?>

GTB, üyelerine fırsatlar eğitimi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), üyelerine yönelik 'Tarım ve Gıda Sektörlerinde Pandemi Sonrası Fırsatlar' konulu online eğitim düzenledi.

Yerel - 6 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), üyelerine yönelik 'Tarım ve Gıda Sektörlerinde Pandemi Sonrası Fırsatlar' konulu online eğitim düzenledi. KOBİ Eğitim Danışmanı Cüneyt Örkmez’in konuşmacı olarak katıldığı programda, katılımcılara pandemi sonrası tarım sektörü ve gıda endüstrisinde beklenen değişimler hakkında bilgiler verildi.

Pandemi sürecinde, üyelerine yönelik bilgilendirme ve eğitim çalışmalarını dijital platformlar aracılığıyla sürdüren Gaziantep Ticaret Borsası, bu etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.

Gıda ve tarım sektöründe yer alan GTB üyelerinin video konferans sistemi ile katılım sağladığı online eğitim, aynı zamanda borsanın sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlandı.

'Tarım ve Gıda Sektörlerinde Pandemi Sonrası Fırsatlar' konulu eğitime konuşmacı olarak katılan KOBİ Eğitim Danışmanı Cüneyt Örkmez, COVİD-19’la birlikte dünyada daha önce yaşanmamış belirsizliklerin hâkim olduğu bir sürecin yaşandığını söyledi.

Pandemi sonrası yaygın görüşün artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı yönünde olduğunu belirten Örkmez, “Eskisi gibi olmayacak derken tam olarak ne kastediliyor ne anlatılmak isteniyor onlara çok iyi bakmak lazım. Ben birçok şeyin eskisi gibi olmaya devam edeceğini düşünüyorum fakat belki bazı uygulamalar ve özellikle müşterinin değer verdiği şeylerde bir farklılaşmaya gidileceğini öngörüyorum. Çünkü insanlar farklı bakış açılarına sahip. Bu süreçte insanlar ihtiyacı olmayan yani ihtiyacından daha fazla şeyleri stoklama gereksinimi duydu. Bu nedenle dünyada birçok ülkede istenilen gıdaya ulaşım noktasında çeşitli zorluklar yaşandı. Dünya ile kıyasladığımız zaman Türkiye’de bizim marketlerde ürüne ulaşamama gibi bir sorun yaşanmadı. Yine bu süreçte insanlar çalışma biçimlerini ve yaşama şekillerini sorgulamaya başladılar. Yaşanan bu durum dijitalleşmenin öneminin kavranmasının yanı sıra işlerin nasıl geliştirilebileceği ve piyasalarda ne gibi fırsatlar olduğu konusunda da insanlara fikirler verdi” dedi.

COVİD-19 salgınının tarım ve gıdanın insanlık için ne derece vazgeçilmez olduğunu bir kez daha ortaya koyduğuna dikkat çeken Örkmez, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Tarım yıllar yılı dünya ülkelerinde sanayileşmenin biraz daha gerisinde, daha ziyade sanayileşemeyen ülkelerin uğraştığı bir uğraş gibi görüldü. Çünkü yüksek katma değer üzerine konuşulan şeyler genelde hep endüstri ve sanayiyle ilgili konulardı. Bu süreç bir noktada bu algının yanlış olduğunu ortaya koydu. Pandemi sonrası, tarım ve gıda alanında yatırım yapacak yeni girişimcilerin ortaya çıkacağı yeni bir dönem olacak. Bu nedenle rekabetin artacağı bu sektörlerde iş yapan mevcut şirketlerin değişim zorunluluğunun altını özellikle çizmek istiyorum. “

Konuşmasında inovasyonun önemine de  dikkat çeken Örkmez, yeni gıda endüstrisinde inovasyonun sosyolojik yada teknolojik değişime yol açan yeni olarak algılanan yaratıcı fikir, proses, ürün yada hizmetlerin üretilmesi anlamına geldiğini sözlerine ekledi.

Eğitim programı katılımcılardan gelen sorulan cevaplandırılması ile sona erdi.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

AKP'li kadın sosyal medyada gündem oldu

2020-06-01 19:26 - Gündem

'Erdoğan’ın babasının malı değil'

2020-05-29 22:39 - Gündem

Lütfü Türkkan’ın fabrikasına mühür!

2020-06-04 11:11 - Gündem

Yayını terk eden İnce'den yeni açıklama

2020-05-29 23:32 - Gündem

İşte son seçim anketi!

2020-05-29 20:03 - Siyaset

'Kimse sokakta rahat dolaşamayacak!'

2020-06-03 23:32 - Gündem

CHP Meclis Üyesi koronadan hayatını kaybetti

2020-05-30 19:08 - Gündem

İnce: Korkmuyorum, siz de korkmayın!

2020-05-31 09:14 - Gündem

Şevket Çoruh’tan o yazara tokat gibi yanıt

2020-05-30 09:49 - Gündem

Feyzioğlu 79 baroya karşı!

2020-06-03 13:35 - Gündem

İlgili Haberler

GTB'de “İhracatta Fiyatlandırma, Maliyet ve Risk Yönetimi Eğitimi” düzenledi

00:00 - Yerel

AK Parti Gaziantep'ten, Malazgirt Zaferi çıkarması

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan ev ziyaretleri

00:00 - Yerel

Yılmaz, Malazgirt Zaferi etkinliklerine katıldı

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan, Selimiye ve Mevlana mahallelerine ziyaret

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Bağımsız Maden İş yöneticileri tutuklandı!

20:20 - Gündem

YENİ Parti'nin üye sayısı yarım milyonu geçti!

20:19 - Siyaset

Butlan CHP’sinden 49 isime kesin ihraç talebi

20:17 - Siyaset

Ümit Özdağ, partisinin kuruluş yıldönümünde Anıtkabir'i ziyaret etti

13:31 - Gündem

Hasan İmamoğlu savunma yaptı, savcı suç duyurusu talep etti!

15:55 - Gündem