?>

Gaziantep’ten ihracatta yüzde 11,8 artış

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ocak ayında Gaziantep’ten önceki yılın aynı ayına yüzde 11,8 artışla 802 milyon 847 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini söyledi.

Ekonomi - 3 yıl önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ocak ayında Gaziantep’ten önceki yılın aynı ayına yüzde 11,8 artışla 802 milyon 847 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini söyledi.

Adnan Ünverdi, Gaziantep’in ocak ayında en fazla ihracat yapan 5. il olma başarısını gösterdiğini kaydetti.

2022 yılında rekor ihracat yapan Gaziantep’in 2023 yılına da ihracat artışıyla başladığını belirten Ünverdi, “Pandemi ve devam eden sorunlar karşısında büyük bir özveriyle çalışan sanayicilerimiz ülkemize moral olmaya devam ediyor. Bu rakamlara ulaşılmasını sağlayan sanayicilerimize, ihracatçılarımıza, çalışanlarımıza ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Uluslararası ticarette yaşanan belirsizlikler karşısında bir taraftan zorluklarla mücadele ediyor bir taraftan da sanayimizin önünü açacak adımlar atıyoruz” diyen Ünverdi, küresel ticaretteki daralmaya dikkati çekerek, “En büyük pazarımız olan AB ve ABD başta olmak üzere dünyada yaşanan talep daralması karşısında daha rekabetçi olabilmemiz için üretim maliyetlerimizi azaltmak, bu doğrultuda enflasyona dayalı olarak yüksek seyreden üretici fiyat endeksini düşürmek zorundayız” diye konuştu.

Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılında, Gaziantep Sanayi Odası olarak kent sanayisi ve ihracatının gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Ünverdi, açıklamasını şu cümlelerle tamamladı:

“Önümüzdeki süreçte sürdürülebilir bir sanayi için üyelerimiz ve firmalarımızın ileri teknolojiye adapte olmaları, Sanayi 4.0 ve dijitalleşmeyi gerçekleştirmeleri, yüksek katma değerli ve AB Yeşil Mutabakatı kriterlerine uygun olarak yeşil üretimle daha rekabetçi bir yapıya bürünmeleri, kentimizin kilogram ihracat birim değerlerini artırmak, yeni pazarlara ulaşmak ve mevcut pazarlardaki payımızı daha yukarılara taşımak, yeni organize sanayi bölgeleri ile yatırım ve istihdam olanaklarını genişletmek hedefiyle projelerimizi sürdüreceğiz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Yazar Hande Tamer, çocukluk hayalini gerçekleştirdi

2023-01-28 18:06 - Kültür & Sanat

CHP’li Uçar: Yandaşa değil, vatandaşa hizmet edin!

2023-01-29 16:33 - Siyaset

Tolgahan Demirbaş: MHP'li vekilin evinde yakalanmadım!

2023-01-27 10:13 - Gündem

Ruhsar Pekcan, dezenfektan sattığı şirketteki hisselerini satmış

2023-02-01 10:47 - Gündem

Demirtaş: Daltonlar Çetesi feci şekilde kaybediyor!

2023-01-28 09:50 - Siyaset

The Wall Street Journal: İsrail, İran'ı vurdu!

2023-01-30 11:25 - Dünya

Tahmazoğlu'ndan tünel projesi müjdesi

2023-01-30 16:37 - Yerel

Cinayetten aranan Hizbullahçı, Ergenekon'da gizli tanık yapılmış!

2023-02-01 09:54 - Gündem

Erdoğan'ı korumaya rekor harcama: 526 milyon lira

2023-01-28 11:05 - Gündem

6 yaşındaki çocuğa istismar davasında 'karartma' kararı!

2023-01-30 16:46 - Gündem

İlgili Haberler

Abdulkadir Konukoğlu: İş ve özel yaşamınızda mutlaka insana dokunun, diliniz yapıcı, üslubunuz sakin olsun

00:00 - Ekonomi

Erdoğan: TİSK heyetinden ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum...

16:18 - Ekonomi

Merkez Bankası politika faizini yüzde 38’e indirdi

00:26 - Ekonomi

Takibe düşen kişi sayısı 2 milyona yaklaştı!

00:43 - Ekonomi

Yöneticilere 30 bin TL zam teklifi geri çekildi

16:29 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Ela Rümeysa Cebeci ifadesinin ardından yeniden cezaevine gönderildi

17:51 - Gündem

Balıkesir’de İHA boş bir araziye düştü!

15:28 - Gündem

Sadettin Saran 'Adli kontrol' kararıyla serbest bırakıldı

20:56 - Asayiş

CHP'li Tanal'dan AKP'li Özlem Zengin'e: Bu ülkenin Bakanı Belçika vatandaşı olamaz!

19:34 - Siyaset

Tutuklu Başkan Murat Çalık'a biyopsi yapıldı, boynundan kitle alındı!

19:30 - Gündem