?>

GİBTÜ'den Katar'da önemli temaslar

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Katar Üniversiteleri ile Uluslararasılaşma Stratejisi Doğrultusunda İş Birliklerini Geliştirmek Maksadıyla Katar’da önemli temaslarda bulundu.

Eğitim - 1 yıl önce

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Katar Üniversiteleri ile Uluslararasılaşma Stratejisi Doğrultusunda İş Birliklerini Geliştirmek Maksadıyla Katar’da önemli temaslarda bulundu.

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Katar üniversiteleri ile uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda iş birliklerini geliştirmek maksadıyla Doha’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Şehmus Demir, İlk olarak Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile işbirliği olanaklarını ve uluslararasılaşma stratejilerini değerlendirmek üzere Katar Emirinin kız kardeşi, Katar Foundation Genel Başkanı Prenses Şeyha Hind Bint Hamad Al-Thani ile kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir, daha sonra Dünya Âlimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin El-Karadaği ile birlikte Katar Üniversitesi'ni ziyaret ederek Rektörü Prof. Dr. Omar Al-Ansari ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Katar Üniversitesi arasında yapılabilecek uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda iş birliği olanaklarının geliştirilmesi konusu ele alındı.

Küresel düzeyde akademik alanda güçlü bir ağ kurma çabalarını sürdüreceğini vurgulayan Demir, gelecekteki ortaklıkların önemini de belirterek “Katar'la yapılan bu eğitim iş birliğini gerçekten önemsiyoruz. Bu karşılıklı fayda sağlayacak iş birliği, üniversitemizin uluslararası alanda daha da güçlenmesine katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Akabinde Prof. Dr. Şehmus Demir, Katar'ın öncü üniversitelerinden olan ve Katar Foundation’a bağlı Hamad bin Khalifa Üniversitesini ziyaret ederek Rektörü Prof. Dr. Ahmad M. Hasnah ile birlikte Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Katar Üniversitesi arasında yapılabilecek olan işbirliği fırsatlarını yönelik fikir alışverişinde bulundu.

Katar’daki önemli üniversitelerle akademik görüşmelerin ardından Prof. Dr. Şehmus Demir, Türkiye Cumhuriyeti Doha Büyükelçisi Dr. Mehmet Mustafa Göksu’yu makamında ziyaret etti. Ziyarette Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Katar'daki üniversitelerle güçlü bağlar kurma hedefini ve yapılan görüşmelerin önemi konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Haftanın Öne Çıkanları

Avukat Feyza Altun hakkında soruşturma başlatıldı!

2024-02-19 10:05 - Gündem

Menzil şeyhlerinin tamamına deprem konutu çıktı!

2024-02-14 10:32 - Gündem

Gaziantep'te 'Milyonlarca liralık vurgun' iddiası

2024-02-16 19:26 - Gündem

İlber Ortaylı'dan 'Şevki Yılmaz' açıklaması

2024-02-19 18:35 - Gündem

Halil Konakçı koruma ordusuyla görüntülendi!

2024-02-19 20:42 - Gündem

Yeşilçam yıldızı Sevda Ferdağ hayatını kaybetti!

2024-02-17 19:35 - Magazin

Bahadır Erdem, İmamoğlu'na desteğini açıkladı

2024-02-14 22:50 - Siyaset

Gerici Şevki Yılmaz’dan ‘soysuz’ açıklaması

2024-02-20 12:42 - Gündem

Anagold Madencilik'in sicili kabarık çıktı!

2024-02-13 19:26 - Gündem

Sinan Oğan, 1 milyon TL'ye vakıf kurdu!

2024-02-17 21:28 - Gündem

İlgili Haberler

Özel Arkas Piri Reis Lisesi kapılarını açıyor

00:00 - Eğitim

GİBTÜ öğrencisi bölge finalinde birincilik elde etti

09:26 - Eğitim

Geleceğin mühendisleri ‘Solid Hackathon’da’ buluştu

00:00 - Eğitim

Üniversitede HÜDA-PAR bayrağı açıldı

00:00 - Eğitim

MEB’in ortaokul hamlesi: İmam hatiplere sınavla öğrenci çekme

00:09 - Eğitim

Günün Manşetleri

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'tan 1 Mayıs mesajı

15:09 - Gündem

Skandal iddia... Hacettepe Üniversitesi'nde 1 Mayıs bildirisi dağıtan öğrencilere saldırı!

12:07 - Gündem

TİP'ten 1 Mayıs mesajı: 'Alın terimizin sömürülmesine de darbecilere de dur diyeceğiz'

11:39 - Gündem

Spor dünyasından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları!

11:09 - Gündem

Taksim'e çıkan yollar kapatıldı, polis izin kağıdı talep ediyor! 

09:39 - Gündem