?>

“Gıda Analiz Laboratuvarının Modernizasyonu” projesi imzalandı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ile İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Arasında, “Gıda Analiz Laboratuvarının Modernizasyonu” projesinin sözleşmesi imzalandı.

Yerel - 1 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ile İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Arasında, “Gıda Analiz Laboratuvarının Modernizasyonu” projesinin sözleşmesi imzalandı.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve İKA Genel Sekreteri Ahmet Paksu tarafından imzalanan proje sözleşmesi, GTB Akredite Gıda Analiz Laboratuvarı'nın altyapısının modernize edilmesini ve analiz kapasitesinin artırılmasını amaçlıyor.

İKA’da gerçekleştirilen imza töreni sonrası açıklamalarda bulunan GTB Başkanı Mehmet Akıncı, bu projeyle, Gaziantep Ticaret Borsası Akredite Gıda Analiz Laboratuvarı’nın altyapısını modernize ederek, bölgedeki gıda sektörüne önemli bir katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Akıncı, “İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçireceğimiz bu proje, sadece Gaziantep’teki değil, Doğu ve Güneydoğu illerindeki gıda işletmelerine de hizmet verecek. Laboratuvarımızın analiz kapasitesini artırarak, işletmelerimizin ihtiyaç duyduğu analizleri daha hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştireceğiz. Bu sayede, gıda üreticilerimiz uluslararası alandaki rekabet güçlerini daha da artırabilecekler” dedi.

Projeyle birlikte laboratuvarda ağır metal, aflatoksin M1, raf ömrü, farinograf, ekstensograf gibi önemli analizlerin yapılmasının sağlanacağını ve özellikle ihracat için kritik olan Salmonella analiz süresinin kısaltılacağını belirten Akıncı, “Böylece işletmeler, ihracat numunelerini çok daha kısa sürede analiz ettirerek, ihracat süreçlerini hızlandıracak ve lojistik maliyetlerini azaltacaklar. Bu projeyle, gıda sektöründeki işletmelerin kaliteli üretim yapmalarını ve uluslararası standartlarda hizmet sunmalarını sağlamak için önemli bir adım atmış olacağız” diye konuştu.

Akıncı, projeyle laboratuvarın hizmet verdiği işletme sayısını artıracaklarını ve gıda sektörüne önemli bir destek sunacaklarını vurgulayarak, “Bu projeyle, Gaziantep ve çevresindeki 2 bin700 gıda işletmesi ve Doğu ve Güneydoğu illerindeki yaklaşık 6 bin gıda işletmesinin daha hızlı ve verimli analiz hizmeti almasını sağlayacağız. Böylece, sektördeki işletmelerin üretim süreçlerinde daha fazla güven ve kalite sağlayacak, bölge ekonomisinin güçlenmesine katkıda bulunacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

-İKA GENEL SEKRETERİ PAKSU-

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Ahmet Paksu ise projenin 2024 yılı Üreten Şehirler Güdümlü Proje Desteği kapsamında desteklendiğini belirterek, “Bu proje, Gaziantep ve çevresindeki gıda sektörünün gelişimine önemli katkılar sunacak. Hem laboratuvarın kapasitesinin artırılması hem de yeni analizlerin eklenmesi sayesinde, bölgedeki gıda işletmeleri daha hızlı ve güvenilir hizmet alarak üretim kalitelerini artıracak. Bu sayede, gıda sektörünün uluslararası rekabet gücünü pekiştireceğiz ve yerel ekonomiye katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kartalkaya Kayak Merkezindeki otel sahibi kim? Mazhar Murtezaoğlu kimdir?

2025-01-21 15:09 - Gündem

Dünyaca ünlü kripto borsası Coinbase Türkiye'de faaliyet hazırlığında!

2025-01-21 00:00 - Ekonomi

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay hakkında yakalama kararı

2025-01-16 21:08 - Siyaset

Hacı Sabancı kimdir, kaç yaşında? Hacı Sabancı babalık davası sonucu ne oldu?

2025-01-19 00:39 - Biyoğrafi

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat tutuklandı

2025-01-16 19:38 - Gündem

Karşıyaka, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde elendi

2025-01-16 00:08 - Spor

Ortadoğu'nun tatlı mirası: Lübnan künefesi tarifi

2025-01-22 00:39 - Yaşam

Trabzonspor, Danilo Sikan'ı resmen açıkladı!

2025-01-22 00:38 - Spor

Bolu'da kayak merkezinde korkunç yangın... Ölü ve yaralılar var!

2025-01-21 07:38 - Asayiş

Mardin'de silahlı kavga: 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-01-17 01:39 - Asayiş

İlgili Haberler

Şehitkamil'den evi zarar gören vatandaşlara 20 bin TL destek

00:00 - Yerel

Gazi Konut'tan SMMM Odası ve Baro üyelerine konut imkanı

00:00 - Yerel

Yılmaz, hasar tespitini yerinde takip etti

00:00 - Yerel

Fatma Şahin'den Şevin Balakan'a umut olan destek

00:00 - Yerel

GTO üyeleri Japonya'da inşaat sektörünün yeniliklerini inceledi

18:35 - Yerel

Günün Manşetleri

Sendikacı Mehmet Türkmen’i hücreye attılar!

20:36 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar: Mutlak butlan kararı yazıldı, açıklanmıyor!

08:36 - Gündem

Hüseyin Baş: Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur

21:29 - Siyaset

Azmi Karamahmutoğlu: Türk halkı AKP hükümetinin üzerini kireçle örtecek!

21:24 - Siyaset

CHP Gaziantep’te 4 ekiple sahaya indi

21:00 - Siyaset