmak en önemli planlarımız arasında. Tüm bu yapacaklarımızla birlikte bölgedeki zeytin ürünlerinin kalite ve bilinirliğinin arttırılmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz da hayata geçirilecek iki önemli projenin Gaziantep’e önemli katkılar sağlayacağını söyleyerek, “Bu iki proje gerek hizmet kalitesine, gerekse marka değerinin arttırılmasına önemli katkılar sağlayacak. İKA olarak bölgemize katma değer sağlayacak her projeye destek olmaya gayret gösteriyoruz. Gaziantep Ticaret Odası ile hayata geçireceğimiz bu önemli projelerin de Gaziantep için hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

6 yaşındaki kızının gözü önünde öldürdü!

2019-08-27 23:21 - Asayiş

Gökçek'in yapamadığı proje için ilk adım

2019-08-27 22:23 - Gündem

Ve İmamoğlu, Erdoğan’ı geçti

2019-08-28 09:21 - Gündem

Caniler öldürmeye doymuyorlar!..

2019-08-27 11:23 - Asayiş

Alkole yüzde 300, etil alkole yüzde 100 zam!..

2019-08-28 22:43 - Gündem

Sözde tarihçiden skandal paylaşım

2019-08-30 22:53 - Gündem

Son sözleri “Lütfen yapma” oldu...

2019-08-27 21:56 - Asayiş

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu

2019-08-27 20:34 - Asayiş

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bir ayıp daha!

2019-09-01 18:41 - Gündem

İBB: Ensar'a Türgev'e artık yardım yok

2019-08-27 12:37 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye ile Suriye arasında ekonomik ve ticari ilişkilerde önemli adım...

00:30 - Ekonomi

Motorine 7 TL 80 kuruş, benzine 60 kuruş zam!

06:37 - Ekonomi

Motorine dev zam: Fiyatlar 90 TL'ye yaklaşacak!

11:42 - Ekonomi

Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam!

21:58 - Ekonomi

Ünverdi: Tüm destek mekanizmaları ve kolaylaştırıcı adımlar devreye alınmalı

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Eski Tunceli Valisi Sonel, polise ifade vermeyi reddetti!

10:59 - Asayiş

CHP'li Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan tutuklandı!

07:19 - Gündem

CHP’li Meriç’ten emniyet mensuplarının 60 yaşına kadar çalışabilmeleri için kanun teklifi

00:36 - Siyaset

Açlık grevine başlayan 110 madenci gözaltına alındı!

17:40 - Gündem

TMSF, el konulan TELE 1'i açık artırmayla satışa çıkardı!

17:32 - Gündem