?>

Gaziantep'te 51 mahallenin tüp borcu silindi

Gaziantep’te Zimem Defteri geleneği ile tüpgaz bayilerindeki tüm borçlar silindi.

Gündem - 6 yıl önce

Gaziantep’te Zimem Defteri geleneği ile tüpgaz bayilerindeki tüm borçlar silindi.

Gaziantep Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu koordinasyonunda, hayırseverlerin desteğiyle hayata geçirilen Zimem Defteri uygulaması ile 51 mahalledeki 210 tüpgaz bayiinin veresiye defteri satın alınarak borçlar ödendi.

Önceki hafta aynı yöntemle 22 mahalledeki 200 bakkalın veresiye defterini satın alan Valilik projenin ikinci ayağında tüpgaz bayilerindeki vatandaş borçlarını kapattı.

Ramazan ayındaki yardımların yerine ulaştırılması vekoronavirüs salgını nedeni ile ekonomik açıdan sıkıntıya giren vatandaşlara destek verilmesi amacı ile hayata geçirilen 'Zimem Defteri' projesi kapsamında merkez Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde başta dar gelirli vatandaşların yer aldığı 51 mahalledeki 210 tüpgaz bayii,  Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından ziyaret edildi.

Ziyaret edilen bayilerde vatandaşların borçları hesaplanarak borç defteri tutanakla alındı, hayırseverlere verildi. Hayırsever ise tüp bayisine defterde yazan alacağı kadar ödeme yaparak vatandaşların borçlarını kapatmış oldu. Ödeme yapılan tüpgaz bayilerinin camlarına ise Gaziantep Valiliği tarafından hazırlanan ve üzerinde “Bu tüp bayiinde vatandaşlara ait olan tüm borçlar, 09.05.2020 tarihi itibari ile Gaziantep Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu koordinasyonunda hayırseverlerimiz tarafından ödenmiştir” yazılı afiş asıldı.

Yaklaşık 2 milyon TL'lik bütçeye sahip proje ile kentteki binlerce ihtiyaç sahibi ailenin 12 kg’lık mutfak tüpü  ve piknik tüpü borcu ödendi.

Veresiye defteri satın alınan tüp bayi işletmecisi Mehmet Özkayıkçı, senelerdir ödenemeyen borçların bulunduğunu kaydederek, “Allah hayır sahiplerinin hayırlarını kabul etsin. Hayırseverlerimizi bu şehirden eksik etmesin. Borcu ödenen tüm vatandaşlar adına ve kendi adıma teşekkür ederim. Gerçekten çalışmayan, durumu olmayan ailelerde vardı şu anda hepsinin borcu kapatıldı” diye konuştu.

Editör: Turgut Bozgeyik

 !#**h22026**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Sanatçılardan çağrı: İbrahim Gökçek yaşamalı

2020-05-03 19:07 - Gündem

Üç fidanın savunmaları ve son sözleri...

2020-05-05 21:52 - Gündem

CHP’ye açık tehdit: Önce sizi öldürürüm

2020-05-03 17:40 - Gündem

İmamoğlu'nu tehdit eden zanlıya tahliye

2020-05-07 14:43 - Gündem

Deniz Gezmiş'in ilk kez ortaya çıkan fotoğrafları

2020-05-06 16:00 - Gündem

İŞKUR önünde ağlayan babaya Yavaş el uzattı

2020-05-05 10:57 - Gündem

Mansur Yavaş, Erdoğan'ı geride bıraktı

2020-05-06 16:27 - Siyaset

'Türkiye'nin son kaynakları tüketiliyor'

2020-05-07 10:20 - Siyaset

Gökçek’in cenazesinde polis müdahalesi

2020-05-08 14:17 - Gündem

Atatürk düşmanı mahkemede çark etti!

2020-05-06 16:17 - Gündem

İlgili Haberler

Butlan ekibi CHP İzmir'de kapıları kırarak içeri girdi!

11:44 - Gündem

Eylemlerini bakanlık önüne taşıyan öğretmenlere polis yine müdahale etti!

17:22 - Gündem

TBMM'de 'sahte oy' skandalı: 76 sahte pusula verilmiş!

07:27 - Gündem

12 milletvekili hakkında dokunulmazlık dosyaları Meclis’e sunuldu

20:43 - Gündem

CHP lideri Özgür Özel'e, Ulus Hali'nde sevgi seli...

16:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Zeynel Emre'den Müslim Sarı'ya: Yargılanacaklarını nereden biliyorsunuz?

16:38 - Siyaset

CHP'den istifa edip AKP'ye katılan Haymana Belediye başkanı Erdoğan'ın elini öptü!

15:58 - Siyaset

Butlan ekibi CHP İzmir'de kapıları kırarak içeri girdi!

11:44 - Gündem

Tülay Hatimoğulları'ndan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

20:56 - Siyaset

Cemil Tugay: Yeni parti kurulacak, orada olacağım

10:56 - Siyaset