?>

Gaziantep'in trafik çilesi bitmiyor...

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Gaziantep’te yaşanan trafik sorunu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Siyaset - 5 yıl önce

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Gaziantep’te yaşanan trafik sorunu ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak “Yüz yüze eğitimin de başlamasıyla birlikte Gaziantep’te trafik durma noktasına geldi. Plansız kentleşme, nüfus yoğunluğu, araç sayısı fazlalığı nedeniyle artık vatandaşlarımız işlerine, öğrencilerimiz okullarına gitmek için iki saat önceden yola çıkmak durumunda kalıyor. Acilen trafik sorununa geçici değil, kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor” diye ifade etti. 

GAZİANTEP’İN TRAFİK ÇİLESİ KATLANARAK ARTIYOR!

Milletvekili Kaplan, Gaziantep nüfusunun Suriyeli geçişi sığınmacılarla birlikte 2.5 milyona dayandığının altını çizerek “Gaziantep’te 500 binden fazla araç trafikte. Özellikle sabah 7:00-9:00 ile akşam 17:30-19:00 saatlerinde trafik kilitleniyor. Plansız kentleşme, artan nüfus, araç sayısı, hatalı park, trafik magandaları Gaziantep’in trafik çilesini katlıyor. Özellikle Adliye, İller Bankası, Kalyon kavşağı, İpek Yolu Sanayi girişi, Karataş, Üniversite bulvarı, Binevler, Yukarıbayır, Cumhuriyet, Akyol, Fevzi Çakmak, Değirmiçem, Gazimuhtarpaşa, İncilipınar, Milli Egemenlik, Gatem, Şehreküstü, Özdemirbey caddesinde trafik çileye dönüşüyor. Kent merkezi zaten sürekli kilit durumda. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından devam eden yol çalışmaları da trafiği durma noktasına getiriyor” dedi.

GEÇİCİ DEĞİL, KALICI ÇÖZÜM ŞART!

Yapılan düzenlemelerin geçici olduğunu belirten Kaplan açıklamasının devamında şunları söyledi: “Sola dönüş yasağı, tek yön, cep park gibi kısa süreli çözümler ne yazık ki Gaziantep’in trafik sorununu çözmeye yetmiyor. Uzmanların oturup ciddi bir plan program yaparak, trafik sorunu için kalıcı ve somut adımlar atması gerekiyor. 2018 yılında yapımına başlanan metronun bir an önce tamamlanması lazım. Yolların genişletilmesi, gerekiyorsa alt ve üst geçitlerle trafik akışının düzenlenmesi şarttır. Konu ile ilgili yetkilileri göreve davet ediyorum” diye ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

O IŞİD'linin Gaziantep'teki yaşamı ortaya çıktı!

2021-09-18 10:29 - Gündem

Deniz Kurtoğlu tekrar Covid-19'a yakalandı...

2021-09-22 10:20 - Yerel

Ali Erbaş: Günaydın cahiliye dönemi selamlaşması

2021-09-16 11:45 - Gündem

Haluk Bilginer: Dik duranlara selam olsun...

2021-09-20 07:59 - Gündem

Emine Erdoğan da kitap çıkarttı...

2021-09-19 18:31 - Gündem

Cem Yılmaz: Hırsız gariban olmaz!

2021-09-19 08:55 - Gündem

Sanko Üniversiteli olma şansı devam ediyor...

2021-09-15 18:16 - Eğitim

Özgür Özel: Seçim kararı alın, bizi dağıtın...

2021-09-15 18:43 - Siyaset

Bülent Arınç: Dindarların gazabından korkmak lazım!

2021-09-20 20:23 - Gündem

Kuzey Irak'ta bir askerimiz şehit oldu!..

2021-09-17 21:11 - Gündem

İlgili Haberler

CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği nakdi olarak verilmelidir

00:18 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a çağrı

16:31 - Siyaset

Erdoğan'dan AKP'li vekillere uyarı

16:11 - Siyaset

Özgür Özel: 4 Mayıs'ta Cumhuriyet Halk Partisi 81 ildedir, 973 ilçededir...

17:32 - Siyaset

Bahçeli: Avrupa Türkiye'siz yapamaz!

11:49 - Siyaset

Günün Manşetleri

AKP'li Şamil Tayyar: Neden açgözlü sermayenin yanındayız?

09:44 - Gündem

CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği nakdi olarak verilmelidir

00:18 - Siyaset

Madenciler direne direne kazandı!

19:35 - Gündem

Eski AKP'li belediye başkanı Şeref Albayrak ve 29 kişi tutuklandı!

11:38 - Asayiş

'Kabe'de Hacılar' ile ünlenen Celal Karatüre'ye polis koruması

00:50 - Gündem