?>

Geleneksel ‘Bahar Şenliği’ başladı

Şehitkamil Belediyesine bünyesinde faaliyet gösteren aile merkezlerinde eğitim alan kadınlara yönelik geleneksel ‘Bahar Şenliği’ başladı.

Yerel - 7 yıl önce

Şehitkamil Belediyesine bünyesinde faaliyet gösteren aile merkezlerinde eğitim alan kadınlara yönelik geleneksel ‘Bahar Şenliği’ başladı. Şenlikte düzenlenen köfte yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kadınlarla birlikte halay çekti.

Şehitkamil Belediyesi, geleneksel hale getirdiği ‘Bahar Şenliği’ etkinliklerinin startını verdi. Toplam 37 aile merkezinden 4 bin 300 kadının katılacağı şenlik, 4 gün boyunca devam edecek. Dülük Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilen şenlikte düzenlenen yağlı köfte yarışmasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Köfteleri tattıktan sonra puan veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, dereceye girenleri ödüllendirdi. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, yarışma sonrasında kadınlarla birlikte halay çekti. Başkan Fadıloğlu, şenliğe katılanlarla bol bol hatıra fotoğrafı çekindi.

GÜZEL BİR GÜN GEÇİRMELERİNİ TEMENNİ EDİYORUM

Etkinliğe ilişkin değerlendirmede bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu açıklamada bulundu:

“Geleneksel olarak düzenlediğimiz ‘Bahar Şenlikleri’ etkinlikleri çerçevesinde bugün 10 aile merkezinden hanım kardeşlerimiz ve çocuklarıyla birlikte piknik yapıyoruz. Bunu geleneksel hale getirmiştik. Ailelerimiz, burada sabahtan akşama kadar eğleniyorlar. Dülük Tabiat Parkı’nda bu etkinliği devam ettiriyoruz. Tabi bunun yanı sıra Gaziantep’in geleneksel yemeklerinden olan yağlı köftenin de yarışmasını yapıyoruz. Bugün 10 aile merkezimizden birinci, ikinci ve üçüncüyü seçtik. Tabi bizim için hepsi birinci, hepsinin ayrı tadı ve lezzeti var. Fakat tadı, sunumu, içindeki kullanılan malzemelerine göre not verdik. Bu ödülleri de aile merkezlerine takdim ediyoruz, orada kullanılmak üzere. Ben tüm hanım kardeşlerimize, çocuklarımıza güzel bir gün geçirmelerini temenni ediyorum. Tabi bugün 10 aile merkezimiz katılıyor, ilerleyen günlerde de diğer aile merkezlerimiz bu etkinliğe katılacak.”

Yapılan köfte yarışmasında Adeviye Aile Merkezi birinci olurken, ikinci Selahattin Eyyubi Aile Merkezi, üçüncü ise Arıl Aile Merkezi oldu. Etkinlikle ilgili görüş belirten kadınlar, duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür ettiler.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Feyza Altun'dan ölüm tehditlerine cevap

2019-06-27 16:49 - Gündem

Bahçeli'den Nagehan Alçı'ya: satılık kalem

2019-06-27 16:49 - Siyaset

Yavaş’ın Halk Ekmek’e atadığı yönetim onaylanmadı

2019-06-27 16:49 - Gündem

Görmez, isminin verildiği okulu açtı

2019-06-27 16:50 - Yerel

Nöfer Küllük, Şahinbey’e aday oldu

2019-06-27 16:49 - Siyaset

Gazişehir'den taraftarlar için ücretsiz otobüs seferi

2019-06-27 16:49 - Spor

Şehit Bozgeyik’in ismi parkta yaşatılacak

2019-06-27 16:49 - Yerel

Gazişehrin haline bak! Bu kente turist gelir mi?

2019-06-27 16:52 - Gündem

Gaziantep'teki o makam odası özgürlüğüne kavuştu!

2019-06-27 16:52 - Gündem

CHP: Türkiye'yi direnmeye çağıracağız

2019-06-27 16:49 - Siyaset

İlgili Haberler

Şahin'den Besi Organize Sanayi Bölgesi’ne ziyaret

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan Kurban Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Fatma Şahin, TCDD lojmanlarında restorasyon çalışmalarını inceledi

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den Kurban Bayramı mesaisi

00:00 - Yerel

Kadooğlu: Dünyanın barış ve huzura kavuşması en büyük temennimiz

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı yandaş TGRT Haber oldu!

20:04 - Gündem

Hüseyin Aygün: Kılıçdaroğlu'nu istihbarat kontrol ediyordu!

15:32 - Gündem

Özgür Özel, bayramda nerede olacağını açıkladı

14:16 - Siyaset

Kılıçdaroğlu hakkında kesin ihraç talebi

08:39 - Siyaset

Meclis'e yürüyen Özgür Özel, TOMA'ya çıktı: Ben bu yoldan dönmem!

17:34 - Gündem