?>

Gaziantep'te dev narkotik operasyonu: 253 gözaltı

Gaziantep'te, Cumhuriyet tarihinin en fazla gözaltısının yapıldığı 'Vatan Operasyonu' gerçekleştirildi.

Asayiş - 5 yıl önce

Gaziantep'te, Cumhuriyet tarihinin en fazla gözaltısının yapıldığı 'Vatan Operasyonu' gerçekleştirildi. 311 şüpheliye yönelik yapılan operasyonda 253 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bizzat koordine etti.

Operasyonun detaylarına ilişkin basın açıklaması yapan Vali Davut Gül, 'Vatan' adı verilen operasyonun, Türkiye'nin bir seferde yapılan en büyük operasyonu olduğunun altını çizdi. Vali Gül, "Hem Gaziantep itibariyle, hem de Türkiye itibarıyla, narkotik suçlarda bir seferde yapılan en büyük operasyon. Henüz ele geçiremediğimiz 60'a yakın şüpheli var, onları da inşallah kısa süre içerisinde yakalayacağız" dedi.

Narkotik Suçlara karşı şu ana kadar 23 operasyon yaptıklarını belirten Vali Gül, "Dün, yapılan operasyon bunların hepsinde farklı, yönetim itibarıyla, kapsam itibarıyla farklı. Dünkü operasyon bizzat İçişleri Bakanımızın talimatı ve onun koordinasyonunda, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının organize ettiği bir operasyon. Yerelde de emniyet müdürlüğümüz, başsavcımız başta olmak üzere, adliyenin de her kademesinde buna verilen bir destek oldu" ifadelerini kullandı.

5 AYLIK ÇALIŞMA 

Operasyon öncesi 5 aylık bir saha çalışması yapıldığına dikkat çeken Vali Gül, "Bu 5 ayık çalışma neticesinde 311 şüpheliye operasyon yapıldı, bu 311 şüphelinin de 253 kişisi ele geçilirdi. Bu 253 kişinin üzerlerinde 13 tane tabanca, 8 tane pompalı tüfek ve çok sayıda da uyuşturucu madde ele geçti. Bunların özelliği bizzat sokakta 'torbacı' diye tabir ettiğimiz, bunun satıcısı olması, temin etmeleri, eroinden, esrardan, sentetik uyuşturucudan, aklınıza gelebilecek bütün uyuşturucu türleri ele geçti. Bu çalışmalar yine Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun koordinesinde gelecek günlerde, aylarda da artarak devam edecek" sözlerini kaydetti.

"En iyi narkotik polisi anne' uygulamasının sahada çok büyük bir katkı sağladığını ifade eden Vali Gül, "İsteğimiz şu, Gaziantep'te, yaşayan her vatandaşımızın, çocuğu ile ilgili, kendisiyle ilgili emin olması. Burada 311 kişiye tespit ederken, özellikle emniyet genel müdürlüğümüzün, bakanlığımızın 'en iyi narkotik polis anne' uygulaması bize alanda çok büyük bir katkı sağladı" dedi.

388 EKİP, 2 BİN 124 POLİS GÖREV ALDI

Vatan operasyonunda 388 ekip ve 2 bin 124 polisin görev aldığını vurgulayan Vali Gül, "388 ekip, 2 bin 124 polis arkadaşımız görev aldı. Ben, Emniyet Müdürü Vekilimize, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürümüze ve hiç şüphesiz onu 5 aydır koordine eden Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanımıza ve Süleyman Soylu bakanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Gül, operasyonun halen devam ettiğini ve 60 kişinin arandığını kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

Sedat Peker'e 24 saat süre verdi!..

2021-06-29 15:01 - Gündem

Uçakta içtiği şampanyanın fiyatı dudak uçuklattı!..

2021-06-30 09:50 - Gündem

Sedat Peker, Korkmaz Karaca görüşmesini paylaştı!

2021-06-28 15:28 - Gündem

İşte, Sedat Peker'in çocuk tecavüzcüsüne yaptıkları...

2021-06-30 16:45 - Gündem

Peker'in iddia ettiği AKP'li ismin videosu çıktı!..

2021-06-23 23:30 - Gündem

Binali Yıldırım Paramount Otel'de kaldı mı?

2021-06-23 19:21 - Gündem

Sedat Peker'den çarpıcı 'muhalefet' paylaşımı...

2021-06-23 20:58 - Gündem

Sedat Peker'den Atatürk paylaşımı...

2021-06-26 18:42 - Gündem

Sedat Peker'den bomba Korkmaz Karaca iddiaları...

2021-06-27 08:38 - Gündem

Yılmaz Özdil: Sedat Peker’e teşekkür borçluyuz

2021-06-29 10:15 - Gündem

İlgili Haberler

Kuşadası Belediyesi'ne üçüncü dalga operasyon

10:11 - Asayiş

YENİ Parti Manisa İl Başkanı gözaltına alındı!

21:20 - Asayiş

Veli Ağbaba'nın abisi Hür Ağbaba tutuklandı

20:08 - Asayiş

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek tutuklandı!

20:14 - Asayiş

Beyaz TV programcısı Tahir Sarıkaya tutuklandı

18:43 - Asayiş

Günün Manşetleri

YENİ Parti'ye 9 günde 138 bin kişi 300 milyon bağış yaptı

20:18 - Siyaset

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek tutuklandı!

20:14 - Asayiş

İstifa sayısı 232'yi buldu, 28 ilde CHP'li başkan kalmadı!

14:58 - Siyaset

Akın Gürlek'ten 'internet gazeteciliği' için yasa sinyali

14:56 - Gündem

Kuşadası Belediyesi'ne üçüncü dalga operasyon

10:11 - Asayiş