?>

Gaziantep’te Yamaç Paraşütü Festivali başladı

Gaziantep’te bir ilk olan Yamaç Paraşütü Festivali, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle görkemli bir başlangıç yaptı.

Yerel - 2 yıl önce

Gaziantep’te bir ilk olan Yamaç Paraşütü Festivali, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle görkemli bir başlangıç yaptı.

Gaziantep Valiliği, Türk Hava Kurumu, Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Gaziantep Sportif Havacılık Kulübü’nün iş birliğiyle düzenlenen festival, Nurdağı Sakçagözü bölgesinde gerçekleştiriliyor. Festival, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 20 kulüpten toplam 110 yamaç paraşütü sporcusunun katılımıyla başladı.

BÜYÜK DESTEK VE KATILIM

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “Spor Şehri Gaziantep” sloganıyla sporun her alanına destek vererek bu festivali hayata geçirdi. Türkiye’nin farklı illerinden gelen yamaç paraşütü sporcuları, Gaziantep’in hava sporlarındaki potansiyelini değerlendirmek üzere bir araya geldi. Festivalin en dikkat çekici isimlerinden biri ise, dünya rekorunu 13 saat havada kalarak elinde bulunduran Kaderim Boyacı oldu.

REKORTMEN KADERİM BOYACI'DAN ANLAMLI MESAJ

Dünya Yamaç Paraşütü Havada Kalma Süresi Rekortmeni olan Kaderim Boyacı, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantep’in kendisi için çok özel bir yere sahip olduğunu belirtti. Boyacı, “Bu rekoru elde etmem Gaziantep’te aldığım eğitimle mümkün oldu. Fatma Şahin’in önderliğinde tarihte ilk kez Gaziantep’te yamaç paraşütü festivali düzenliyoruz. Bundan 5 yıl önce hikayemiz burada başladı. Yamaç paraşütü eğitimi aldıktan sonra, buranın büyük bir hazine olduğunu keşfettik. İlk Türkiye rekorları bu bölgede kırıldı ve bu potansiyelin geliştirilmesi için çalışmalar başlattık. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’yle yaptığımız iş birliği sayesinde bugün burada bu festivalin meyvelerini topluyoruz." ifadelerini kullandı.

SPORSEVERLERE VE ZİYARETÇİLERE ÖZEL DENEYİM

Boyacı, yamaç paraşütü festivalinin sadece bir uçuş etkinliği olmadığını, aynı zamanda geleceğin sporcularını yetiştirmek için bir fırsat sunduğunu dile getirdi. “Burada sadece pilotlar uçmuyor, aynı zamanda ziyaretçilere de bu deneyimi yaşatma şansı sunuyoruz. Herkesin bu spordan keyif almasını istiyoruz. Dünya rekoru kırdık ama bu festivalle yeni sporcular yetişecek, altyapısını hazırlıyoruz,” diye konuştu.

FESTİVAL ETKİNLİKLERLE DEVAM EDİYOR 

Festival, sporcuların ve ziyaretçilerin katılımıyla dolu dolu geçecek. Üç gün boyunca sürecek kamplı etkinlikler sırasında, profesyonel sporcular eşliğinde yamaç paraşütü deneyimi yaşamak isteyenler belirlenen ücret karşılığında uçuş yapabilecek. Festival, 22 Eylül’e kadar devam edecek ve Gaziantep’in spor turizmine katkıda bulunacak.

Bu heyecan verici etkinlik, yamaç paraşütü sporuna ilgi duyan herkes için unutulmaz anlar vaat ediyor. Gaziantep’te ilk kez düzenlenen bu festival, aynı zamanda şehrin spor kültürünü daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Masumiyet Müzesi dizi oluyor: Selahattin Paşalı başrolde...

2024-09-18 06:39 - Kültür & Sanat

Samsung Galaxy S25 Ultra'nın tasarımı sızdırıldı

2024-09-16 04:09 - Teknoloji

Narin'in annesi Yüksel Güran'ın adliyedeki kelepçeli fotoğrafı ortaya çıktı

2024-09-15 18:38 - Gündem

Başkan Kılınç'dan Bakan Ersoy'un sözlerine sert tepki

2024-09-17 07:56 - Gündem

Trabzonspor'un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci hayatını kaybetti

2024-09-17 00:39 - Gündem

Narin'in ağabeyi Baran Güran, Diyarbakır Barosu’na başvurdu

2024-09-16 19:20 - Asayiş

Dilek Kaya İmamoğlu'ndan Narin Güran açıklaması

2024-09-14 21:08 - Gündem

Prof. Dr. Şenol’dan kış mevsimi öncesinde COVID-19 vakalarında artış uyarısı

2024-09-15 04:39 - Sağlık

Yabancı şefler workshoplarda adeta büyüledi!

2024-09-17 07:18 - Kültür & Sanat

Özgür Özel: Kuzu pirzola 70 lira, bir litre rakı 140 lira olacak!

2024-09-17 15:05 - Siyaset

İlgili Haberler

Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali başladı

00:40 - Yerel

Şahinbey'de bozuk ürün satan dönerci kapatıldı

00:38 - Yerel

Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı tamamlandı

00:36 - Yerel

Şehitkamil Belediyesi bilim dünyasını Gaziantep’te buluşturdu

00:00 - Yerel

Şahinbey'den Akkent Mahallesi’ne 3 yeni park

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Özgür Çelik, Üsküdar iddialarıyla ilgili ifade verdi

13:53 - Gündem

Zeynel Emre Üsküdar'da yapılan 'pazarlıkları' tek tek anlattı!

16:13 - Siyaset

Özgür Çelik, meclis üyelerine yapılan tehditleri tek tek sıraladı!

16:11 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

14:54 - Gündem

Üsküdar Belediyesi AKP'ye geçti!

14:34 - Gündem