?>

GTO'da yılın ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Ticaret Odasında (GTO) ocak ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur Başkanlığında Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yerel - 6 ay önce

Gaziantep Ticaret Odasında (GTO) ocak ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur Başkanlığında Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

2026 yılının ilk meclis toplantısının açılış konuşmasında Gaziantep Ticaret Odasının geleneksel olarak düzenlediği kan bağışı kampanyasına değinen Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, “Biliyorsunuz 8 Şubat’ta şehrimize Gazi ünvanı verilişinin 105. yılını kutlayacağız. Bu vesileyle destansı mücadeleyle Kurtuluş meşalesini yakan, büyük zorluklara rağmen düşmanla kahramanca mücadele eden atalarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Uzun yıllardır da bu şanlı günü anmak için ‘Canıyla tarih yazanların torunları, kanıyla hayat kurtarıyor’ sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Kızılay Gaziantep iş birliği ile 9. kez düzenleyeceğimiz Geleneksel Kan Bağışı Kampanyamız için bütün hemşehrilerimizi 6 Şubat Cuma günü GTO’ya davet ediyoruz.” dedi.

Ocak ayı meclis toplantısında GTO faaliyetleri hakkında Meclis üyelerini bilgilendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, yaptığı konuşmada küresel ekonomide yaşanan dönüşüme dikkat çekerek, “Son iki yıldır dünyada küreselleşmenin yok olmaya başladığı aşikâr. Korumacılığın, ticaret savaşlarının ve jeopolitik risklerin belirlediği yeni bir düzen oluşmaya başladı. Özellikle 2025 yılı, ABD’nin uyguladığı gümrük vergileriyle birlikte ticaret politikalarındaki belirsizliğin tarihi zirvelere çıktığı bir yıl oldu.” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın dış politika başlıklarında yaptığı açıklamaların bu tabloyu daha da sertleştirdiğini belirten Yıldırım; Venezuela, İran, Suriye ve Grönland üzerinden verilen mesajların, dünya siyasetinin hâlâ enerji, güvenlik ve güç rekabeti ekseninde şekillendiğini açıkça ortaya koyduğunu, bu açıklamaların küresel enerji piyasalarını, bölgesel dengeleri ve müttefiklik ilişkilerini doğrudan etkilediğini söyledi.

Yıldırım: Türkiye için stratejik yaklaşım her zamankinden daha kıymetli

Bu gelişmelerin Türkiye açısından çok boyutlu değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Küresel ölçekte verilen her sert mesaj, enerjiden güvenliğe, ticaretten diplomasiye kadar Türkiye’nin denge siyasetini daha da kritik hâle getiriyor. Bu nedenle Türkiye için soğukkanlı, çok yönlü ve stratejik bir yaklaşım her zamankinden daha kıymetlidir. Değişen dünya dengeleri, Türkiye’nin pazarlık gücünü ve etki alanını artırmaktadır. Korumacılık ve jeopolitik riskler nedeniyle üretimin yakın ve müttefik coğrafyalara kayması; coğrafi konumu ve sanayi altyapısıyla Türkiye’yi küresel ticarette öne çıkaran bir unsur hâline getirmektedir. Ancak bu fırsatların değerlendirilebilmesi için; içeride rekabetçi, öngörülebilir ve istikrarlı bir iktisadi zemin, dışarıda ise etkili ve çok yönlü bir dış ekonomik strateji gerekmektedir.”

2026 yılına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Yıldırım, “Önümüzdeki yıl yüksek büyüme beklentilerinden ziyade denge, sabır ve istikrar yılı olarak karşımızda durmaktadır. Riskler vardır ancak Türkiye’nin coğrafi konumu, sanayi altyapısı ve üretim kapasitesi yeni küresel düzende önemli bir avantaj sunmaktadır.” diye ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gülben Ergen, sahnelere güçlü dönüşe hazırlanıyor...

2026-01-28 00:00 - Magazin

Ömür Gedik’ten Sinemadan İlham Alan Yeni Şarkı “Yan Yana”

2026-01-28 00:00 - Magazin

Simge Sağın, konser provası ile sokağı sahneye çevirdi

2026-01-27 00:00 - Magazin

Göksel’den Türk Sanat Müziği’ne zarif saygı duruşu

2026-01-22 00:39 - Magazin

AKP'li Özlem Zengin'den itiraf: Yeterli olmadığını hepimiz görüyoruz!

2026-01-22 14:16 - Siyaset

2025'te kapanan şirket sayısında yüzde 5,9 artış

2026-01-22 10:00 - Ekonomi

Aziz İhsan Aktaş duruşmaya koruma ordusuyla geldi!

2026-01-27 11:35 - Gündem

CHP emekli maaşını Anayasa Mahkemesi'ne taşıyor!

2026-01-23 12:46 - Gündem

Merkez Bankası Başkanı Karahan iş dünyası ile buluştu

2026-01-28 00:00 - Ekonomi

Erdoğan Aydın'da ‘Topuklu Efe’yi övdü, CHP'yi eleştirdi...

2026-01-24 16:21 - Siyaset

İlgili Haberler

Büyükşehir'in asfalt çalışmaları sürüyor

00:00 - Yerel

Şahinbey Belediyesi kazandırıyor...

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan Erikli Mahallesi'ne ziyaret

00:00 - Yerel

MFF Orta Doğu Gıda Fuarı'na doğru...

00:00 - Yerel

Gaski'de stratejik yatırım

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Cem Küçük gözaltına alındı!

21:46 - Asayiş

AKP'ye geçeceği iddia edilen Cemil Tugay'dan dikkat çeken açıklama

14:52 - Siyaset

Sinem Dedetaş'tan açıklama: Aklım ve kalbim Üsküdar’ın sokaklarında...

14:20 - Gündem

Timur Soykan ve Fatih Altaylı da ifadeye çağrıldı!

14:09 - Gündem

70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav istifa etti!

11:09 - Siyaset