?>

GSO Başkanı Adnan Ünverdi, Endonezya’da

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Endonezya’da çeşitli iş görüşmeleri ve toplantılara katıldı.

Ekonomi - 7 yıl önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, oda ve borsa başkanlarından oluşan heyetle birlikte Endonezya’da çeşitli iş görüşmeleri ve toplantılara katıldı.

Ziyaret kapsamında İslam Odası Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Endonezya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Cakarta’da düzenlenen toplantıda ​Gaziantep’in sanayisi ve üretimi hakkında katılımcılarla görüş alışverişinde bulundu.

Endonezya Ticaret Bakanı Dr. Enggartiasto Lukita ile de bir araya gelen heyet, iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin artması için yapılması gereken çalışmaları değerlendirdi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep ve ülke ekonomisinin tanıtımı noktasında verimli bir ziyaret programı gerçekleştirildiğini kaydederek, “Ziyarette TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile Endonezya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Rosan Perkasa Roeslani arasında Türk-Endonezya Sanayi ve Ticaret Odası Forumu Kuruluş Anlaşması imzalandı. Anlaşmanın her iki ülkeye hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bunun yanında İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası 27. Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararla İslam Tahkim Kurulu’nun Merkezi İstanbul olacak” dedi

Bu tür organizasyonların, kentler ve ülkeler arasında ticari köprüler kurulması açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Ünverdi, “Biz de çok geniş yelpazede üretim yapan kentimizin sanayi ve ticaret gücünü anlatma fırsatı bulduk. İnşallah yapılan bu tür görüşmelerin olumlu yansımalarını yakın zamanda görürüz. Amacımız kentimizin ve ülkemizin üretim ve ihracat rakamlarını daha yukarılara çıkartmaktır. Bu anlayışla Endonezya’da devlet yetkilileri, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası ile bir araya geldik” diye konuştu.

Program kapsamında Türk girişimcilerle bir araya gelen heyete Türk iş adamları tarafından plaket takdim edilirken, TOBB Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu da işadamlarını başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

TOBB heyetinde Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ergan ve Konya Sanayi Odası Meclis Üyesi Ahmet Şekeroğlu da yer aldı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Bozgeyik, Oğuzeli Belediye Başkan aday adayı

2018-10-18 09:13 - Siyaset

Gaziantep'te parka verilen Atatürk'ün ismi değiştirildi

2018-10-17 13:58 - Gündem

Ada Koleji sporda da iddialı

2018-10-17 09:27 - Eğitim

13’üncü Çukurova Nöroloji Günleri

2018-10-21 10:09 - Sağlık

Gaziantep Ülkü Evleri törenle açıldı

2018-10-22 20:55 - Siyaset

Tepkiler üzerine o tabela söküldü

2018-10-17 17:00 - Gündem

Seçkin'li öğretmenler 'Okul Öncesi' konferansında

2018-10-17 08:17 - Eğitim

Gaziantep'te 'Çepni buluşması'

2018-10-22 20:38 - Yerel

Gaziantepli sözde gazeteci fuhuş ve şantajdan tutuklandı

2018-10-17 19:53 - Asayiş

Seçkin Koleji’nin gururu oldu

2018-10-21 09:45 - Eğitim

İlgili Haberler

Paraguay Büyükelçisi Güneydoğulu Hububat ihracatçılarıyla buluştu

00:00 - Ekonomi

Ocak ayı enflasyonunda büyük artış!

10:24 - Ekonomi

GTB'den Mısır'da tarım ve gıda işbirliği hamlesi

00:00 - Ekonomi

Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı

00:00 - Ekonomi

Merkez Bankası Başkanı Karahan iş dünyası ile buluştu

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

'Boğaziçi öğrencileri' diye servis ettiler ama AK Gençlik üyeleri çıktı!

10:17 - Gündem

Muhittin Böcek yeniden hastaneye kaldırıldı

12:08 - Gündem

AKP Ankara İl Başkanı'ndan canlı yayında 'AKP' müdahalesi

12:03 - Gündem

Hüseyin Baş: Kemal Kılıçdaroğlu verdiği sözü tutmadı!

16:34 - Siyaset

FETÖ'nün Hazine Bakanlığı yapılanmasına operasyon: 93 gözaltı!

09:03 - Asayiş