?>

GSO'da tedarikçi bilgilendirme toplantısı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşasında ihtiyaç duyulan malzemelerin Gaziantep’ten tedarik edilmesine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ekonomi - 6 yıl önce

Gaziantep Sanayi Odası’nda (GSO), Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşasında ihtiyaç duyulan malzemelerin Gaziantep’ten tedarik edilmesine yönelik ilgili firmaların katılımıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

GSO Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, Akkuyu Nükleer Enerji santralinin inşasında ihtiyaç duyulan malzemelerin neler olduğu, malzeme alımında izlenecek yol ve gerekli şartlar, ödeme planları gibi konularda yetkililer tarafından sunum eşliğinde bilgi verildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, günümüzde firmaların ileri teknoloji ve katma değeri yüksek üretim yapmalarının son derece önemli olduğunu belirterek, “Bu sebeple Gaziantep sanayisinin rekabet gücünü artıracak çalışmalar yapmaya ve projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Bu noktadan hareketle sanayide teknolojik dönüşümü sağlayabilmek için odamız bünyesinde, Kobi Geliştirme ve Sanayi Dönüşüm Birimi’ni kurduk. Bu birimimiz faaliyetlerine de başladı” dedi.

Kobi Geliştirme ve Sanayi Dönüşüm Dairesi’nin kurulmasının amacının firmaların mevcut üretimlerine mühendislik, Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları ile daha katma değerli  ve teknolojisi yüksek üretimler yapmalarına destek olmak olduğunu kaydetti.

Ünverdi, oda olarak sanayicilerin farklı alanlardaki iş yapma potansiyelini geliştirmek amacıyla yoğun bir şekilde toplantılar düzenlediklerini belirterek, “Bu manada Akkuyu Nükleer Enerji Santralinin proje tedarik listesinde Gaziantepli firmalarımızın yer alması için, tedarik edilecek malzemeler ve alım yöntemlerinin anlatıldığı bu toplantıyı düzenledik. Önümüzdeki dönemde bu alanda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah yapacağımız buna benzer çalışmalar ve faaliyetler sonucunda güzel dönüşler alacağımıza inanıyoruz. Sonuçta amacımız; sanayi, üretim ve ihracat kenti Gaziantep’imizi daha ileriye taşıyarak ülkemize katma değer sağlamayacak üretimler yapmak. İnşallah ileri teknoloji üretimle ve yüksek katma değerle bunu da başaracağız” diye konuştu.

Katılımcılara sunum eşliğinde bilgiler veren Tümaş Akkuyu Nükleer Enerji Projesi Tedarik İlişkileri Uzmanı Hakan Yardımcı da, “Amacımız Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom bünyesinde ülkemizde kurulan Akkuyu AŞ. yetki ve kontrolünde yapımı devam eden ve Tümaş olarak piyasa araştırması ve tedarikçi zinciri oluşturma işini üstelendiğimiz Mersin Akkuyu Nükleer’de siz değerli üyelerimiz ile iş birliği sağlamaktır” dedi.

Tümaş’ın 1967 yılında Devlet Planlama Teşkilatı öncülüğünde kurulduğunu dile getiren Yardımcı, “Bugün 50’nci yılımızda yüzde 49 devlet, yüzde 51 özel sermaye ve yaklaşık 900 çalışanı ile 1250 farklı projeyi tamamlamış bulunmaktadır. Ana merkezimiz Ankara olmak üzere yürüttüğümüz müşavirlik hizmetlerimiz ile Türkiye’nin 81 ilinde varız. Bu kapsamda ülkemizde yapımı devam eden nükleer santral ile ilgili önemli bir görevi daha üstelenmiş bulunmaktayız. Akkuyu Nükleer A.Ş. ile imzalamış olduğumuz sözleşme doğrultusunda tarafımıza gönderilen iş kalemleri listelerine bağlı kalarak piyasa araştırması yürütmekteyiz. Gaziantep sanayisinin Türkiye ekonomisinde yeri ve gücünün biz de farkındayız. Bu amaçla burada bugün sizlerleyiz. İnşallah toplantı sonunda güzel dönüşler elde ederiz” şeklinde konuştu.

Toplantı katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Kadir İnanır’dan Bakan Soylu’ya yanıt

2020-01-15 15:48 - Gündem

Hayri Öztürk adaylığını açıkladı

2020-01-15 09:27 - Siyaset

Şehidin var Gaziantep...

2020-01-08 21:10 - Asayiş

Gaziantep'te bakkal dükkanına uyuşturucu operasyonu

2020-01-12 11:20 - Asayiş

Gaziantep İyi Parti tabanında “Yeniekinci” sesleri

2020-01-13 17:47 - Siyaset

Şehit Uzman Çavuş toprağa verildi

2020-01-09 17:44 - Gündem

Gaziantep'te 33 daireye fuhuş operasyonu!

2020-01-11 11:47 - Asayiş

Gaziantep'te 9 şüpheliden 10 silah çıktı

2020-01-12 15:39 - Asayiş

Eyüp Lojistik'ten, 12 araçlık yeni yatırım

2020-01-15 09:40 - Yerel

Tekstil ihracatının nabzı Rusya'da atacak

2020-01-15 09:51 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türkiye ile Suriye arasında ekonomik ve ticari ilişkilerde önemli adım...

00:30 - Ekonomi

Motorine 7 TL 80 kuruş, benzine 60 kuruş zam!

06:37 - Ekonomi

Motorine dev zam: Fiyatlar 90 TL'ye yaklaşacak!

11:42 - Ekonomi

Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam!

21:58 - Ekonomi

Ünverdi: Tüm destek mekanizmaları ve kolaylaştırıcı adımlar devreye alınmalı

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ: AK Parti’yi emekliye sevk edeceğiz...

21:04 - Siyaset

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar tahliye oldu!

09:03 - Gündem

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Onursal Adıgüzel görevden uzaklaştırıldı

09:01 - Gündem

Ümit Özdağ: Akbelen halkın vatanını, toprağını, ormanını savunmasının sembolüdür

08:23 - Siyaset

Baş: Bu tablo sadece ekonomik değil; sosyal bir çöküşün habercisi

08:22 - Siyaset