?>

GTB-İŞKUR Başvuru Noktası, yüzlerce kişiye hizmet verdi

Gaziantep Ticaret Borsası ve İŞKUR İl Müdürlüğü iş birliğiyle faaliyete başlayan “GTB İŞKUR Başvuru Noktası, ilk hizmet yılında GATEM bölgesinde yüzlerce işçi ve işverene hizmet verdi.

Ekonomi - 8 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası ve İŞKUR İl Müdürlüğü iş birliğiyle faaliyete başlayan “GTB İŞKUR Başvuru Noktası, ilk hizmet yılında GATEM bölgesinde yüzlerce işçi ve işverene hizmet verdi.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Gaziantep İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü ile açılan ‘GTB İŞKUR Başvuru Noktası” hizmette birinci yılını tamamladı.

GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl hizmete giren ‘GTB İŞKUR Başvuru Noktasının’ GATEM ve KÜSGET bölgesinde yüzlerce işveren ve çalışana İŞKUR’a gitmeden yerinde işlem yapma olanağı sağladığını ifade etti.

İŞKUR Başvuru Noktasının kurulmasına yönelik resmi protokolün geçtiğimiz yıl GTB Meclis Başkanı Selami Memiş ve İŞKUR İl Müdürü Sıraç Ekin arasında imzalanarak uygulamaya konulduğunu anımsatan Bayram,” Bölgedeki iş yoğunluğu nedeniyle mesafe ve zaman avantajlarından istifade etmek isteyen çok sayıda iş veren ve iş kaydı yaptırmak isteyen vatandaşımız İŞKUR İl Müdürlüğüne gitmeden başvuru noktamızda işlemlerini gerçekleştirme imkânı buldu” dedi.

GTB bünyesinde oluşturulan İŞKUR başvuru noktasında gerekli eğitimleri almış ve sisteme hâkim borsa personellerinin görev yaptığını kaydeden Bayram, hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde ücretsiz olarak hizmet verdiklerini dile getirdi.

İŞKUR Başvuru Noktasının, GATEM, Buğday Pazarı, Fıstıkçılar Sitesi ve KÜSGET Sanayi Sitesi gibi ticaret, istihdam ve üretim hacminin yüksek olduğu bir bölgede hizmet kolaylığı sağladığını vurgulayan Bayram, noktada verilen hizmetler hakkında ise şu açıklamalarda bulundu:

“Hizmet noktamızda İŞKUR İl Müdürlüğüne gitmeden birçok işlemin yapılmasına olanak sağlanmakta. İş arayan vatandaşlarımız, İŞKUR kaydı almak, güncellemek ve profillerine uygun açık işleri sorgulayabilmek için merkezimize başvuruda bulunabilirler. Bunların yanı sıra meslek eğitim kursları, girişimcilik eğitimi, işbaşı eğitimi ve toplum yararına olan programlar içinde kayıt başvuruları alınmakta. Başvurular haricinde işsizlik sigortası başvurusu talep dilekçesini sisteme kayıt ettirmek ve talep dilekçesi ile ödeme planını sorgulamak isteyenlerde başvuru noktamızın hizmetlerinden faydalanabilirler. İş verenlerimizde İşgücü talebini almak ve sonuçlandırmak, teşviklerle ile ilgili bilgilendirme almak ve çalışanlarının İŞKUR kaydını yaptırmak için müracaatta bulunabilirler” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantepli çoban Aysun Kayacı'dan özür diledi

2018-03-04 22:43 - Gündem

Bozgeyik ailesinin acı günü...

2018-03-07 17:38 - Yerel

Gaziantep'te masaj salonlarına operasyon: 90 gözaltı

2018-03-06 10:46 - Asayiş

Nükleer Tıp’ta ‘Miyokard Perfüzyon Sintigrafi’ yöntemi

2018-03-06 14:57 - Sağlık

Başpınar yolunda korkunç kaza: 1 ölü

2018-03-06 21:37 - Asayiş

Ak Parti Gaziantep yürütme kurulu belli oldu

2018-03-06 09:22 - Siyaset

Başkanlığa Hale Konukoğlu seçildi

2018-03-05 07:24 - Yerel

Gaziantep'te 25 yaşındaki gencin kafasına sıktılar!

2018-03-04 00:24 - Asayiş

Doç. Dr. Oral Cenk Aktaş, Sankonuk'ta

2018-03-07 08:25 - Eğitim

Gaziantep'te sokak ortasında tek kurşunla infaz!

2018-03-04 00:19 - Asayiş

İlgili Haberler

Ticari taşımacılık yapan araçlarda zorunlu kamera uygulamasında geri sayım başladı!

15:03 - Ekonomi

Benzine zam geldi. İşte, güncel akaryakıt fiyatları...

15:55 - Ekonomi

Dikkat! Sürücüler 5 bin 856 TL cezayla karşı karşıya kalacak...

11:37 - Ekonomi

GAİB'te Reel Sektör Şirketleri İçin Kur Riski Yönetimi ve Korunma paneli 

00:00 - Ekonomi

BDDK' dan Kredi kartlarına nakit çekim kısıtlaması!

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İmamoğlu'ndan videolu paylaşım: Ben yılmam kardeşim, ben yıldırırım!

15:57 - Gündem

Mansur Yavaş, CHP'nin Kilis mitingi öncesi Gaziantep'te esnafı ziyaret etti

14:36 - Siyaset

Yavuzyılmaz: İBB'de paralel bir belediye yapılanması tespit ettik!

10:57 - Gündem

İBB iddianamesinde 5 gizli tanık kayboldu!

10:48 - Gündem

Nevşehir Belediye Başkanı'nın kahvaltı sofrası tepki çekti!

10:40 - Gündem