?>

GSO'da tedarikçi toplantısı yapılacak

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşasında ihtiyaç duyulan malzemelere yönelik ilgili firmaların katılımıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek.

Yerel - 6 yıl önce

Gaziantep Sanayi Odası’nda (GSO) 15 Ocak 2020 Çarşamba günü saat: 14.00‘da, Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşasında ihtiyaç duyulan malzemelere yönelik ilgili firmaların katılımıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek. 

GSO Meclis Salonunda yapılacak toplantıda, Akkuyu Nükleer Enerji santralinin inşasında ihtiyaç duyulan malzemelerin neler olduğu, malzeme alımında izlenecek yol ve gerekli şartlar, ödeme planları gibi konularda yetkililer tarafından sunum eşliğinde bilgi verecek.

Günümüzde firmaların yüksek teknolojili, katma değeri yüksek ürün üretimler yapması gerektiğini dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Oda olarak, Gaziantep sanayisinin rekabet gücünü artıracak çalışmalara devam ettiklerini kaydetti.

Sanayide teknolojik dönüşümü sağlayabilmek için GSO bünyesinde, KOBİ Geliştirme ve Sanayi Dönüşüm Birimi’ni kurduklarını dile getiren Adnan Ünverdi, “Bu birimimiz faaliyetlerine başlamış durumda. KOBİ Geliştirme ve Sanayi Dönüşüm Dairesi’nin kurulmasının amacı, firmalarımızın mevcut üretimlerine mühendislik, AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları ile daha katma değerli  ve teknolojisi yüksek üretimler yaparak Endüstri 4.0 seviyesinde ürün geliştirmek ve teknolojisi yüksek ürünlerin Gaziantep’te üretilmesine destek olmaktır. Savunma sanayi, medikal sanayi gibi farklı sektörlere yönelik üretim yapabilecek düzeydeki firmalarımızda bu üretim disiplinini oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Sanayinin farklı alanlardaki iş yapma potansiyelini geliştirmek amacıyla Akkuyu Nükleer Enerji Santrali Tedarikçi Toplantısı'nı düzenlediklerini kaydeden Ünverdi, “Gaziantep firmalarımızın da proje tedarik listesinde yer alması için, tedarik edilecek malzemeler ve alım yöntemlerinin anlatılacağı bu toplantıya büyük önem veriyoruz. Bu toplantıya üyelerimizin katılımı oldukça önemlidir. Toplantıda Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'nin inşasında ihtiyaç duyulan malzemelerin neler olduğu, bu malzemelerin tedarik yöntemleri gibi konularda bilgi aktarılacak. Firmalarımızın toplantıya katılım sağlayarak tedarikçi havuzuna girmeleri büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep eğitim camiası yasta

2020-01-07 20:18 - Gündem

Diş hekimi kendini astı!..

2020-01-06 19:34 - Asayiş

Şehidin var Gaziantep...

2020-01-08 21:10 - Asayiş

Gaziantep'te bakkal dükkanına uyuşturucu operasyonu

2020-01-12 11:20 - Asayiş

Emniyet Müdürü Zeybek, başarılı polisleri ödüllendirdi

2020-01-08 10:31 - Yerel

Gaziantep İyi Parti tabanında “Yeniekinci” sesleri

2020-01-13 17:47 - Siyaset

Şehit Uzman Çavuş toprağa verildi

2020-01-09 17:44 - Gündem

Gaziantep'te 33 daireye fuhuş operasyonu!

2020-01-11 11:47 - Asayiş

Gaziantep'te öğrenci servisi kaza yaptı: 16 yaralı

2020-01-07 18:53 - Asayiş

Gaziantep'te 9 şüpheliden 10 silah çıktı

2020-01-12 15:39 - Asayiş

İlgili Haberler

Gazeteciler, Nurdağı’nda çocuklara bayram sevinci yaşattı

00:00 - Yerel

“Haremeyn Hatıraları, Kutsal Yolculuğun İzleri Sergisi” açıldı

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan Kur’an-ı Kerim tilavetine davet

00:00 - Yerel

Fedaioğlu’ndan Kadir Gecesi mesajı

00:00 - Yerel

Şahinbey, Sakal-ı Şerif’i vatandaşlarla buluşturuyor

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Akın Gürlek'ten Özgür Özel'in malvarlığı iddialarına yanıt

16:17 - Gündem

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı!

22:17 - Gündem

Ümit Özdağ: PKK terörü Güney Azerbaycan'a yayılmadan müdahale edilmesi gerekiyor

18:27 - Siyaset

Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz

18:24 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Bir tiyatro sahnesi oynanıyor gibi...

14:01 - Gündem