?>

Girişimci Kadınlar HKÜ’de aşarı hikayelerini anlattı

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADMER) tarafından, kadın girişimcilerin ailelerinin desteği ile ulaştıkları başarı hikayelerinin ele alındığı söyleşi düzenlendi.

Yerel - 3 yıl önce

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADMER) tarafından, kadın girişimcilerin ailelerinin desteği ile ulaştıkları başarı hikayelerinin ele alındığı söyleşi düzenlendi.

Cine Amfi’de düzenlenen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, "Cumhuriyet’in 100. Yıl Marşı" ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan "Cumhuriyetimizin 100 Yılında Kadınlar" temalı videonun gösterimi ile başladı.

Söyleşiye; HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola ve Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, KADMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Özgüner ve öğrenciler ile davetli konuşmacılar olarak; kadın girişimciler; Asuman Kara, Hamide Polat ve Nurgül Çelebi katıldı.

Kültürümüzde ailenin ve özellikle kadının, toplumun en temel ve kıymetli yapı taşı olduğunu belirten HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, "Kurtuluş Savaşı’nda, Cumhuriyetimizin kuruluş sürecinde ve kuruluşundan bu yana kadınlarımız, ülkemizin gelişmesine büyük katkıda bulunmuştur. Kadınlarımız her alanda örnek gösterilecek önemli projelere imza atmaktadır. Kadın girişimcilerimizin başarı hikayeleri ile öğrencilerimize de yol göstermeleri büyük önem arz etmektedir” dedi.

KADMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Özgüner ise; hayatın tüm yükünü olduğu kadar renklerini de taşıyan kadının, elinin emeği ile gözünün nurunu birleştiren, küçük yüreğine kocaman sevgiler sığdıran güçlü kahramanlar olduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından söyleşiye katılan konuşmacılar başarı hikayelerini öğrencilerle paylaştılar.

Söyleşinin ardından, Türk kadınlarının çeşitli alanlardaki etkileyici yolculuğunu görsel bir şölenle buluşturan "100. Yıl Kadın Sergisi: Geçmişten Günümüze İz Bırakan Kadınlar" sergisi ziyaretçilerini ağırladı.

Cumhuriyetin 100. Yılına özel yapılan etkinlikler kapsamında, HKÜ İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Deniz Telek'in yönetmenliğini üstlendiği "Suyu Bulandıran Kız" filminin gösterimi yapıldı. Katılımcılar, kadın yönetmenlerin sinema dünyasındaki rolü ve kadın temalı filmlerin toplumsal farkındalık oluşturmadaki etkisini masaya yatırdılar.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil asfaltlama çalışması yaptı

2023-10-23 15:55 - Yerel

'Cumhuriyet’i biz böyle kazandık' fotoğrafının hikayesi...

2023-10-28 21:17 - Gündem

Kaplan Ailesi'nin acı günü...

2023-10-26 09:48 - Yerel

Gaziantep Kalesi’ne Filistin bayrağı asılmasına tepki yağdı!

2023-10-22 12:40 - Gündem

Fenerbahçe stadında 'Engin Polat' reklamı

2023-10-22 22:01 - Gündem

Türk Donanması, Vahdettin Köşkü’nü selamlayacak

2023-10-27 20:18 - Gündem

Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında...

2023-10-29 01:02 - Gündem

Tarkan'dan Cumhuriyet'in 100. yılı marşı...

2023-10-26 10:37 - Magazin

Soylu, Dilan Polat'ın sıkıntısını 3 saatte çözmüş!

2023-10-25 08:43 - Gündem

Dilan ve Engin Polat çiftinin otomobil ilanı gündem oldu!

2023-10-28 12:56 - Gündem

İlgili Haberler

Akıncı: Anızı yakmak, toprağın geleceğini yakmaktır

00:00 - Yerel

GASMEK binası yapımı için protokol imzalandı

00:00 - Yerel

Yılmaz, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi

00:00 - Yerel

Gaziantep’te Yeşil Okullar Projesi'nde büyük başarı

00:00 - Yerel

AK Parti Gaziantep, Turdu bebek için seferber oldu!

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

CHP'li Beylikdüzü Belediyesi'ne operasyon: 27 gözaltı

08:14 - Asayiş

Kılıçdaroğlu'nun butlan yönetimi 20 kişiyi daha işinden etti!

07:05 - Gündem

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun da aralarında olduğu 10 kişi tutuklandı

07:03 - Gündem

Bakan Çiftçi: Tüm sokak köpekleri barınaklara alınacak

17:03 - Gündem

Özşen Madencilik’ işçilerinin ve ailelerinin üzerine ateş açıldı!

20:00 - Gündem