?>

GİBTÜ ve Şam Üniversitesi’nden “Özgürlükten İnşaya” sempozyumu

GİBTÜ), Suriye’nin geleceğine katkı sunmak amacıyla Şam Üniversitesi iş birliğiyle 29 Mayıs 2025 tarihinde Şam’da “Özgürlükten İnşaya: İmkânlar ve Zorluklar” başlıklı uluslararası bir sempozyum düzenliyor.

Eğitim - 1 yıl önce

“Özgürlükten İnşaya” Sempozyumu Uluslararasılaşmayı stratejik hedef olarak belirleyen Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), Suriye’nin geleceğine katkı sunmak amacıyla Şam Üniversitesi iş birliğiyle 29 Mayıs 2025 tarihinde Şam’da “Özgürlükten İnşaya: İmkânlar ve Zorluklar” başlıklı uluslararası bir sempozyum düzenliyor.

Sempozyumun temel hedefi, düşünsel birikim, eğitim politikaları ve beşeri sermayenin inşa sürecindeki rolünü çok yönlü biçimde değerlendirmek ve bu alanlarda kalıcı çözümler üretecek iş birlikleri geliştirmek.

Etkinlik; akademisyenleri, düşünürleri, kanaat önderlerini ve politika yapıcıları bir araya getirerek hem bölge halklarının beklentilerine yanıt verecek hem de geleceğe dair ortak bir vizyon oluşturmayı hedefliyor.Suriye’de yaşanan köklü dönüşüm süreci, sadece bir rejim değişikliğinden ibaret olmayıp, aynı zamanda toplumsal yeniden inşanın çok boyutlu dinamiklerini gündeme getirmektedir. Bu bağlamda sempozyum, Suriye’nin düşünsel birikimi, eğitim altyapısı ve beşeri sermayesinin stratejik rolüne odaklanan üç ayrı panelde uzmanları bir araya getirecek.YENİDEN İNŞA SÜRECİNDE DÜŞÜNCE VE KÜLTÜREL BİRİKİMPanelde, Suriye’nin tarihsel ve çağdaş entelektüel mirası ele alınacak; âlimler, medreseler, üniversiteler ve İslami düşünce ekolleri gibi kurumlar ekseninde ülkenin kültürel zenginliğinin yeniden inşadaki rolü tartışılacak.SAVAŞ SONRASI EĞİTİM POLİTİKALARI: ÖNCELİKLER VE ZORLUKLARSavaşın tahrip ettiği eğitim sisteminin yeniden yapılandırılması bu panelin odak noktasını oluşturuyor. İlköğretimden yükseköğretime, müfredat niteliğinden etnik çeşitliliğe kadar pek çok konu, uluslararası standartlar perspektifiyle ele alınacaktır.SURİYE’NİN GELECEĞİNDE BEŞERİ BİRİKİMİN ÖNEMİÜlke içinde ve dışında yaşayan milyonlarca Suriyelinin oluşturduğu beşeri sermayenin yeniden inşa sürecine entegrasyonu bu panelin temel temasını oluşturuyor. Tersine beyin göçü, diaspora entegrasyonu ve stratejik istihdam modelleri gündeme getirilecektir.Bu üç panel aracılığıyla sempozyum, hem bölgesel hem de uluslararası ölçekte düşünsel ve kurumsal katkılara açık bir platform sunmayı hedeflemekte.GİBTÜ olarak, bu sempozyum vesilesiyle yalnızca bilimsel katkı sunmuyor; aynı zamanda bölge halklarının özgürlük, adalet, kalkınma ve onurlu yaşam taleplerine karşılık vermeye yönelik kararlı bir duruş sergiliyoruz. Suriye halkının izzetine saygı duyan, çoğulculuğu esas alan ve ortak geleceği önceleyen her türlü çabaya katkı sunmaya devam edeceğiz.

Haftanın Öne Çıkanları

Fındık bahçelerinde ciddi kayıp: Rekolte düşüşü bekleniyor!

2025-05-22 00:08 - Tarım

Yaz geldi komisyon sadece 2 kez toplanabildi: Çiftçi derdiyle baş başa kaldı

2025-05-27 00:00 - Tarım

Tarım maliyetleri tırmanıyor: Veteriner harcamaları çiftçiyi zorluyor!

2025-05-20 00:39 - Tarım

Savcılıktan İBB'ye 'İmamoğlu' için yasak talimatı

2025-05-23 12:35 - Gündem

Zeynep Bastık’tan aşk dolu bir sevda şarkısı

2025-05-23 00:00 - Magazin

Özgür Özel ‘2 milyon’ demişti… Emniyet ve AKP’ye göre ‘70 bin’ yurttaş katılmış

2025-05-20 01:09 - Siyaset

Son dakika... İBB'ye 4. dalga operasyonu: Üst düzey isimler de gözaltına alındı!

2025-05-23 07:39 - Gündem

Tarkan'dan yaz sürprizi: Dönmüyor giden...

2025-05-23 00:00 - Magazin

Ceyhun Avşar kimdir? İBB Raylı Sistem Dairesi Başkanı Ceyhun Avşar neden gözaltına alındı?

2025-05-23 00:00 - Biyoğrafi

İmamoğlu'na hakaret eden Rasim Ozan Kütahyalı için kararı

2025-05-21 17:14 - Gündem

İlgili Haberler

15. Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi HKÜ’de gerçekleştirildi

00:00 - Eğitim

GİBTÜ mutfağında minik şeflerin gastronomi yolculuğu

00:19 - Eğitim

Şehitkamil'den eğitim alanında önemli protokol

00:00 - Eğitim

GİBTÜ'den erişilebilir eğitim modeli

00:00 - Eğitim

PDR’nin dünü, bugünü ve yarını HKÜ’de ele alındı

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığını en çok AKP'liler istiyor

17:13 - Siyaset

Sosyalist Enternasyonal’den Özel'e destek, Kılıçdaroğlu'na 'kurultay' çağrısı

08:00 - Dünya

CHP'li Emir: Kılıçdaroğlu’nun yetkisi ve onayı söz konusu değildir!

18:20 - Gündem

Mansur Yavaş'ın 'sahaya inmeme' eleştirilerine dikkat çeken iddia

16:33 - Siyaset

Özgür Çelik: Hedef alınan bu ülkenin değişim umududur ancak hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın

14:13 - Siyaset