?>

Gaziantep’te Türkiye’de bir ilk: “Nefes Durağı”

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, 3–9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında Türkiye’de bir ilke imza attı. Müdürlüğün bünyesinde hayata geçirilen “Nefes Durağı”, çalışanlar ve vatandaşlar için sağlıklı yaşamı destekleyen yenilikçi bir merkez olarak hizmete açıldı.

Sağlık - 6 ay önce

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, 3–9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında Türkiye’de bir ilke imza attı. Müdürlüğün bünyesinde hayata geçirilen “Nefes Durağı”, çalışanlar ve vatandaşlar için sağlıklı yaşamı destekleyen yenilikçi bir merkez olarak hizmete açıldı.

Dijital Dünyadan Uzak, Sağlıklı Yaşama Yakın

Nefes Durağı; kütüphane, atölye çalışmaları, grup etkinlikleri, psikoterapi oturumları, eğitim programları ve farkındalık seminerleriyle bireylerin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Katılımcıların ruhsal, zihinsel ve sosyal yönden güçlenmesine yönelik etkinlikler düzenlenerek, sağlıklı davranış alışkanlıklarının toplumda yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın bu yılki temalarından biri olan “Dijital dünyanı yönet, hayatı kaçırma” anlayışı doğrultusunda merkezde telefon, tablet ve benzeri dijital cihazların kullanımı kesinlikle yasak. Katılımcılar içeri girerken telefonlarını özel dolaplara bırakıyor, böylece merkezde tam bir dijital detoks ortamı sağlanıyor. Ayrıcaasitli içeceklerin ve sağlığa zararlı gıdaların bulundurulmadığı merkez, bütüncül bir sağlık yaklaşımı ile bireyleri daha doğal, sağlıklı ve üretken bir yaşama teşvik ediyor.

Türkiye’ye Örnek Olacak Bir Model

Türkiye’de ilk kez Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen bu proje, hem kurum çalışanlarına hem de topluma hizmet veriyor. Sağlık Bakanlığının ‘Koruyan, Geliştiren Sağlık’ modelinin yanı sıra merkez ile gelecek nesillere sağlıklı davranış modeli kazandırılmasında öncü bir rol üstleniyor ve diğer kamu kurumlarına örnek oluyor.

Projenin açılışına, Gaziantep’te faaliyet gösteren üniversitelerden Halk Sağlığı Akademisyenleri de katılarak, bu önemli adımın akademik camia tarafından da desteklendiği vurgulandı.

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Nefes Durağı ile bireylere sadece koruyucu sağlık hizmeti sunmakla kalmıyor, aynı zamanda yaşam kalitelerini yükseltecek bir model sunuyoruz. Amacımız, dijital bağımlılıktan uzak, daha sağlıklı ve üretken bir toplumun oluşmasına katkı sağlamak.

Haftanın Öne Çıkanları

Yakınlaşma koordinatörlüğü,Öpüşme ve sevişme sahnelerini yeniden düzenliyor. Türkiye'de de yaygınlaşmaya başladı...

2025-09-02 10:11 - Magazin

Cem Küçük: Özgür Özel istifa edecek, Kemal Bey ya da başkası CHP yönetimini devralacak!

2025-09-03 14:19 - Gündem

MHP'li Semih Yalçın Özgür Özel'i hedef aldı

2025-09-04 15:33 - Siyaset

CHP kongresinin iptali sonrası borsa yüzde 5 düştü!

2025-09-02 16:25 - Ekonomi

AKP'li Varank'tan 30 Ağustos'ta skandal Atatürk sansürü

2025-08-31 16:16 - Gündem

Bahçeli: CHP'nin sonunun karanlık

2025-09-02 19:40 - Siyaset

AKP'li Şamil Tayyar uyardı: 2017'deki mühürsüz oy kararı yarın bir mahkemece kaldırılırsa ne olur?

2025-09-03 12:59 - Siyaset

Emlak vergisindeki artışa halk isyan etti ! AKP'den geri adım geldi

2025-09-02 15:02 - Ekonomi

DEİK heyeti Irak Başbakanı ile görüştü

2025-09-01 10:48 - Ekonomi

Uğurcan Çakır futbol tarihinin en fazla bonservis bedeli ödenen 7. kalecisi oldu

2025-09-02 14:01 - Spor

İlgili Haberler

Hayrullah Kubba'dan Tıp Bayramı mesajı

10:14 - Sağlık

Dr. Hüseyin Esen’den 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

00:00 - Sağlık

Obezite cerrahisi ile sağlıklı bir yaşam mümkün...

00:00 - Sağlık

Kanser tedavisinde hayat kurtaran yöntem: Radyoterapi

00:00 - Sağlık

“Ramazanda Sağlık Programı” vatandaşlardan büyük ilgi gördü

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ: Şeyh Said'in hatırasına hakaret etmek her Türk vatandaşının görevidir!

11:37 - Gündem

CHP’li Meriç’ten otoyol özelleştirmesine tepki: Geçiş ücreti 270 TL’ye çıkabilir!

11:44 - Siyaset

CHP, Doğu Akdeniz Yerel Medya Buluşması’nı Adana’da gerçekleştirdi

10:27 - Gündem

Kemal Okuyan: İnsanlığın Küba’ya borcu var

10:23 - Siyaset

Bora Zor: Dezenformasyonun ilacı doğru haberi artırmaktır

10:21 - Yerel