?>

GTO, Avrupa Birliği'nden "Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu" almaya hak kazandı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Avrupa Birliği tarafından yürütülen Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Programı kapsamında Erasmus Akreditasyonu almaya hak kazandı.

Yerel - 21 saat önce

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Avrupa Birliği tarafından yürütülen Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Programı kapsamında Erasmus Akreditasyonu almaya hak kazandı.

Erasmus akreditasyonu sayesinde GTO, uzun vadeli ve planlı bir şekilde her yıl mesleki eğitim alanında uluslararası faaliyetler gerçekleştirebilecek.

GTO’nun Erasmus Akreditasyonu almasıyla ilgili açıklama yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, GTO ve GTO iştirakleri bünyesinde mesleki eğitim alan öğrenciler, çalışanlar ve eğitmenlerin 2 günden 1 yıla kadar Avrupa’daki program ülkelerinde staj, işbaşı eğitimi, kurs, öğretmenlik ve benzeri faaliyetlere bu akreditasyon sayesinde katılabileceğini belirtti.

Yıldırım: Bu akreditasyon uluslararasılaşma vizyonumuzun somut göstergesi

Gaziantep Ticaret Odası olarak yalnızca ticari hayatın değil, mesleki eğitimin de güçlendirilmesine büyük önem verdiklerini ifade eden Yıldırım, açıklamasına şöyle devam etti:

“144 başvuru arasından kabul edilen 14 proje arasına girerek Erasmus Akreditasyonu almamız, kurumumuzun uluslararasılaşma vizyonunun ve eğitim kalitesine verdiği önemin somut bir göstergesidir. Bu akreditasyon sayesinde her yıl düzenli olarak Avrupa’daki eğitim ve iş dünyası ekosistemiyle temas kuracak, öğrencilerimizin, eğitmenlerimizin ve personelimizin uluslararası deneyim kazanmasını sağlayacağız. Özellikle iştiraklerimiz Gaziantep Gastronomi Akademisi, GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi ve GUTMEB A.Ş. aracılığıyla daha geniş bir kitleye ulaşarak Gaziantep’in mesleki eğitim kapasitesini Avrupa standartlarına taşımayı hedefliyoruz. En önemli arzumuz şehrimiz insan kaynağını güçlendirmek, gençlerimizin rekabet gücünü artırmak ve Gaziantep’i mesleki eğitimde örnek bir model haline getirmek…”

Başkan Yıldırım ayrıca Gaziantep Ticaret Odasının, Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında hayata geçireceği projelerle hem kurumsal kapasitesini güçlendireceğini hem de Gaziantep iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının gelişimine katkı sunacağını belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

Furkan Torlak, Akın Gürlek'in basın müşaviri oldu!

2026-02-12 20:22 - Gündem

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın'a hapis cezası

2026-02-12 14:59 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar'dan dikkat çeken atama paylaşımı...

2026-02-12 07:20 - Gündem

Erdoğan: Bu gidişi durdurmaya sizin ne eliniz ne de gücünüz yetmez Özgür...

2026-02-12 16:00 - Siyaset

Zeydan Karalar hakkında verilen tahliye kararına yapılan itiraz reddedildi

2026-02-12 17:46 - Gündem

Hüseyin Baş: Kemal Kılıçdaroğlu verdiği sözü tutmadı!

2026-02-13 16:34 - Siyaset

CHP'li Murat Emir: Akın Gürlek'in yemini tutanaklara geçilmedi

2026-02-12 18:02 - Siyaset

Melih Gökçek’ten tepki çeken ‘kavga’ paylaşımı

2026-02-12 08:04 - Gündem

Akın Gürlek: TCK ve infaz sisteminde değişiklikler düşünüyoruz

2026-02-13 06:53 - Gündem

Sedat Peker vatandaşın umudu olmaya devam ediyor...

2026-02-13 00:58 - Gündem

İlgili Haberler

Büyükşehir'den gençler için yeni proje

00:00 - Yerel

Şahinbey'den ücretsiz YKS ve LGS hazırlık kursları

00:00 - Yerel

Haydi Ekmek'te Ramazan pidesi 20 TL’den satılacak

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan Ramazan ayı mesajı

00:00 - Yerel

Şehitkamil, Ramazan ayına özel hazırlıklarla giriyor

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Gazeteci Alican Uludağ gözaltına alındı

20:44 - Gündem

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Dönmez oldu

19:17 - Gündem

Özdağ: Bu rapor, Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasal yapısına indirilmiş bir darbedir

18:54 - Siyaset

Casperlar suç örgütüne operasyon: 9'u polis 17 kişi gözaltına alındı!

09:57 - Asayiş

Ünlülere uyuşturucu operasyonunda 4 kişi serbest bırakıldı

09:19 - Asayiş