?>

GİBTÜ ile GTO arasında mesleki eğitim iş birliği

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) ile Gaziantep Ticaret Odası (GTO) arasında, meslek yüksekokullarının niteliklerini güçlendirmeyi ve sektörle daha güçlü iş birlikleri kurmayı hedefleyen mesleki eğitim protokolü uygulamaya alındı.

Eğitim - 11 ay önce

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) ile Gaziantep Ticaret Odası (GTO) arasında, meslek yüksekokullarının niteliklerini güçlendirmeyi ve sektörle daha güçlü iş birlikleri kurmayı hedefleyen mesleki eğitim protokolü uygulamaya alındı.

GİBTÜ, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yürüttüğü iş birliklerine bir yenisini daha ekleyerek, nitelikli insan kaynağı yetiştirme hedefi doğrultusunda önemli bir adım attı. Üniversitenin farklı sektörlerle gerçekleştirdiği ortak çalışmalar artarak devam ediyor.

ÜNİVERSİTE–SANAYİ İŞ BİRLİĞİNİN GÜÇLENMESİ AMAÇLANIYOR

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan çerçeve protokol kapsamında hayata geçirilen iş birliğiyle, GİBTÜ bünyesindeki meslek yüksekokullarında sektör odaklı eğitim modelleri geliştirilecek. Öğrencilerin işletmelerde daha uzun süreli uygulamalı eğitim almaları sağlanırken, müfredatlar da sektör temsilcilerinin katkılarıyla güncellenerek iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına daha hızlı yanıt verebilir hale getirilecek. Bu adım, meslek yüksekokullarının eğitim kalitesini artırmayı, öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdama daha kolay geçiş yapmalarını ve üniversite–sanayi iş birliğinin güçlenmesini amaçlıyor.

GAZİANTEP’İN ÜRETİM GÜCÜNE VE NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, uygulamaya alınan protokolle mesleki eğitimin sahayla daha güçlü bağlar kuracağını vurgulayarak şunları söyledi: “Bu adımla öğrencilerimizin yalnızca teorik bilgiye değil, aynı zamanda uygulamalı becerilere de hâkim olmalarını; mezun olduklarında doğrudan istihdama katkı sunmalarını hedefliyoruz. GTO ile yürüttüğümüz bu iş birliği, Gaziantep’in üretim gücüne ve nitelikli iş gücü potansiyeline önemli katkılar sağlayacaktır.”

Haftanın Öne Çıkanları

Hesabını kapattı, CHP’den AKP’ye geçti!

2025-11-03 14:52 - Siyaset

Güllü'nün kızının arkadaşından kan donduran açıklama: Ben yaptım çok pişmanım...

2025-10-31 00:39 - Magazin

Açlık sınırı 28 bin, yoksulluk sınırı 92 bin TL'ye yükseldi!

2025-10-31 00:53 - Ekonomi

İBB 'yolsuzluk' soruşturmasında iddianame tarihi belli oldu

2025-10-30 14:45 - Gündem

Aczimendi şeyhi Müslüm Gündüz: Biz, Kemalizm’in kara belasıyız!

2025-11-03 14:42 - Gündem

Özgür Özel, Başsavcı Akın Gürlek'e yarına kadar süre verdi!

2025-11-04 14:39 - Siyaset

Kahkaha pozlu fotoğraf ödülsüz kalmadı!

2025-11-03 16:13 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'nun babası ve oğluna yurtdışına çıkış yasağı!

2025-11-04 21:56 - Gündem

Maaşlardan her ay yüzde 3 kesinti yapacak düzenleme Resmi Gazete'de

2025-10-31 06:40 - Ekonomi

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer cezaevindeki odasında ölü bulundu!

2025-11-01 14:01 - Asayiş

İlgili Haberler

Yükseköğretim Kurulundan Filistin üniversitelerine güçlü dayanışma

00:00 - Eğitim

HKÜ, TEKNOFEST Mavi Vatan’da üçüncü oldu

00:00 - Eğitim

OSB Koleji’nden gururlandıran başarı!

00:00 - Eğitim

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, TEKNOFEST 2026’da 7 takımla finalde

00:00 - Eğitim

GİBTÜ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ KLİNİK EĞİTİMLERİNE BAŞLADI

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Fon soruşturmasında 15 kişi gözaltına alındı!

09:08 - Asayiş

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 18 kişi gözaltına alındı

11:03 - Asayiş

Adalet Bakanı'ndan fon açıklaması: 4 şüpheli tutuklandı, 246 hesaba erişim engeli

10:59 - Gündem

SPK: Fonların ödeme ve tasfiye süreci belirlendi

10:30 - Ekonomi

Hakim ve savcı atamalarında yeni dönem

06:18 - Gündem