?>

Gaziantepli Halıcılara Moritanya’da büyük ilgi

Dünya’nın en fazla makine halı üretimini gerçekleştiren GAHİB üyelerinden oluşan heyet 2024 halı koleksiyonlarını Afrikalılarla buluşturan Gaziantepli halıcılar Moritanyalıların ilgi odağı oldu.

Yerel - 2 yıl önce

Dünya’nın en fazla makine halı üretimini gerçekleştiren GAHİB üyelerinden oluşan heyet 2024 halı koleksiyonlarını Afrikalılarla buluşturan Gaziantepli halıcılar Moritanyalıların ilgi odağı oldu.

Moritanya'nın başkenti Nuakşot'ya Ticaret Bakanlığı’nın Uzak Ülkeler Projesi kapsamında Sektörel Ticaret Heyeti düzenleyen Gaziantepli halıcılara yoğun ilgi gösteren Moritanyalılar heyeti havalimanında karşıladı. Bugün gerçekleşen ikili görüşmelerde de adeta izdiham yaşanırken Başkan Zeynal Abidin Kaplan Moritanya’nın Türkiye için bir çok sektörde önemli Pazar olabileceğini ifade etti.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB), Ticaret Bakanlığının Uzak Ülkeler Projesi kapsamında Afrika ülkelerinden Moritanya ve Senegal'e yönelik gerçekleştirdiği Sektörel Ticaret Heyeti’nin ilk durağı olan Moritanya’da büyük ilgiyle karşılandı. GAHİB heyetini havalimanında karşılayan Moritanya’lı halı ihracatçıları gerçekleştirilen ikili görüşmelere de büyük ilgi gösterdi. GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan görüşmelerin verimli geçeceğine inandıklarını ifade ederek sabahın erken saatlerinden itibaren GAHİB heyetiyle görüşme yapmak isteyen Moritanyalı halı ithalatçı firmaların temsilcilerinin görüşmelerin yapılacağı otele geldiğini ifade etti.

En Büyük Hedefimiz Uzak Ülkeler

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği'nin 27 kişiden oluşan heyeti bugün Türkiye'den Moritanya'nın başkenti Nuakşot'ta ki temaslarına başladı. Yenilikçi ürünlerin Moritanyalı halı ithalatçılarına tanıtıldığı B2B görüşmelerinde adeta izdiham yaşanırken Türk ürünlerine karşı Moritanya’da aşırı bir ilgi olduğu da ifade edildi. Görüşmelerin başarılı geçmeye başladığını ifade eden GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan “Bugün Moritanya'nın başkenti Nuakşot'ta ki B2B görüşmelerimize başladık. Ticaret Bakanlığımızın Uzak Ülkeler Projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz Sektörel Ticaret Heyetimiz 27 kişiden oluşmakta ve Gaziantep’te üretilen bütün halı çeşitlerini bugün Afrikalı alıcılarla buluşturuyoruz. İlgiden bütün firmalarımız memnun. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması ve yaşanan mali sıkıntıların çözümü için hepimiz her zamankinden daha fazla üretmek, ve ihraç etmek zorundayız. Bunun için yeni Pazar arayışlarımız devam ediyor. Önümüzdeki süreçte de devam edecek. Bugün ikili görüşmelerimizi tamamladıktan sonra Pazar araştırması yapacağız ve buradaki firmaların potansiyellerini görmek için firma ziyaretleri gerçekleştireceğiz. Moritanya sektörümüz için büyük bir Pazar olabilir” dedi.

Gaziantepli halı ihracatçıları Moritanya'nın başkenti Nuakşot'ta ki temaslarını tamamladıktan sonra buradaki pazarları da mercek altına alacak ve ardından Senegal’e hareket edeceği bilgisini alındı. 

Haftanın Öne Çıkanları

Umut Yılmaz: Hedefimiz pırıl pırıl bir Şehitkamil

2024-04-17 06:22 - Yerel

Başkan Yılmaz'dan çocuklara özel davet

2024-04-18 11:51 - Yerel

Yılmaz Erdoğan'dan, Cansu Taşkın'a dava

2024-04-16 10:41 - Magazin

AKP'de, Maldivler ve ıstakozdan sonra Rolex kazası!

2024-04-19 09:19 - Gündem

AKP Gençlik Kolları Başkanı 45 bin TL'lik Chloe çantasıyla Amsterdam'da!

2024-04-19 17:54 - Gündem

AKP’de bir kez daha ıstakoz vakası

2024-04-17 07:33 - Gündem

Erdoğan’dan Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan’a dava

2024-04-21 10:53 - Gündem

CHP'ye geçen Denizli'de ihtiyaç fazlası araçlar sergilendi

2024-04-20 11:03 - Gündem

Sancaktepe Belediyesi'ndeki 'küçük saray' görüntülendi!

2024-04-17 08:05 - Gündem

AKP’li Varank ile Bilal Erdoğan’ın ‘ıstakoz’ sohbeti

2024-04-18 08:35 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep Ülkü Ocakları’nda göreve vefa ile başlandı

00:00 - Yerel

Kamil Şerbetçi'nin vefatının 28. yıl dönümü...

00:00 - Yerel

Bora Zor: Umarız bir gün biz de gerçekten kutlarız!

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den bahar temizliği saferberliği

00:00 - Yerel

Mehmet Pamuk'tan Türkçülük Günü mesajı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Gaziantep'te "süper hücre" fırtınası... Okullar tatil edildi!

23:19 - Gündem

Özkan Yalım oy birliğiyle CHP'den ihraç edildi!

13:34 - Siyaset

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

15:37 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

12:22 - Gündem