?>

Gençlik korosu Çanakkale Şehitlerini andı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla “Gazi Şehrin Evlatları Çanakkale Şehitlerini Anıyor” özel konseri düzenledi.

Yerel - 4 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla “Gazi Şehrin Evlatları Çanakkale Şehitlerini Anıyor” özel konseri düzenledi.

GASMEK’te eğitim alarak konservatuvara hazırlanan gençlerin oluşturduğu Gençlik Korosu’nun Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü vesilesiyle kahramanca savaşarak destan yazan şehitleri anma amacıyla Onat Kutlar Tiyatro Salonu’nda verdiği konsere katılım yoğun oldu.

Şehitlerin anıldığı konserde kahraman ecdadın başarılarını anlatan dönem şarkıları, türküleri seslendirildi.

BERK: ÇANAKKALE BİR DÖNÜM, KIRILMA NOKTASI

Konserde konuşma yapan Başkan Vekili Mehmet Berk, Çanakkale Savaşı’nın üstünde durulması gerektiğini belirterek, “Çok güzel bir şekilde merhum Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale Zaferi ile ilgili şiirinde İslam’ın ilk zaferi olan Bedir Savaşı’na benzetir. İşte Mehmet Akif şiiriyle ‘Bedr’in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi’ diyor. Çanakkale diyerek geçmeyelim. Çanakkale bir dönüm, kırılma noktası. Çanakkale gençler için daha da önemli. Dönemin bütün gençleri savaşa giderek orduya katılmış, İstanbul Üniversitesi, mülkiye, askeri tıp fakültesi öğrencileri savaşa katıldıkları için 2 sene mezun veremedi. Öğrencileri Çanakkale’de şehit oldular. Ecdat böyle zorluklarda bu toprakları bize emanet etti. Bizler de bu emanete sahip çıkarak memleketimiz ve devletimizi daha yüksek seviyelere yükseltmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Programa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk ve Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Abdullah Aksoy katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Konukoğlu ailesinin acı günü...

2022-03-15 13:45 - Yerel

Sedat Peker'in eşinden yeni paylaşım...

2022-03-12 19:51 - Gündem

TRT spikeri ve Yiğit Bulut böyle rezil oldu!

2022-03-13 11:32 - Gündem

Altın kulaçlar Balkan Şampiyonası vizesi aldı

2022-03-15 18:05 - Spor

89 yaşındaki profesör yere düştü!

2022-03-14 14:43 - Gündem

Çiller'e parti ismi önerileri gündem oldu!

2022-03-15 11:07 - Gündem

Bir zam da sigaraya geldi!

2022-03-13 10:59 - Ekonomi

CHP'li Memik Budak tahliye oldu...

2022-03-09 22:46 - Yerel

Gaziantep Valiliği'nden iddialara ilişkin açıklama

2022-03-15 14:37 - Gündem

Terörist başı öldü iddiası!

2022-03-09 00:52 - Gündem

İlgili Haberler

Büyükşehir ile Oğuzeli Belediyesi'nden yeni sosyal tesis

00:00 - Yerel

Şampiyon Şahinbey Ampute'den Tahmazoğlu’na ziyaret

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de arazi yolu açma ve yenileme çalışmaları

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den “Okul Sporları Enleri” programı

00:00 - Yerel

Akıncı: Anızı yakmak, toprağın geleceğini yakmaktır

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Gazeteci Timur Soykan hakkında 9 yıl 6 aya kadar hapis istemi

17:42 - Gündem

İmamoğlu İnşaat'a operasyon

08:26 - Gündem

CHP'li Beylikdüzü Belediyesi'ne operasyon: 27 gözaltı

08:14 - Asayiş

Kılıçdaroğlu'nun butlan yönetimi 20 kişiyi daha işinden etti!

07:05 - Gündem

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun da aralarında olduğu 10 kişi tutuklandı

07:03 - Gündem