?>

Girişimci Kadınlar Festivali, büyük ilgi gördü...

Şehitkamil Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Umut Kadın Girişimi Kooperatifi işbirliğinde düzenlenen Girişimci Kadınlar Festivali, büyük ilgi gördü.

Yerel - 2 ay önce

Şehitkamil Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Umut Kadın Girişimi Kooperatifi işbirliğinde düzenlenen Girişimci Kadınlar Festivali, büyük ilgi gördü. Forum Gaziantep AVM’de gerçekleştirilen festival, gün boyunca yoğun ziyaretçi akınına uğrarken kadın girişimcilerin hazırladığı birbirinden özel ürünler vatandaşlarla buluştu.

Şehitkamil Belediyesi’nin kadınların üretim gücünü desteklemek, girişimcilik ruhunu teşvik etmek ve kadın emeğinin görünürlüğünü artırmak amacıyla Umut Kadın Girişimi Kooperatifi işbirliğinde düzenlediği festivalde, farklı alanlarda üretim yapan kadın girişimciler stant açarak el emeği ürünlerini sergiledi. Takıdan tekstile, dekoratif el sanatlarından yöresel ürünlere kadar birçok özgün tasarım ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Festival boyunca stantları gezen vatandaşlar, kadın girişimcilerle sohbet ederek ürünler hakkında bilgi aldı ve alışveriş yaparak kadın üreticilere destek verdi. Kadınların büyük emekle hazırladığı ürünler ziyaretçilerden tam not alırken, festival alanında renkli ve hareketli görüntüler oluştu.  Festival alanında 8 Mart Dünya Kadınlar Dolayısıyla belediye ekipleri tarafından kadınlara çiçekler takdim edildi.

KADINLARI DESTEKLEMEK BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ

Kadınların ekonomik hayatta daha güçlü yer almasının önemine dikkat çeken Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, kadın girişimcileri destekleyen projeleri sürdüreceklerini ifade etti. Kadınların üretimde ve girişimcilikte daha fazla yer almasının hem aile ekonomisine hem de şehir ekonomisine önemli katkılar sunduğunu belirten Yılmaz, “Kadınlarımızın üretimde, girişimcilikte ve sosyal yaşamda daha güçlü bir şekilde yer almalarını önemsiyoruz. Şehitkamil Belediyesi olarak kadınların emeklerini görünür kılacak, onları ekonomik hayata daha fazla dahil edecek projeler üretmeye devam ediyoruz. Girişimci Kadınlar Festivalimiz de bu anlayışın önemli bir parçasıdır. Kadınlarımızın el emeği ürünlerini vatandaşlarımızla buluşturmak ve onların girişimcilik yolculuklarına katkı sunmak bizim için çok kıymetli” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Akın Gürlek'ten 'İmamoğlu' açıklaması: O şahsın açıklamalarını önemsemiyorum!

2026-03-06 15:23 - Gündem

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın ifadesi tamamlandı!

2026-02-28 11:25 - Gündem

Bahçeli: Biz korkak değil, kahraman bir milletin bugünkü serdengeçleriyiz

2026-03-03 11:38 - Siyaset

Tutuklanan Tanju Özcan görevden uzaklaştırıldı!

2026-03-03 06:26 - Gündem

Okullara 24 saat "polis devriyesi" geliyor...

2026-03-06 18:25 - Eğitim

İran, ABD uçak gemisine saldırı düzenlediklerini duyurdu

2026-03-01 18:55 - Dünya

Trump'tan tehdit: Koşulsuz teslimiyet dışında şansları yok!

2026-03-06 18:24 - Dünya

MSB: İran'dan ateşlenen balistik mühimmat Hatay'a düştü!

2026-03-04 14:54 - Asayiş

Ümit Özdağ: PKK ve KDP, İran'a saldırı hazırlığında...

2026-03-05 00:01 - Siyaset

Yıldırım: Orta Doğu’daki savaş küresel ticaret için ciddi risk barındırıyor

2026-03-03 00:05 - Ekonomi

İlgili Haberler

Tahmazoğlu, 23 Nisan Çocuk Bayramını kutladı

00:00 - Yerel

Yıldırım: Belirsizlik, küresel ekonominin en büyük sorunu

08:20 - Yerel

GSO Başkanı Ünverdi 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutladı

08:16 - Yerel

Zor: 23 Nisan bir bilinç ve sorumluluk günüdür

08:15 - Yerel

GAGİAD Başkanı Yunus Kara'dan 23 Nisan mesajı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar tahliye oldu!

09:03 - Gündem

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Onursal Adıgüzel görevden uzaklaştırıldı

09:01 - Gündem

Ümit Özdağ: Akbelen halkın vatanını, toprağını, ormanını savunmasının sembolüdür

08:23 - Siyaset

Baş: Bu tablo sadece ekonomik değil; sosyal bir çöküşün habercisi

08:22 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: İnsanları yalnızlaştırarak bir düzen kuramazsınız!

18:08 - Gündem