?>

Gaziantep’te can kaybı sayısı 3 bin 273'e çıktı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te toplam ölü sayısının 3 bin 273'e ulaştığını, afetten kurtarılanların sayısının 13 bin 325 olduğunu açıkladı.

Gündem - 3 yıl önce

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te toplam ölü sayısının 3 bin 273'e ulaştığını, afetten kurtarılanların sayısının 13 bin 325 olduğunu açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep AFAD İl Müdürlüğü kriz merkezinde depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Depremin ilk anından bu yana tüm illerde ve Gaziantep'te devletin ve milletin tam bir seferberlikle, 85 milyon tek yürek çalıştığını söyleyen Bakan Kurum, "Gaziantep'te can kaybı sayımız 3 bin 273'e ulaştı. Afetten kurtarılan kardeşlerimizin sayısı 13 bin 325 oldu. Kardeşlerimizin hastanelerimizdeki tedavi süreçlerini, anbean takip ediyoruz. Ben bir kez daha, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Sözlerimin hemen başında ifade etmek isterim ki asrın felaketini yaşadığımız bugünlerde milletimiz, büyük bir dayanışma ruhu, birlik ve beraberlik refleksi ortaya koymuş, afet bölgelerine yardım elini uzatmıştır. Biz çok büyük bir aileyiz. Milletçe hepimiz toprağa verdiğimiz kardeşlerimizin tüm sevdiklerine aynı birlik ve kardeşlik ruhuyla, 85 milyon Türkiye ailesi olarak sahip çıkacağız” dedi.

hasartespit.csb.gov.tr adresinden 'adres sorgusu' yapabilir, evlerinin hasar durumlarını görebilirler. Yine vatandaşlarımız, 10 ilimizde kurduğumuz 'Hasar Tespit İletişim Ofislerine' giderek, evlerinin durumlarına dair bilgileri burada çalışan arkadaşlarımızdan öğrenebilirler. Buradan depremzede kardeşlerimizi bir kez daha uyarıyoruz. Meydana gelen böylesi büyük depremden sonra artçılar devam ediyor, tam 2 bin 103 artçı deprem oldu. Bu yüzden vatandaşlarımızdan ricamız şudur: Ekiplerimiz, hasar tespitlerini gerçekleştirmeden, binalara kesinlikle girmeyin” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Çorum Valisi bu yıl da İskilipli Atıf Hoca'yı andı!

2023-02-05 11:33 - Gündem

Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı yakalandı!

2023-02-06 17:12 - Gündem

Gaziantep ve 10 ilde büyük deprem: 284 can kaybettik!

2023-02-06 06:11 - Gündem

Gaziantep’in İslahiye ilçesi deprem sonrası harabeye döndü!

2023-02-06 11:02 - Gündem

Gaziantep Polat Sitesi müteahhidi İstanbul'da yakalandı!

2023-02-11 14:22 - Yerel

Canlı yayında tırnak kesen Hakan Bayrakçı konuştu

2023-02-05 10:28 - Gündem

Gaziantep'te evlere doğalgaz ne zaman verilecek?

2023-02-11 08:04 - Yerel

Kılıçdaroğlu: Biz bu enkazı kaldırırız!

2023-02-08 15:05 - Siyaset

Fatma Şahin'den depremzedeye: Her şerde bir hayır vardır!

2023-02-11 13:33 - Yerel

Deprem bölgesinde 3 ay süreyle OHAL ilan edildi!

2023-02-07 19:00 - Gündem

İlgili Haberler

Şaban Vatan tahliye edildi!

17:50 - Gündem

Rektörün aşkına bak: Eşini koordinatör atadı!

20:17 - Gündem

Türk siyasi tarihinin en uzun Özgürlük Yürüyüşü 11. gününde...

13:35 - Gündem

AKP’ye geçen Çerçioğlu’na 'AAK' plakalı araçlar

09:03 - Gündem

Bahçeli, tutuklanan Selahattin Yılmaz'a sahip çıktı

12:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Şaban Vatan tahliye edildi!

17:50 - Gündem

Öztürkmen: Tek adam rejimi, fakiri daha fakir, zengini daha zengin yaptı

12:44 - Siyaset

Rektörün aşkına bak: Eşini koordinatör atadı!

20:17 - Gündem

Türk siyasi tarihinin en uzun Özgürlük Yürüyüşü 11. gününde...

13:35 - Gündem

AKP’ye geçen Çerçioğlu’na 'AAK' plakalı araçlar

09:03 - Gündem