?>

'Geleceğin İçin Sen De Pedalla' projesi Sanko'da

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kent içinde bisiklet kullanımını arttırmak için başlattığı “Geleceğin İçin Sen De Pedalla” projesi bu kez Sanko Okulları’ndaki ortaöğretim öğrencilerine anlatıldı.

Yerel - 8 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kent içinde bisiklet kullanımını arttırmak için başlattığı “Geleceğin İçin Sen De Pedalla” projesi bu kez Sanko Okulları’ndaki ortaöğretim öğrencilerine anlatıldı.

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü’nün hazırladığı bisiklet yolu projelerinin kent içinde bisiklet kullanımının farkındalığını artırmak için Bisikletliler Derneği ile "Geleceğin İçin Sen De Pedalla"  isimli projede Özel Sanko Ortaokulunda öğrencilere ve öğretmenlere konferans düzenlendi.

Bisikletçiler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz’ın sunumu ile başlayan konferansta Türkiye ve dünya ülkelerinden bisiklet kullanımı ile ilgili örnekler verildi. Suyabatmaz, sürdürülebilir sağlıklı bir kent oluşturmak ve kaliteli bir yaşam için bisikletin artık kentlerin vazgeçilmezi olduğundan bahsetti. 2918 sayılı Trafik Kanunun madde 37’de yer alan 11 yaşını doldurduktan sonra kişilerin bisiklet ile trafiğe çıkılabileceğini önemle vurgulayan Suyabatmaz, yaşanabilir bir çevre için bisiklet kullanımının yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Bisiklet farkındalığını artırmak için Gaziantep’te pilot bölgelerdeki devlet okulları ve özel okullarla çalışmalar devam edileceğinden ifade eden Suyabatmaz, bisiklet konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin önemli çalışmalar yaptığını belirtti. İlgi ile dinlenen sunum sonrası Suyabatmaz, öğrenciler sorularını da cevapladı.

Konferans sonrası projeye katkı sunan öğretmenlere Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından ödül verildi. 

Haftanın Öne Çıkanları

Avukat Deniz Kurtoğlu serbest bırakıldı

2018-01-24 19:53 - Gündem

Yetkinşekerci, helallik istedi, istifa etti...

2018-01-19 21:26 - Gündem

Gaziantep Üniversitesi’nin başarısı tescillendi

2018-01-19 14:06 - Eğitim

Gaziantep'in 19. Yüzyılı kitap oldu

2018-01-23 14:30 - Kültür & Sanat

Gaziantep'te 4 iş adamı FETÖ'den tutuklandı

2018-01-19 17:54 - Asayiş

Triko sektörünün sorunları masaya yatırıldı

2018-01-21 14:12 - Ekonomi

Özel Kuvvetler Afrin'de...

2018-01-21 09:32 - Gündem

Adı Aşk filmi 26 Ocak’ta vizyona giriyor

2018-01-21 10:16 - Kültür & Sanat

Gaziantep'te 14 yaşındaki Aslı'dan haber alınamıyor

2018-01-23 21:02 - Asayiş

2017'de en çok ziyaret edilen müzeler

2018-01-19 10:34 - Kültür & Sanat

İlgili Haberler

Şehitkamil Belediyespor U16 Takımı Şanlıurfa yolcusu

00:00 - Yerel

Şahinbey Belediyesi'nden Filistin için destek yürüyüşü

00:00 - Yerel

Gaziantep Leblebili Kıtır Helva coğrafi işaret tescili aldı

00:00 - Yerel

Gaziantepli firmalar önemli ihracat bağlantıları kurdu

00:00 - Yerel

Güçyetmez, İMO Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi

00:36 - Yerel

Günün Manşetleri

CHP’den istifa eden belediye başkanı Kumbul AKP’ye mi geçecek?

06:40 - Siyaset

Barış Pehlivan ve Murat Ağırel'e hapis cezası!

19:46 - Gündem

Kılıçdaroğlu'na 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten hapis cezası!

14:59 - Gündem

6 yıldır kayıp olan Gülistan Doku'nun dosyası: 7 ilde 13 gözaltı!

06:31 - Asayiş

Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in elini sıkmadı!

16:53 - Gündem