?>

Görmez, Gaziantep Kuyumcular Odası Başkan adaylığını açıkladı

Gaziantep kuyumculuk sektörünün deneyimli isimlerinden Sabri Celal Görmez, Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

Yerel - 3 ay önce

Gaziantep kuyumculuk sektörünün deneyimli isimlerinden Sabri Celal Görmez, Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

Görmez, şeffaf, çözüm odaklı ve esnafla sürekli iletişim hâlinde olan bir yönetim anlayışıyla yola çıktığını belirtti.

Gaziantep ekonomisinin en köklü ve önemli sektörlerinden biri olan kuyumculuk alanında uzun yıllardır faaliyet gösteren Sabri Celal Görmez, 17 Ocak 2026 tarihinde Gaziantep Ticaret Odası büyük salonunda düzenlenecek olan Gaziantep Kuyumcular Odası seçimi için adaylığını kamuoyuyla paylaştı. Adaylık açıklamasında sektörün yaşadığı sorunlara dikkat çeken Görmez, mesleğin geleceğini güvence altına alacak projelerle göreve talip olduğunu ifade etti.

“Kuyumculuk sektörünün geleceği için önemli bir kararı sizlerle paylaşmak üzere bulunuyorum” diyen Görmez, alın teriyle ekmeğini kazandığı bu mesleğe daha güçlü bir gelecek sunmak amacıyla aday olduğunu vurguladı.

“SEKTÖR CİDDİ SORUNLARLA KARŞI KARŞIYA”

Gaziantep kuyumculuk sektörünün son yıllarda birçok yapısal sorunla karşı karşıya kaldığını dile getiren Sabri Celal Görmez, ekonomik dalgalanmalar, artan maliyetler, kayıt dışı ve sahte ürünler, güvenlik problemleri, meslek içi eğitim eksikliği ve dijital dönüşüm ihtiyacının sektörü zorladığını söyledi.

Bu sorunların görmezden gelinemeyeceğini ifade eden Görmez, “Sorunları ertelemek yerine, çözüm üretmek zorundayız. Bu çözümleri de ancak birlikte hareket ederek hayata geçirebiliriz” dedi.

ŞEFFAF VE ULAŞILABİLİR YÖNETİM VURGUSU

Adaylığının temel hedefinin, üyelerin sorunlarına duyarlı, şeffaf, hesap verebilir ve ulaşılabilir bir oda yönetimi oluşturmak olduğunu belirten Görmez, oda yönetiminin esnaftan kopuk değil, esnafla iç içe olması gerektiğini kaydetti.

PROJE VE HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

Sabri Celal Görmez, adaylık sürecinde hayata geçirmeyi planladığı hedefleri ise şu başlıklar altında topladı:

Üyelerle sürekli iletişim hâlinde olan, aktif ve çözüm odaklı bir oda yönetimi

Kayıt dışı faaliyetlerle kararlı mücadele ve etkin denetim mekanizmaları

Meslek içi eğitimler, çırak–kalfa–usta yetiştirme programları ve geleceğe yönelik projeler

Dijitalleşme sürecinde esnafa rehberlik eden modern bir yönetim anlayışı

Esnafın ekonomik yükünü hafifletecek projeler ve kurumlarla güçlü iş birlikleri

“ODA, DAYANIŞMANIN MERKEZİ OLMALI”

Birlik ve beraberliğin en büyük güç olduğuna dikkat çeken Sabri Celal Görmez, Gaziantep Kuyumcular Odası’nın ayrışmanın değil, dayanışmanın merkezi olması gerektiğini söyledi. Her üyenin kendini odanın doğal bir parçası olarak hissetmesi gerektiğini vurgulayan Görmez, “Üyelerimiz ihtiyaç duyduğunda yanında güçlü bir oda bulmalı” ifadelerini kullandı.

MESLEĞİN SAYGINLIĞINA VURGU

Adaylık açıklamasını teşekkürle tamamlayan Sabri Celal Görmez, temel hedefinin kuyumculuk mesleğinin saygınlığını korumak, mevcut sorunlara kalıcı çözümler üretmek ve gelecek nesillere daha güçlü bir sektör bırakmak olduğunu belirtti.

Sabri Celal Görmez, “Daha güçlü bir Gaziantep kuyumculuk camiası için hep birlikte çalışacağız” diyerek destek veren meslektaşlarına ve basın mensuplarına teşekkür etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe'den olağanüstü seçimli genel kurul kararı!

2025-12-31 17:40 - Spor

Galatasaray efsanesi Gökmen Özdenak hayatını kaybetti!

2025-12-31 19:57 - Spor

ABD, Venezuela'ya hava saldırısı başlattı!

2026-01-03 11:10 - Dünya

Yargıdan CHP İstanbul İl Kongresi için yeni karar

2025-12-30 13:33 - Gündem

Şeyma Subaşı yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı!

2025-12-31 19:47 - Asayiş

Trump'tan İran'a tehdit: Silahımız dolu ve gitmeye hazırız!

2026-01-02 12:41 - Dünya

Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de: MTV, damga vergisi ve harçlara zam...

2025-12-31 11:05 - Ekonomi

3 polisin şehit olduğu Yalova’daki IŞİD operasyonunda 26 tutuklama!

2026-01-02 12:03 - Asayiş

25 ilde eşzamanlı IŞİD operasyonları: 125 gözaltı!

2025-12-31 11:00 - Asayiş

Şehit polisler için tören: Gözyaşları sel oldu...

2025-12-30 13:39 - Gündem

İlgili Haberler

Üzümcü: Polislerimiz, memleketin yükünü omuzlarında taşıyor...

17:42 - Yerel

MAREV Gaziantep’te Abdülkerim Arslan güven tazeledi

00:00 - Yerel

Şehitkamil'den Polis Haftası etkinliği

00:00 - Yerel

Hububat ihracatçılarında görev dağılımı yapıldı

00:00 - Yerel

Şahinbey'den öğrencilere kaynak kitap desteği

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol tutuklandı

19:53 - Asayiş

Ünlülere uyuşturucu operasyonunda yeni dalga!

13:44 - Asayiş

Hüsamettin Cindoruk hayatını kaybetti!

12:57 - Yaşam

MHP’den gündüz kuşağı programları için kanun teklifi

09:15 - Gündem

Bolu Belediyesi Başkan yardımcısı Leyla Beykoz ve meclis üyesi Aydan Özdemir tutuklandı!

07:17 - Asayiş