?>

GSO'dan ‘Ticaret Elçileri’ne eğitim

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) hayata geçirilen Ticaret Elçileri Projesi kapsamında projede yer alan öğrencilere eğitim verildi.

Yerel - 5 yıl önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) arasında hayata geçirilen Ticaret Elçileri Projesi kapsamında projede yer alan öğrencilere eğitim verildi.

Üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden olan projenin ilk adımı olarak, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında firmalar ile öğrenciler arasında gerçekleştirilen eşleştirme ile 150’yi aşkın öğrenci 30 firmanın yetkilisi ile bir araya geldi. Program sonrası firmaların çalışmak istedikleri öğrencileri GSO’ya bildirmesinin ardından, 72 öğrencinin firmalara etkin destek sağlayabilmeleri amacıyla projenin 3. aşamasına geçilerek, projede yer alan öğrencilere 19-21 Şubat tarihleri arasında eğitim programı düzenlendi.

‘Ticaret Elçileri’ne, uluslararası pazar araştırması ve potansiyel alıcıların tespiti, dış ticarette teslim şekilleri, dış ticarette ödeme şekilleri ve tahsilat risklerini minimize etme, mal mukabili ödeme şekli,  kabul kredili ödeme şekli, vesaik mukabili ödeme şekli ve akreditif ödeme şekli başlıklarında eğitimler verildi.

2018 yılı Ekim ayında başlayan projede, Gaziantep’te eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerle, işletme sahipleri bir araya getiriliyor. Yapılan eşleştirme faaliyetleri ve işbirliği çalışmaları sonucunda Gaziantepli firmaların global pazarlar, tedarikçiler veya partnerler bulmaları sağlanırken, yabancı uyruklu öğrenciler de kendilerini geliştirme, ülkemizi ve şehrimizi daha yakından tanıma fırsatı elde ediyor.

Gaziantep’te öğretim gören yabancı uyruklu öğrencilerin akademik, ülke ve lisan bilgileri ile GSO’ya kayıtlı ihracatçı firmaların tecrübeleri eşleştirilerek karşılıklı kazanım ilişkisinin kurulması sağlanırken, bu bağlamda yabancı uyruklu öğrencilerin, doğup büyüdükleri ülkeleri temsilen projeye katılmaları ve projeye katabilecekleri yetkinlikler dahilinde firmalara katkı sağlamaları hedefleniyor.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

2 çocuk babası esnaf kendini ağaca astı!

2020-02-19 17:47 - Asayiş

İşte Gaziantep'teki Suriyeli sayısı

2020-02-22 11:05 - Yaşam

Hülya Koçyiğit'in o sözlerine tepki yağdı!

2020-02-21 10:59 - Gündem

Mustafa Yücedağ, son yolculuğuna uğurlandı

2020-02-19 20:01 - Gündem

En Sevilen Diziler ve Oyuncular

2020-02-21 08:02 - Magazin

Gaziantep'te 3 bin adet Ecstasy hap ele geçirildi

2020-02-22 11:56 - Asayiş

"Adalet yok" diye video çekip intihar etti!

2020-02-19 11:29 - Asayiş

İmamoğlu'ndan UKOME tepkisi

2020-02-19 14:23 - Gündem

Gaziantepli Er Mecit Demir şehit düştü!

2020-02-22 17:05 - Asayiş

Diyanet, imamlara lüks otelde servet harcadı!

2020-02-24 11:58 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep Yardım Vakfı’ndan eğitime destek için burs çağrısı

13:38 - Yerel

Şahinbey'in öğrencilere verdiği destek 1 milyar TL’yi aştı

13:36 - Yerel

Sanko Üniversitesi’nde “Milletin Zaferi” konulu anma programı

13:33 - Yerel

Hayrullah Kubba: 15 Temmuz, milletimizin birlik ve direniş destanıdır

13:31 - Yerel

Yılmaz, taraftarlar birlikte günübirlik tatile çıktı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Doğu Perinçek'ten Öcalan için af çağrısı

14:40 - Siyaset

Gazeteciler 'LGS'yi sordu, Bakan Yusuf Tekin, 'CHP' dedi!

14:36 - Gündem

Cübbeli Ahmet ve Egemen Bağış birbirine girdi!

09:08 - Gündem

Sabahat Akkiraz: Halk TV ile olan yoldaşlığa ara vermemiz gerekecek

08:06 - Gündem

CHP, Manavgat Belediye Başkanının üyeliğini askıya aldı!

23:10 - Siyaset