?>

Gaziantep Polisgücü, Avrupa üçüncüsü oldu

Gaziantep Polisgücü Hokey Takımı, Şampiyonlar Ligi Trophy'deki son maçında Polonya'nın Grunwald Poznan ekibini 6-5 mağlup etti.

Spor - 7 yıl önce

Gaziantep Polisgücü Hokey Takımı, Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonlar Ligi Trophy'i üçüncü olarak tamamladı.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki Zelina Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyona, grup maçlarının ardından dörtlü final maçlarıyla tamamlandı. Turnuvada; İspanya'nın SPV Complutense takımı şampiyon olurken, Polonya'nın Grunwald Poznan ekibi ikinci, Türkiye'yi temsil eden ilk takım olan Gaziantep Polisgücü ise üçüncü oldu. Gaziantep Polisgücü Hokey takımı oyuncu ve antrenörleri, turnuva sonunda düzenlenen törende, üçüncülük madalyasını alırken, şampiyonluğa ulaşan İspanyol SPV Complutense ise kupayı kaldırıp, sevinç yaşadı. Ödül töreninin sonunda turnuvaya katılan takımlar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Gaziantep Polisgücü Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan, Trophy Liginde ilk kez mücadele ettiklerini belirterek, Avrupa üçüncülüğünün başarı olduğunu ifade etti. Grup ve dörtlü final maçlarında iyi mücadele ettiklerini hatırlatan Kaplan, hedeflerinin bundan sonraki yıl şampiyonluk olduğunu kaydetti.

Trophy maçlarını izleyen Büyükelçi Babür Hızlan sporcuları ve yöneticileri kutladı. Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan sonuçlardan memnun olduğunu ifade ederek takımımız ekip ruhuyla hareket ediyor ve sahaya yüreklerini koyarak oynuyorlar” dedi.

Türkiye’nin Avrupa Kapalı Alan Hokey Şampiyonlar Ligi Trophy temsilcisi Gaziantep Polisgücü Hokey Takımı sahada adeta destan yazdı. Hırvatistan Türkiye Büyük Elçisi Babür Hızlan ve THF Başkanı Sadık Karakan’ın da izlediği maçlarda sporcuların yüksek moral ve motivasyonu dikkat çekti. İlk rakibi Danimarka’nın temsilcisi Soerbymagle HC takımını sahada adeta silen Gaziantep Polisgücü Hokey Takımı maçı 12-2 lik skorla kazandı. İkinci maçında Fransa’nın temsilcisi Amiens SC takımını 5-2’lik skorla yenen Gaziantep Polisgücü Hokey Takımı Dörtlü Final'deki ilk maçında İspanyol rakibi SPV Complutense ile karşı karşıya geldi. İlk yarısı 2-2 tamamlanan mücadelede Gaziantep Polisgücü, parkeden 4-3 mağlup ayrıldı. 

Dörtlü final mücadelelerinin son karşılaşmasında Gaziantep Polisgücü, Polonya ekibi ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya iyi başlayan ve peş peşe bulduğu goller ile 2-0 öne geçen Gaziantep temsilcisi, daha sonra rakibinin gollerine engel olamayınca ilk yarı 2-2 beraberlikle sonuçlandı. Çekişmeli geçen ikinci yarı sonunda gülen taraf Gaziantep oldu ve zorlu müsabakadan 6-5 galibiyetle ayrıldı. Gaziantep ekibi Avrupa Şampiyonlar Ligi Trophy'i üçüncü olarak tamamladı.

Editör: Turgut Bozgeyik

 

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’nin 18 yaşındaki türbanlı başkan adayı

2019-02-07 13:32 - Siyaset

Gaziantep'te fuhuş operasyonu: 7 gözaltı

2019-02-08 17:22 - Asayiş

Gaziantep'te emlakçı otomobilde infaz edildi!

2019-02-06 10:59 - Asayiş

CHP adayı olan Bucak'ın eşi kovuldu mu?

2019-02-08 09:19 - Gündem

Gaziantep OSB'de trafik kazası

2019-02-08 14:09 - Asayiş

İş adamı Cahit Erbalcı'ya 10 yıl hapis cezası

2019-02-06 10:43 - Asayiş

Vali Gül’den 8 Şubat Gazi’lik Günü mesajı

2019-02-07 20:18 - Gündem

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu

2019-02-07 12:34 - Asayiş

Nihat Yıldırım güven tazeledi

2019-02-10 10:48 - Yerel

Gaziantep eğitim camiası yasta

2019-02-07 17:34 - Gündem

İlgili Haberler

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Liverpool oldu!

00:08 - Spor

Samsunspor'un son 16 turundaki rakibi belli oldu

00:06 - Spor

Fenerbahçe'den Erdoğan'a teşekkür mesajı!

11:06 - Spor

Tügva'nın Gençlig'ni Hacıosmanoğlu ve Montella tanıttı!

07:41 - Spor

Galatasaray efsanesi Gökmen Özdenak hayatını kaybetti!

19:57 - Spor

Günün Manşetleri

MSB açıkladı: Malatya'ya Patriot konuşlandırılacak

11:53 - Gündem

Özgür Özel hakkında bir fezleke daha TBMM'ye gönderildi!

19:22 - Gündem

İran'dan ateşlenen balistik füze Gaziantep'te havada imha edildi!

15:36 - Gündem

ABD büyükelçiliğinden ‘Türkiye’nin güneydoğusuna seyahat etmeyin’ uyarısı

15:30 - Gündem

İlk celse sona erdi: İmamoğlu'nun 'reddi hakim' talebi reddedildi!

11:42 - Gündem