?>

GİBTÜ İslam Âlimlerini ağırlayacak

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Stratejik Müzakereler Forumu, “İslam Dünyasında İletişim ve Güven Arayışı" temasıyla, İslam coğrafyasından çok sayıda önemli bilim insanını Gaziantep’te bir araya getirecek.

Eğitim - 5 ay önce

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Stratejik Müzakereler Forumu, “İslam Dünyasında İletişim ve Güven Arayışı" temasıyla, İslam coğrafyasından çok sayıda önemli bilim insanını Gaziantep’te bir araya getirecek. 10’un üzerinde ülkeden katılımcının yer alacağı forum 21-22 Kasım’da Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde yapılacak.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, 21-22 Kasım günlerinde yapılacak foruma, Dünya İslâm Âlimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin Karadaği, Al Sharq Forum Genel Başkanı ve Al Jazeera Eski Genel Direktörü Wadah Khanfar, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Seyyid Muhammed el-Nakib bin Ali el-Attas, Filozof ve Arap-İslam dünyasının önde gelen İslam alimlerinden  Prof. Dr. Taha Abdurrahman’ında aralarında olduğu çok İslam düşünürün  konuşmacı olarak katılacağını bildirdi.

'İSLAM DÜNYASINDA İLETİŞİM VE GÜVEN ARAYIŞI' KONUŞULACAK

Forumda ülkelerinde etkin olan İslam alimlerinin yer alacağını ifade eden Demir, "Tam da İslam dünyasının, Ortadoğu coğrafyasının özellikle savaşlarla boğuştuğu, savaş risklerinin hiçbir zaman olmadığı kadar büyüdüğü bir ortamda, 'İslam Dünyasında İletişim ve Güven Arayışı' konusunun mutlaka masaya yatırılıp ciddi kararlar alınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda en azından Türkiye olarak inisiyatif alıp bu konuyu misafirlerimizle masaya yatırmak istiyoruz. Gelecek misafirler sadece akademisyen olmanın ötesinde ülkelerinde çok etkili insanlar. Aynı zamanda burada konuşulacak mesajları kendi ülkelerine taşıyarak gündem haline getirecek potansiyelde insanlar." diye konuştu.

FORUMDA HANGİ KONULAR İŞLENECEK

Forumda "Müslüman Toplumların Dünü", "İslam Dünyasında Birlik Fikri", "Müslüman Toplumlarda İletişim Ve Güven Engelleri", "Emperyalizmin İslam Dünyasında Yol Açtığı Problemler", "İslam Dünyasında Ortak Gelecek İradesi Ve Geleceğin Dili", "Birliktelik Modelleri Ve Kurumsal Tecrübeler" konularının işleneceğini aktaran Demir, "Tabi bu sempozyumda birçok şeyin çözüleceği gibi bir büyük iddiaya sahip değiliz elbette ancak bu konular yeterince işlenmiyor. Bu fitili ateşlemeyi planlıyoruz ve en azından bu konuların sadece Türkiye'de değil, İslam dünyasında gündeme gelmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Forumun çıktılarının bir çok dilde yayınlanarak uluslararası gündeme taşınacağını kaydeden Prof. Dr. Demir, adında İslam olan Türkiye'deki ilk ve tek üniversitenin GİBTÜ olduğunu ve birincil amaçlarından birisinin İslam alemi olduğunu sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Tarihi boks maçının kazananı belli oldu... Jake Paul, Mike Tyson'ı yendi!

2024-11-16 09:09 - Spor

Meli Bendeli kimdir? Meli Bendeli kaç yaşında, nereli?

2024-11-20 00:38 - Biyoğrafi

TikTok fenomenleri birbirine girdi: Ankara'da canlı yayında silahlı kavga!

2024-11-16 23:38 - Asayiş

Son Dakika... ABB'nin ardından: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne soruşturma!

2024-11-14 02:08 - Siyaset

Mehmet Metiner'den Mehmet Uçum'u eleştiren Şamil Tayyar'a: Niyetimiz üzüm yemek

2024-11-16 00:08 - Siyaset

Mike Tyson ile Jake Paul maçı öncesi Netflix çöktü!

2024-11-16 00:09 - Spor

Hazal Subaşı ile aşk yaşıyor... Oğuzhan Koç'tan şaşırtan açıklama: 'Ona da bir tane gelir&

2024-11-17 01:38 - Magazin

İstanbul'da genç balerin Eylül Sıla Ilgaz'ın şüpheli ölümü: Tavanda asılı bulundu

2024-11-13 09:08 - Asayiş

Duruşmaya 1 gün kala... İmamoğlu davasında savcı 'rapor' aldı

2024-11-19 19:09 - Siyaset

Cinsiyet değiştiren ünlü oyuncu Meli Bendeli isyan etti: 'Keşke her şey bu kadar zor olmasaydı…

2024-11-20 00:38 - Magazin

İlgili Haberler

Özel Arkas Piri Reis Lisesi kapılarını açıyor

00:00 - Eğitim

GİBTÜ öğrencisi bölge finalinde birincilik elde etti

09:26 - Eğitim

Geleceğin mühendisleri ‘Solid Hackathon’da’ buluştu

00:00 - Eğitim

Üniversitede HÜDA-PAR bayrağı açıldı

00:00 - Eğitim

MEB’in ortaokul hamlesi: İmam hatiplere sınavla öğrenci çekme

00:09 - Eğitim

Günün Manşetleri

Haber alınamıyordu: Evinde ölü bulundu

19:39 - Gündem

AKP'li eski meclis üyesi okulu bastı: 14 yaşındaki çocuğu darbetti!

19:09 - Gündem

1 Mayıs'ta Taksim'e yine yasak! Polis müdahalesi, gözaltılar ve avukatlara darp iddiası...

18:39 - Gündem

İstanbul Valiliği 1 Mayıs eylemlerinde gözaltı sayısını açıkladı

18:08 - Gündem

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ev hapsi nedeniyle 1 Mayıs'a katılamadı: Annesi alana çıkarak konuştu

17:39 - Gündem