?>

GTO heyeti çalmadık kapı bırakmadı...

GTO Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı'ndan oluşan geniş bir heyet reel sektörün sorunlarına çözüm aramak için Ankara'da çalmadık kapı bırakmadı.

Ekonomi - 5 yıl önce

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı'ndan oluşan geniş bir heyet reel sektörün sorunlarına çözüm aramak için Ankara'da çalmadık kapı bırakmadı.

Adalet Bakanı, Gaziantep milletvekilleri, bakan yardımcıları, TOBB Başkanı ve bürokratlar olmak üzere üst düzeyde kritik toplantılar gerçekleştiren GTO heyeti, 30 bine yakın üyenin geri bildirimlerinden oluşan ve deyim yerindeyse sektörel sorunların röntgeninin çekildiği “GTO Perspektif” raporunu masaya yatırdı.

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep Ticaret Odası üyesi 30 bine yakın firmanın sesini Ankara’ya güçlü bir şekilde duyurmak için gerçekleştirdikleri Ankara programı ve sundukları rapor hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İş dünyamızın sorunları için yeni bir süreç başlatıyoruz

Olağanüstü salgın süreciyle birlikte şehrin sesi olabilme sorumluluklarının ve yüklerinin daha da arttığını ifade eden Yıldırım, GTO üyelerinin yaşadığı ticari sorunları ve üretilen çözüm yöntemlerinin uygulanabilmesi için bu programı gerçekleştirdiklerini söyleyerek şöyle devam etti:

“Göreve geldiğimizde 4 T ile yani Talep-Takip-Taciz-Teşekkür prensibiyle hareket edeceğimizi deklare etmiştik. O günden bugüne de bu şekilde devam ettik ve ediyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi şehrimiz ticari hayatında da çok önemli sorunlar var. Bunları sık sık dile getirdik fakat yalnızca dile getirmekle maalesef olmuyor. Takip etmeniz, harekete geçmeniz gerekiyor. Biz de bunu yaparak 41 meslek komitemiz vasıtasıyla yaklaşık 30 bin üyemizin geri bildirimlerinden derlediğimiz, ticari yaşamda tıkanıklıklara sebep olan tüm sorunları ve sorunlara getirdiğimiz çözüm önerilerimizi içeren ‘27’ sayfalık kapsamlı bir rapor hazırladık. Bu raporla da düştük Ankara yoluna… Her kapıyı çalarak derdimizi ve derdimize derman olacak çözümleri anlattık. Sorunlara çözüm elde edene kadar da bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek. Her şey Gaziantep için, her şey üyelerimiz için…”

Raporumuz reel sektörün durum tespiti niteliğinde

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, Ankara’ya taşıdıkları rapora ilişkin de şu detayları paylaştı:

“GTO’nun 41 meslek grubunu gıda tarım ve hayvancılık sektörü, hizmet sektörü, imalat sektörü, perakende ve toptan ticaret sektörü, inşaat sektörü ve tekstil sektörü olmak üzere 6 ana sektörde inceledik. Bu sektörlerin Gaziantep’teki mevcut durumunu da gösteren “GTO Perspektif” raporu tam anlamıyla reel sektörün bir durum tespiti niteliğinde. İşletmelerimizin ihracattan, finansmana, hammadde tedarikinden, bürokratik işlemlere, Covid-19 kısıtlamaları ve desteklerine kadar ticari yaşamın birçok alanındaki ihtiyaçlarını, beklentilerini, sorunlarını ve çözüm yollarını dile getiriyor.”

Gaziantep adına sonsuz teşekkür ediyorum

Ankara’da çok iyi ağırlandıklarını ve her yapılan toplantıda dile getirdikleri sorunlarla çok yakın ilgilenildiğini belirten GTO Başkanı Yıldırım, “Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül’e, çatı kuruluşumuz TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Gaziantep milletvekillerimiz Sermet Atay, Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, İmam Hüseyin Filiz, İrfan Kaplan, Mehmet Sait Kirazoğlu, Nejat Koçer, Ali Şahin, Ahmet Uzer, Bayram Yılmazkaya ve Müslüm Yüksel’e, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcımız Abdullah Tancan’a; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcımız Mehmet Selim Bağlı’ya ve KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt’a Gaziantep ve üyelerimiz adına sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Ankara’da iki gün boyunca yoğun bir mesai harcayan GTO heyeti içerisinde Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur’un yanı sıra GTO Meclis Başkanlık Divanı ve GTO Yönetim Kurulu üyeleri yer aldı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Ahırda kendini asarak intihar etti!

2021-02-18 09:37 - Asayiş

CHP’nin yeni sloganı: Kendine güven!

2021-02-21 11:27 - Siyaset

Türkiye, iflas artışında dünya birincisi oldu!

2021-02-18 19:44 - Ekonomi

AKP’li Zengin’in görüntüleri ortaya çıktı...

2021-02-20 12:58 - Gündem

Erdoğan: Yüzsüz, terbiyesiz herif!

2021-02-17 14:39 - Siyaset

3 çocuk babası kafasına sıkarak intihar etti!

2021-02-20 12:11 - Asayiş

Hatem Hastanesi’nden gazetecilere indirim

2021-02-19 15:33 - Sağlık

6 yaşındaki çocuk kaza kurbanı oldu!

2021-02-19 21:06 - Asayiş

Tedavi olan miniklere anlamlı ziyaret

2021-02-15 17:43 - Sağlık

Genç doktordan serumla intihar!

2021-02-17 09:31 - Gündem

İlgili Haberler

Bir sigara grubuna daha zam geldi: En düşük fiyat 100 TL oldu! 

00:52 - Ekonomi

Paraguay Büyükelçisi Güneydoğulu Hububat ihracatçılarıyla buluştu

00:00 - Ekonomi

Ocak ayı enflasyonunda büyük artış!

10:24 - Ekonomi

GTB'den Mısır'da tarım ve gıda işbirliği hamlesi

00:00 - Ekonomi

Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Murat Dalkılıç, Kaan Tangöze ve İsmail Hacıoğlu gözaltına alındı!

09:47 - Asayiş

Çeşme Belediyesi Başkanı Lâl Denizli ifadeye çağırıldı!

20:46 - Gündem

ADD’den Atatürk düşmanı Fatih Tezcan’a suç duyurusu

20:30 - Gündem

CHP’li Meriç’ten Bakan Kurum’a Kürüm Köyü çağrısı: Bu imalatlar nasıl teslim alındı?

20:02 - Siyaset

Öztürkmen: Gaziantep’in altyapısı alarm veriyor

11:47 - Siyaset