GSO'da plastik sektörü toplantısı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde Plastik veya Kauçuktan Ayakkabı, Bot, Çizme, Terlik ve Yan Sanayi İmalatı Sektör Toplantısı gerçekleştirildi.

Yerel - 6 ay önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde Plastik veya Kauçuktan Ayakkabı, Bot, Çizme, Terlik ve Yan Sanayi İmalatı Sektör Toplantısı gerçekleştirildi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy ve plastik veya kauçuktan ayakkabı, bot, çizme, terlik ve yan sanayi imalatı sektöründe faaliyet gösteren üye firmaların katılımları ile yapılan toplantıda, sektörel sorunlar, çözüm önerileri ve firmaların beklentileri değerlendirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ‘’Bugün farklı meslek grupları ile planladığımız sektör toplantılarının 8’incisini sizlerle gerçekleştiriyoruz. Sektör toplantılarımız bizlere içinde bulunduğunuz sorunları doğrudan yetkililere iletme konusunda istişare imkanı sunuyor” dedi.

Her türlü zorluğa rağmen Gaziantep sanayisi olarak durmadan çalışmaya ve üretmeye devam ettiklerini dile getiren Ünverdi, ‘’Önümüzde 35’incisini düzenleyeceğimiz ayakkabı fuarımız var. Bu fuarlar farklı pazarlara yönelmemiz ve farklı ülkelere ürün satışı gerçekleştirmemiz adına büyük önem taşıyor’’ diye ekledi.

Markalaşma yolunda ilerlemenin önemine vurgu yapan Ünverdi, ‘’Günümüz şartlarında marka değeri olmadan bir yere varılamıyor. Bu noktada üreticilerimizin uygun koşullarda, ihtiyaç duydukları her türlü imkana ulaşabilecekleri Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas OSB’nin bir an önce faaliyete geçmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz’’ diye konuştu.

‘’Firmalarımızın dijitalleşmesi ve yeşil dönüşüm konusunda hızlı hareket etmeleri gerekiyor” diyen Adnan Ünverdi, şunları dile getirdi: “Kar marjlarımızı artırmak için verimliliği artırmamız ve israfın önüne geçmemiz büyük önem taşıyor. Bu anlamda Gaziantep Model Fabrikadan üretim hatlarınızın düzenli, hızlı ve sorunsuz işlemesi, maliyetlerinizi azaltarak üretim kapasitelerinizin artması adına yalın üretim ve dijitalleşme konularında eğitim almanızı tavsiye ediyorum. Bu alınacak olan eğitimin maliyetinin yüzde 60 ile 80 arasında oranlarda KOSGEB karşılanıyor.”

İşletmelerin yeşil sanayi, dijitalleşme ve ihracata yönelik atacakları adımların gelecekte onları rakiplerinden bir adım öne çıkaracağını belirten KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy da, “Bizim tek amacımız işletmelerinizi ileriye taşımaktır. Bu noktada mevcut durumlarının tespiti, sorun ve ihtiyaçların belirlenmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar yürütüyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Müdürü Muhammed Paksoy KOSGEB tarafından verilen dijitalleşme, yenilenebilir enerji, fuar gezileri, alıcı grupları, ihracat, AR-GE, inovasyon gibi çeşitli destek ve teşvikler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Seçil Erzan'ın ikna görüşmeleri ortaya çıktı!

2023-11-23 11:16 - Magazin

Oğuzeli Belediyesi'nden Öğretmenler Günü kutlaması

2023-11-24 19:21 - Yerel

Ömer Önder Güney, son yolculuğuna uğurlandı...

2023-11-22 16:30 - Yerel

İmamoğlu ve Akşener arasında aylar sonra gelen görüşme

2023-11-24 13:26 - Siyaset

Terim'in adı, Seçil Erzan'ın evindeki belgelerden çıktı!

2023-11-25 09:53 - Magazin

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı tutuklandı!

2023-11-27 14:40 - Asayiş

Ahmet Bozgeyik'ten miting gibi adaylık açıklaması...

2023-11-25 17:06 - Siyaset

Fatih Terim'in Seçil Erzan'a yazdığı not ortaya çıktı!

2023-11-28 09:14 - Magazin

Erdoğan Almanya seyahatinde çocuklara 200 lira dağıttı!

2023-11-22 17:46 - Gündem

Ahmet Bozgeyik'ten parti üyeleri ve muhtarlara mektup

2023-11-27 20:01 - Siyaset

İlgili Haberler

Avrupa’nın en iyi kadın oyuncusu Polisgücü’nden

11:52 - Yerel

Deprem sonrası riskler GİBTÜ’de masaya yatırıldı 

11:07 - Yerel

GTB'den Büyükşehir ve Şahinbey'e tebrik ziyareti

18:03 - Yerel

Milletvekili Meriç’ten stok tepkisi

07:53 - Yerel

Alleben Göleti'nde 6'ncı etap hobi bahçeleri yapılacak

10:19 - Yerel

Günün Manşetleri

KKTC'de asgari ücret 29 bin 640 TL oldu!

19:03 - Gündem

Mahfi Eğilmez'den 2001 hatırlatmalı kriz uyarısı

18:49 - Ekonomi

Ayhan Bora Kaplan'dan mahkeme başkanına: Efendim bir tanem?

18:40 - Asayiş

Fenerbahçeli futbolcular da ifadeye çağırıldı

17:56 - Spor

CHP'li Öztürkmen'den hükümete 'buğday' uyarısı

09:05 - Siyaset