?>

Gençleşebilen yeni bir canlı keşfedildi

Yaşını geri alabilen bir deniz canlısı, bilim insanları tarafından yanlışlıkla keşfedildi.

Teknoloji - 9 ay önce

Norveç'te bulunan Bergen Üniversitesi'nden bilim insanları, laboratuvarlarında yaptıkları çalışmada ilginç bir keşifte bulundu. Bilim insanlarının incelediği bir denizanası türünün yaşını geriye alabildiği ortaya çıktı. Mnemiopsis leidyi ya da taraklı denizanası olarak bilinen bu tür, gençleşebildiği bilinen ikinci denizanası türü oldu.

Webtekno'nun aktardığına göre araştırmacı Joan J. Soto-Angel, laboratuvarında yaptığı çalışmalarda ilginç bir durumla karşılaştı. Araştırmacının incelediği yetişkin taraklı denizanası aniden larva aşamasına, yani çok daha genç bir haline döndü. Araştırmacılar da bu durumu gözlemlemek için çalışmalara başladı ve taraklı denizanasının, stres durumunda yaşını geri çekebildiğini fark etti.

BU YETENEK MİLYONLARCA YILLIK OLABİLİR

Bilim insanları, bu ilginç yeteneğin milyonlarca yıl önce ortaya çıkmış bir özellik olabileceği teorisi üzerinde duruyor. Araştırmacılara göre bu türden yaşını geri alma becerileri ilk hayvan türlerinden birinde görülebiliyor. Bu gelişmenin, canlıların yaşam döngüsündeki esnekliği ve gelişim süreçlerini ortaya çıkarmayı hedefleyen bilim insanları için önemli bir başlangıç noktası olduğu belirtiliyor.

Soto-Angel ve meslektaşı Paul Burkhardt, konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada, yaşı geriye alma sürecinin moleküler düzeyde nasıl çalıştığını anlamak olduğunu ifade ettiler. İki araştırmacıya göre yaptıkları çalışma, taraklı denizanaları üzerinde yapılacak olan yeni araştırmaların da kapısını açtı.

İnsanlar için yaşlanmayı durdurmak ya da tamamen geri almak, en azından şu an için bir hayal ancak bu tür keşifler, ileride insanların yaşlanmasını geri almanın yolunu da açabilir.

Haftanın Öne Çıkanları

Hakkari'de uyuşturucu operasyonu: 92 kilo metamfetamin yakalandı!

2024-11-07 08:38 - Asayiş

'Casus balina'nın gizemi beyaz perdeye taşındı

2024-11-10 00:08 - Yaşam

Wanda Nara konuşmalarını paylaştı: Icardi'nin attığı son mesaj gündem oldu!

2024-11-09 00:39 - Spor

Gaziantep’te silahlı kavga: 2 ölü 2 ağır yaralı!

2024-11-05 17:13 - Asayiş

Damadı nikah memuruyla evlendirmişler: '2-3 gün sonra fark ettim'

2024-11-10 00:08 - Gündem

ERP Programı Nedir?

2024-11-10 00:11 - Teknoloji

Real Madrid'e büyük şok! Eder Militao sezonu kapattı...

2024-11-09 20:08 - Spor

Oyunculuğu bıraktı: Arda Kural yeni mesleğini açıkladı

2024-11-11 21:08 - Gündem

Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi filminin konusu ne? Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi filminin oyuncular

2024-11-07 00:38 - Kültür & Sanat

Feci kaza... Direğe çarpan araç ikiye bölündü!

2024-11-10 21:38 - Asayiş

İlgili Haberler

Yeniliğe Doymayan Dünya: Teknolojinin Sessiz Devrimi

00:00 - Teknoloji

Apple ilk tasarımdan uzaklaşıyor! İşte yenilenen iOS 26 arayüzü

00:00 - Teknoloji

En çok satılan bilgisayar markaları belli oldu

00:00 - Teknoloji

Samsung, akıllı saat serisi Galaxy Watch 8 modellerini tanıttı

00:00 - Teknoloji

Samsung, Galaxy Z Fold 7, Z Flip 7 ve Flip 7 FE modellerini duyurdu

00:09 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Arınç'tan Gökçek'e: Onlar benim sakalımı kesti, ben onların kolunu kopardım

19:10 - Siyaset

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı

09:16 - Gündem

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

09:12 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem