?>

GİBTÜ İslam Âlimlerini ağırlayacak

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Stratejik Müzakereler Forumu, “İslam Dünyasında İletişim ve Güven Arayışı" temasıyla, İslam coğrafyasından çok sayıda önemli bilim insanını Gaziantep’te bir araya getirecek.

Eğitim - 8 ay önce

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Stratejik Müzakereler Forumu, “İslam Dünyasında İletişim ve Güven Arayışı" temasıyla, İslam coğrafyasından çok sayıda önemli bilim insanını Gaziantep’te bir araya getirecek. 10’un üzerinde ülkeden katılımcının yer alacağı forum 21-22 Kasım’da Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde yapılacak.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, 21-22 Kasım günlerinde yapılacak foruma, Dünya İslâm Âlimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin Karadaği, Al Sharq Forum Genel Başkanı ve Al Jazeera Eski Genel Direktörü Wadah Khanfar, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Seyyid Muhammed el-Nakib bin Ali el-Attas, Filozof ve Arap-İslam dünyasının önde gelen İslam alimlerinden  Prof. Dr. Taha Abdurrahman’ında aralarında olduğu çok İslam düşünürün  konuşmacı olarak katılacağını bildirdi.

'İSLAM DÜNYASINDA İLETİŞİM VE GÜVEN ARAYIŞI' KONUŞULACAK

Forumda ülkelerinde etkin olan İslam alimlerinin yer alacağını ifade eden Demir, "Tam da İslam dünyasının, Ortadoğu coğrafyasının özellikle savaşlarla boğuştuğu, savaş risklerinin hiçbir zaman olmadığı kadar büyüdüğü bir ortamda, 'İslam Dünyasında İletişim ve Güven Arayışı' konusunun mutlaka masaya yatırılıp ciddi kararlar alınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda en azından Türkiye olarak inisiyatif alıp bu konuyu misafirlerimizle masaya yatırmak istiyoruz. Gelecek misafirler sadece akademisyen olmanın ötesinde ülkelerinde çok etkili insanlar. Aynı zamanda burada konuşulacak mesajları kendi ülkelerine taşıyarak gündem haline getirecek potansiyelde insanlar." diye konuştu.

FORUMDA HANGİ KONULAR İŞLENECEK

Forumda "Müslüman Toplumların Dünü", "İslam Dünyasında Birlik Fikri", "Müslüman Toplumlarda İletişim Ve Güven Engelleri", "Emperyalizmin İslam Dünyasında Yol Açtığı Problemler", "İslam Dünyasında Ortak Gelecek İradesi Ve Geleceğin Dili", "Birliktelik Modelleri Ve Kurumsal Tecrübeler" konularının işleneceğini aktaran Demir, "Tabi bu sempozyumda birçok şeyin çözüleceği gibi bir büyük iddiaya sahip değiliz elbette ancak bu konular yeterince işlenmiyor. Bu fitili ateşlemeyi planlıyoruz ve en azından bu konuların sadece Türkiye'de değil, İslam dünyasında gündeme gelmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Forumun çıktılarının bir çok dilde yayınlanarak uluslararası gündeme taşınacağını kaydeden Prof. Dr. Demir, adında İslam olan Türkiye'deki ilk ve tek üniversitenin GİBTÜ olduğunu ve birincil amaçlarından birisinin İslam alemi olduğunu sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Hazal Subaşı ile aşk yaşıyor... Oğuzhan Koç'tan şaşırtan açıklama: 'Ona da bir tane gelir&

2024-11-17 01:38 - Magazin

Meli Bendeli kimdir? Meli Bendeli kaç yaşında, nereli?

2024-11-20 00:38 - Biyoğrafi

Tarihi boks maçının kazananı belli oldu... Jake Paul, Mike Tyson'ı yendi!

2024-11-16 09:09 - Spor

TikTok fenomenleri birbirine girdi: Ankara'da canlı yayında silahlı kavga!

2024-11-16 23:38 - Asayiş

Cinsiyet değiştiren ünlü oyuncu Meli Bendeli isyan etti: 'Keşke her şey bu kadar zor olmasaydı…

2024-11-20 00:38 - Magazin

Mike Tyson ile Jake Paul maçı öncesi Netflix çöktü!

2024-11-16 00:09 - Spor

Son Dakika... ABB'nin ardından: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne soruşturma!

2024-11-14 02:08 - Siyaset

Mehmet Metiner'den Mehmet Uçum'u eleştiren Şamil Tayyar'a: Niyetimiz üzüm yemek

2024-11-16 00:08 - Siyaset

HBO 'Euphoria'nın yeni sezonunun 2025 yılının başında yayımlanacağını doğruladı

2024-11-13 20:38 - Gündem

Jon Jones kimdir? MMA efsanesi Jon Jones kaç yaşında, nereli? Jon Jones'un kariyeri ve başarıla

2024-11-16 00:08 - Biyoğrafi

İlgili Haberler

GİBTÜ’den Suriye’de akademik ve diplomatik ziyaretler

00:55 - Eğitim

GİBTÜ aday öğrencileri Üniversite Tercih Fuarı’nda bekliyor

00:00 - Eğitim

GİBTÜ Üniversite Tercih Günleri’nde adaylarla buluşuyor!

00:00 - Eğitim

Irakiye Üniversitesi Heyeti, GİBTÜ’de

00:00 - Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den yeni LGS açıklaması: '29 kişi görevden uzaklaştırıldı'

17:30 - Eğitim

Günün Manşetleri

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem

AKP'nin "Katılım zorunludur” mesajına "sehven" özürü

13:39 - Siyaset

Altaylı’dan bomba iddia: Öcalan partiyi ve örgütü ikna etmeye çalışıyor"

13:32 - Siyaset

Ali Erbaş'ın yağmur duasının ardından Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi!

13:15 - Gündem