?>

GTO Başkanlarından 19 Mayıs mesajı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanları “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Yerel - 2 yıl önce

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanları “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

GTO Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuncay Yıldırım, yayımladıkları mesajda 19 Mayıs tarihinin Türk milleti için bir milat olduğunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 104 yıl önce Samsun’a attığı adımın Türk tarihini yeniden yazdığını belirtti.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden bütün Türk kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd eden GTO Başkanları açıklamalarına şöyle devam etti:

“19 Mayıs 1919 tarihi Türk milleti için hayati bir öneme sahiptir. 104 yıl önce bu tarihte büyük Türk milletinin kaderi Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde değişmiştir. Bağımsızlığı elinden alınmaya çalışılan asil milletimizin Kurtuluş meşalesinin ateşi bugün yakılmıştır. 19 Mayıs, gözlerini topraklarımıza diken işgalcilerin yurdumuzdan defedilmesinin yolunu açan birlik ve beraberliğin, kenetlenmenin, azim ve iradenin oluştuğu bir uyanış günüdür.

Türk milleti tarihin hiçbir noktasında esaret altında yaşamayı kabul etmemiştir ve etmeyecektir de… 19 Mayıs bunun en güzel örneğidir. Nice zorluklar ve imkânsızlıklar içinde Ata’mızın Samsun’a attığı bu özgürlük adımı Türk tarihinin belki de en önemli adımıdır. Tüm dünyaya Türk’ün bağımsızlık haykırışıdır. 19 Mayıs’ta Samsun’a bu tarihi adımı atan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, Kurtuluş mücadelemizin emsalsiz kahramanlarına büyük bir minnet borçluyuz. Gaziantep Ticaret Odası ailesi olarak biz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Biz her şeyi gençliğe bırakacağız... Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.’ veciz ifadeleriyle bahsettiği gençlerimizle birlikte yürüyecek, atalarımızın paha biçilmez mirası bu toprakları, güzel Türkiye’mizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız. 104 yıl önce atılan adımın yılmaz ve yorulmaz takipçisi olacağız. GTO olarak, varlığımızın en mukaddes temeli olan Türk istiklalinin ve Türk Cumhuriyetinin ebedi bekçisi olacağız. Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından 19 Mayıs 1919 gününün 104’üncü yıl dönümünü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla, gururla kutluyoruz.”

Haftanın Öne Çıkanları

İnce'nin sahte kasetini servis eden hesabın sahibi AKP'li trol çıktı

2023-05-12 11:13 - Gündem

Menzil tarikatı ikinci turda da Erdoğan'ı destekleyecek

2023-05-17 21:18 - Gündem

Yeşil Sol Parti Gaziantep'te seçimin iptali için başvurdu

2023-05-17 08:16 - Siyaset

Soylu, seçim sonuçlarını küsuratına kadar bilmiş!

2023-05-16 19:04 - Gündem

Bahçeli'nin başdanışmanından Sinan Oğan'a: Başka kapıya

2023-05-16 11:50 - Siyaset

Berat Albayrak hakkında tutanak tutuldu

2023-05-14 17:21 - Gündem

Gaziantep'te bıçaklanan 17 yaşındaki genç kurtarılamadı!

2023-05-18 12:52 - Asayiş

Demirtaş'tan Anadolu Ajansı paylaşımı...

2023-05-14 19:16 - Siyaset

Pehlivan: Cezaevine giriyorum, intikam alınıyor!

2023-05-15 16:40 - Gündem

Ümit Özdağ: Evet, seçimlerin ikinci tura kalmasını sağladık!

2023-05-15 10:41 - Siyaset

İlgili Haberler

“Zarif Eller Derin İzler Sergisi” açıldı

00:59 - Yerel

Yılmaz'dan, Dülük Tabiat Parkı’nda gençlere sürpriz ziyaret

00:00 - Yerel

CHP’li Meriç: Ne alan memnun, ne satan. Bu düzende herkes kurban!

15:29 - Yerel

Büyükşehir, haftayı yoğun çalışmalarla tamamladı

00:00 - Yerel

Fatma Şahin'den 19 Mayıs mesajı

00:22 - Yerel

Günün Manşetleri

Prof. Dr. Celal Şengör'ün iki yıla kadar hapsi istendi!

19:05 - Gündem

Gaziantap'te buhar kazanında patlama! Valilikten açıklama...

15:38 - Asayiş

CHP’li Meriç: Ne alan memnun, ne satan. Bu düzende herkes kurban!

15:29 - Yerel

Yerlikaya duyurdu: 10 ilde 11 organize suç örgütüne operasyon, 86 tutuklama!

14:08 - Gündem

CHP, Sosyalist Enternasyonal'e ev sahipliği yapacak: Gündemde neler var?

13:38 - Siyaset