?>

GİBTÜ’den bilimsel araştırmalara nitelikli katkı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) ve Tıp Fakültesi ev sahipliğinde, 15-18 Eylül 2025 tarihleri arasında "Hücre Kültürü ve Moleküler Teknikler (qPCR ve Western Blot)" konulu ileri düzey kurs düzenlendi.

Eğitim - 7 ay önce

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) ve Tıp Fakültesi ev sahipliğinde, 15-18 Eylül 2025 tarihleri arasında "Hücre Kültürü ve Moleküler Teknikler (qPCR ve Western Blot)" konulu ileri düzey kurs düzenlendi. Toplam 32 saat süren yoğun program, üniversite içi ve dışından katılımcıların büyük ilgisini gördü.

Modern tıp ve biyoteknoloji araştırmalarının temel taşlarını oluşturan hücre kültürü ve moleküler biyoloji teknikleri, bilim insanlarının hipotezlerini test etmesi ve yüksek etki değerine sahip bilimsel yayınlar ile yenilikçi ürünler ortaya koyabilmesi açısından büyük önem taşıyor. Bu kurs ile katılımcıların, sağlık, çevre ve ekonomi alanlarında çığır açıcı projeler geliştirebilmeleri için gerekli olan güncel teorik alt yapı ve pratik becerilerle donatılması hedeflendi.

Kapsamlı bir müfredatla işlenen kursta katılımcılara; · İnvitro Hücre Kültürü teorik prensipleri ve uygulamalı çalışma teknikleri, Hücre Boyama ve Görüntüleme Teknikleri, Primer Hücre Kültürü ve Hücre İzolasyon Yöntemleri, Hücre Kültüründe Canlılık/Apoptoz Testleri, Polimeraz Zincir Reaksiyonu (PCR) ve Kantitatif PCR (qPCR) teorik ve uygulamalı eğitimleri, Western Blot Tekniğinin teorik temelleri ve laboratuvar uygulaması gibi kritik başlıklarda eğitimler verildi.

Eğitimi, GİBTÜ Tıp Fakültesi  öğretim üyeleri; Doç. Dr. Ömer Erdoğan, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Ulusal, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Öztatlıcı ve Dr. Öğr. Üyesi Seçil Eroğlu tarafından verildi.

KURSİYERLERE BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ

Kursun son gününde düzenlenen törene katılan GİBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, eğitimin bilimsel araştırma ekosistemine yapacağı değerli katkılar için öğretim üyelerine ve kursiyerlere teşekkür etti.

Prof. Dr. Bedir, başarıyla tamamlayan tüm katılımcılara katılım belgelerini takdim ederek, üniversite olarak bu tarz nitelikli eğitimleri Sürekli Eğitim Merkezimiz aracılığıyla yaygınlaştırmaya devam edeceklerini vurguladı.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak, teorik bilgiyi uygulamayla birleştiren, ülkemizin insan kaynağını güçlendirmeyi hedefleyen ve bilimsel üretkenliği artıracak eğitim programları düzenlemeye devam edeceğiz.

Haftanın Öne Çıkanları

Tuğba Özay'dan, Mehmet Şimşek'e: Her şeyden vergi alıyorsunuz!

2025-09-12 08:30 - Magazin

Seçim kurulu kayyum Gürsel Tekin'in talebini reddetti!

2025-09-16 12:19 - Gündem

Emekli Albay Orkun Özeller gözaltına alındı!

2025-09-17 11:37 - Asayiş

Kayyum Gürsel Tekin, Özgür Özel'i hedef aldı: Hakkımı hepsine haram ediyorum!

2025-09-14 11:57 - Siyaset

Okul kantinleri yeni döneme zamlı başladı. Zamlı fiyatlarla bir öğrencinin haftalığı en az 250 TL oldu!

2025-09-17 00:43 - Ekonomi

Reza Zarrab Netflix ile anlaştı iddiası! Zarrab’ın hayatı belgesel mi yoksa dizi olarak mı yayınlanacak!

2025-09-17 00:39 - Magazin

Tanju Özcan: Kılıçdaroğlu dönerse CHP’den istifa ederim!

2025-09-15 13:20 - Siyaset

Teşekkürler 12 Dev Adam! Finalde Almanya'ya kaybettik!

2025-09-14 23:18 - Spor

İsrail ordusu Gazze'ye kara harekâtı başlattı!

2025-09-16 09:57 - Dünya

Gaziantep FK, Kocaelispor'u dört dakika devirdi!

2025-09-14 22:14 - Spor

İlgili Haberler

Büyükşehir'den 12’nci sınıf öğrencilerine Yabancı Dil Deneme Sınavı

00:00 - Eğitim

GİBTÜ'de Uluslararası Dil Araştırmaları Öğrenci Kongresi

00:00 - Eğitim

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile okul güvenliği genelgesi

13:06 - Eğitim

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden çocuklara .ayram hediyesi

00:00 - Eğitim

GİBTÜ ile Milli Eğitim arasında eğitimde iş birliği protokolü

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

15:37 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

12:22 - Gündem

Cem Küçük'ten itiraf: Abdulkadir Selvi’ye söylüyorlardı, o da yazıyordu...

12:00 - Gündem

1 Mayıs'ta yurttaşlara biber gazlı, TOMA'lı müdahale ve gözaltı...

16:15 - Gündem