?>

Gazze’de sessiz işgal ve dünyanın ikiyüzlülüğü...

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Pamuk, Gazze’de yaşanan gelişmeler üzerine sert açıklamalarda bulundu.

Siyaset - 3 ay önce

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Pamuk, Gazze’de yaşanan gelişmeler üzerine sert açıklamalarda bulundu.

Mehmet Pamuk sözlerine şöyle başladı:

“İsrail hükümeti, Başbakan Netanyahu’nun aldığı kararla Gazze’ye ve Filistin topraklarına adım adım çökmeye başlamıştır. ABD’den aldığı destekle cesaretlenen İsrail artık geri adım atmıyor. Genelkurmay Başkanı’nın açıkça işgal sinyali vermesi, bunun planlı ve uzun vadeli bir proje olduğunun kanıtıdır.”

Pamuk açıklamasında, işgalin boyutlarına dikkat çekerek şunları söyledi:“Filistin’in arka sokaklarından, sakin mahallelerinden başlatılan işgal bugün ciddi bir ilerleme kaydetmiş durumda. Yarın kentin merkezine, ardından tüm bölgeye yayılacağı açıkça görülüyor. Yani mesele sadece birkaç ev, birkaç sokak meselesi değildir; bir halkın topyekûn yurdundan edilmesi operasyonu söz konusudur.”

Mehmet Pamuk uluslararası tepkilerin yetersizliğini vurgulayarak şöyle devam etti:“Dünya buna göz yummaktadır. ‘İnsan hakları’ diyerek her coğrafyada nutuk atan Batı, Filistinlilerin evlerinden sürülmesine sessiz kalmaktadır. Birleşmiş Milletler yine kınamadan öteye geçememekte, İslam dünyası ise parçalı ve etkisiz bir görüntü sergilemektedir. Bu sessizlik, aslında işgale verilmiş örtülü bir onaydır.”

Pamuk, Türk milletinin duruşunun net olduğunun altını çizerek şu ifadeleri kullandı:“Bizim tavrımız açıktır: Mazlum halkların sürülmesine karşı çıkmak, sadece bir dış politika meselesi değil, aynı zamanda insanlık görevidir. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki, biz Türk milleti olarak kendi milli menfaatlerimizi göz ardı etmeden, mazlumların yanında durmalı ve bu ikiyüzlülüğü her platformda dile getirmeliyiz. İsrail’in bu işgal hamlesi sadece Filistin için değil, tüm bölge için bir felaketin kapısını aralamaktadır.”

Mehmet Pamuk açıklamasını şu sözlerle tamamladı:“Dünya bir kez daha sınanıyor: Adalet mi, çıkar mı? Bugün sustukları yerde, yarın kendi başlarına geldiğinde artık çok geç olacak.”Dedi

Haftanın Öne Çıkanları

Yılmaz: Bizim davamız Erdoğan'ın davasıdır

2025-08-16 10:52 - Yerel

AKP'ye geçen Başkanın ilk işi Erdoğan portresi asmak oldu!

2025-08-16 14:50 - Gündem

İhraç talebiyle disipline sevk edilen Mücahit Birinci AKP’den istifa etti

2025-08-17 16:28 - Siyaset

AKP'li Şamil Tayyar'dan 'yeni transferler' iddiası...

2025-08-16 16:44 - Siyaset

Aydın'da Çerçioğlu büyük öfke: 344.003 kez haram olsun!

2025-08-18 16:16 - Siyaset

Bahçeli, tutuklanan Selahattin Yılmaz'a sahip çıktı

2025-08-19 12:50 - Gündem

Özgür Özel'den operasyon tepkisi: 9 dalga değil, 99 dalga yapsanız da...

2025-08-15 13:41 - Siyaset

İmamoğlu aday olmazsa yerine Mansur Yavaş mı gelecek?

2025-08-21 11:23 - Siyaset

İş dünyasında Şam Fuarı heyecanı

2025-08-19 00:00 - Ekonomi

Fatih Keleş'e de avukat gitmiş: İfadeyi doğrularsan kurtulursun!

2025-08-18 16:04 - Gündem

İlgili Haberler

AKP'li Güler: İmralı'ya ziyarete olumlu bakıyoruz!

17:01 - Siyaset

Özgür Özel, parti programının detaylarını anlattı...

16:36 - Siyaset

Ümit Özdağ'dan bomba iddia: Öcalan'ı serbest bırakacaklar!

16:24 - Siyaset

CHP, 3 saat süren 'İmralı' toplantısında ne karar verdi?

08:45 - Siyaset

Bahçeli’nin İmralı resti AKP’yi karıştırdı!

08:40 - Siyaset

Günün Manşetleri

AKP'li Güler: İmralı'ya ziyarete olumlu bakıyoruz!

17:01 - Siyaset

Selahattin Demirtaş Bülent Arınç'ı yalanladı

14:54 - Gündem

CHP, 3 saat süren 'İmralı' toplantısında ne karar verdi?

08:45 - Siyaset

MHP'den bu kez de Öcalan'a umut hakkı çıkışı!

08:43 - Gündem

Dilipak: AKP’de, Erdoğan sonrasını dizayn etme yarışı var!

08:41 - Gündem