?>

GİBTÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü açıldı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesindeki Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü için, öğrencilerin eğitimine destek olacak donanımlı bir uygulama mutfağı tasarlanıp hizmete açıldı.

Eğitim - 2 yıl önce

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesindeki Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü için, öğrencilerin eğitimine destek olacak donanımlı bir uygulama mutfağı tasarlanıp hizmete açıldı.

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Gaziantep ve çevresinin gastronomi ve mutfak sanatları alanında en yetkin akademik kadrosuna sahip olduğumuzu gururla belirtmek isterim. Bu uygulama mutfağını, akademik bilgi birikimimizi pratiğe dökme ve öğrencilerimizin eğitim ve becerilerini en üst seviyeye çıkarma amacıyla açtık. Mutfağımız, öğrencilerimize, öğretim üyelerimize ve Gaziantep halkına hayırlı olsun.” dedi.

Açılışın ardından, Dr. Öğretim Üyesi Erol Taşkın'ın rehberliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel yemekler sunuldu.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağı, zengin donanımıyla GİBTÜ'de eğitim gören yüzlerce öğrencinin yetişmesine katkı sağlayacak. Gaziantep'in gastronomi şehri kimliğine yeni bir soluk getirecek olan bu girişim, şehre ve halkına önemli bir katma değer sağlayacak.

Mutfak, her öğrencinin bireysel olarak pratik yapabilmesi için 40 göz ocak, 10 çalışma tezgahı, 2 hareketli mermer tezgah ve 5 fırın ile donatıldı.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümündeki öğrenciler teorik ve kavramsal bilgilerin yanı sıra estetik ve lezzetli yemek yapmanın inceliklerini de öğrenecek.

UNESCO tarafından yaratıcı şehirler ağına ülkemizin ilk katılan şehri olan Gaziantep’in zengin yemek çeşitliliği ve kültürel geçmişini her yıl onlarca profesyonel şef ve gastronomi uzmanı yetiştirerek büyütmeyi ve tanıtmayı amaçlıyor. 

Haftanın Öne Çıkanları

Düğünü gündem olan AKP il başkanı istifa etti!

2024-03-10 18:53 - Siyaset

Pamuk: 400 kişiyi dolandıran İbrahimli Yapı'nın arkasında kim var?

2024-03-04 15:05 - Gündem

Süleymancıların yurdunda 10 çocuğa taciz, istismar ve şiddet!

2024-03-06 14:33 - Asayiş

Berkin Elvan'ın ölümünün üzerinden 10 yıl geçti...

2024-03-11 10:46 - Gündem

Tutuklanan AKP'li başkanın fotoğraf albümü şaşırtmadı!

2024-03-05 17:01 - Gündem

Kanal İstanbul bakanlığın planında yer aldı!

2024-03-06 11:25 - Gündem

Süleymancılara ait yurtta 10 çocuğu istismar!

2024-03-07 08:57 - Gündem

Sinan Ateş'in babası Musa Ateş hayatını kaybetti!

2024-03-11 10:23 - Gündem

Mısır'a kaçan Eylem Tok ve oğlu, ABD'ye geçmiş!

2024-03-08 10:00 - Gündem

Hastaneye kaldırılan Berna Laçin ameliyat oldu!

2024-03-07 08:24 - Magazin

İlgili Haberler

HKÜ öğrencisinden Milli Teknoloji atılımı

00:00 - Eğitim

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, UI GreenMetric’te 174 basamak yükseldi

00:06 - Eğitim

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Yapay Zeka Zirvesi 

00:00 - Eğitim

ITECX’25 Uluslararası Kongresi başarıyla tamamlandı

00:00 - Eğitim

HKÜ ile Malezya MARA Teknoloji Üniversitesi arasında iş birliği protokolü

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır, istifa ettiğini açıkladı

16:33 - Gündem

Gülşah Durbay ile Özgür Özel hakkında iftirada bulunan gazeteci kalp krizi geçirdi

08:52 - Gündem

Ertuğrul Özkök: Korkuyorum, alınıp götürülme endişem var

08:48 - Gündem

Gain Medya'ya operasyon: TMSF Kayyum olarak atandı!

08:43 - Asayiş

Meriç ve Acar, İmamoğlu ve Karalar'ı ziyaret etti

08:25 - Siyaset